به گزارش ایرنا علی محمد اوزی نژاد روز دوشنبه به مناسبت هفته ملی سرطان در جمع خبرنگاران افزود: سرطانهای شایع در استان، سینه ، تیروئید، پوست، پروستات و روده بزرگ است.
وی اظهار کرد: در بروز سرطانها چهار عامل اصلی کم تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی نقش دارند.
اوزی نژاد با اشاره به غربالگری سرطان روده بزرگ در استان افزود: از مجموع ۱۴ هزار و ۷۰۰ مورد غربالگری انجام شده در استان برای سرطان روده بزرگ، ۷۰۰ نفر با تست مثبت به کرونوسکوپی و تشخیص زودهنگام ارجاع شدند که سرطان ۱۱ نفر از آنها تشخیص داده شد که تحت درمان قرار گرفتند.
وی با بیان این که غربالگری سرطان سینه و دهانه رحم از طریق سامانه سیب انجام میشود، گفت: در این رابطه امسال ۱۱ درصد غربالگری سرطان دهانه رحم در جمعیت ۳۰ تا ۴۹ سال استان و به همین میزان غربالگری سرطان پستان در جمعیت ۳۰ تا ۶۹ سال مورد بررسی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات مرکز بهداشت گردآوری و ثبت آمار سرطانها از تمام مراکز پاتولوژی است ولی به دلیل فرایند تایید نهایی آنها همواره آمارها مربوط به چند سال قبل است.
وی با بیان اینکه آخرین آمارها در این رابطه مربوط به سال ۱۳۹۷ است گفت: براساس این آمارها در این سال ۲ هزار و ۳۵۲ نفر در استان یزد به سرطان مبتلا شدند که ۵۱ درصد این تعداد زن و ۴۹ درصد مرد بودند.
مدیر مرکز تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد هم گفت: با تشخیص زودهنگام می توان طول عمر بیماران مبتلا به سرطان را افزایش داد.
نسیم بهنیافر با بیان این که خوشبختانه میزان بروز و مرگ و میر ناشی از سرطانها در کشورمان نسبت به دیگر کشورها کمتر ولی در حال افزایش است، بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام در این رابطه تاکید کرد.
بهنیافر با اشاره به اینکه استان یزد در ۱۰ سرطان شایع کشور دارای رتبه اول تا سوم است، تصریح کرد: استان در سرطان سینه رتبه اول، در تیروئید رتبه دوم و در سرطان پوست در بین زنان نیز رتبه سوم را در کشور دارد.
وی بیشترین علل ابتلا افراد به سرطان را مصرف دخانیات و سیگار بیان کرد و گفت: بعد از آن اضافه وزن و مصرف مشروبات الکلی است.
مسئول مرکز پرتودرمانی شهید رمضان زاده از سرطانها به عنوان دومین علت اصلی مرگ و میر در کشور بعد از بیماریهای قلبی و عروقی یاد کرد و گفت: شیوع سرطان در استان نسبت به کشور در رتبه بالاتری قرار دارد.
رضا دانشور افزود : ۶۰ درصد درمان سرطانها از طریق جراحی، ۳۰ تا ۳۵ درصد به روش رادیوتراپی یا پرتودرمانی و ۵ تا ۱۰ درصد با شیمی درمانی انجام میشود که جراحی و رادیوتراپی به نوعی درمان موضعی محسوب میشوند.
وی با بیان این که سالانه در استان یزد ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ بیمار سرطانی شناسایی میشوند، گفت: ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر از این تعداد نیازمند رادیوتراپی میشوند که ۲۵ درصد از این تعداد بیماران غیربومی هستند.
دانشور با اشاره به فعالیت های مرکز شهید رمضان زاده، گفت: از ابتدای امسال تاکنون دو هزار و ۲۰۰ نفر در این مرکز شیمی درمانی شدند که این رقم دو برابر پارسال بوده است.
وی تصریح کرد: تقریباً ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطانها قابل درمان است که در صورت تشخیص و درمان زودهنگام میتوان تا ۸۰ درصد شانس موفقیت درمان را افزایش داد.