به گزارش عصر دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، ایوب زارعی با تاکید بر لزوم ایجاد تنوع در سبد گردشگری این منطقه به منظور افزایش جذابیت برای جلب گردشگر بیشتر گفت: نگاه خلاقانه و نوآورانه به توان طبیعی جزیره جهانی قشم و جزایر لارک، هرمز و هنگام، در کنار معرفی ظرفیت های موجود و بسترسازی برای بهره برداری شایسته به نفع جامعه محلی، می تواند در باز آفرینی برند گردشگری این منطقه تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی با اشاره به اقبال عمومی برای سفر به جنوب کشور در نیمه دوم سال افزود: توسعه گزینه های گردشگر پذیر و فراهم سازی زیرساخت های رفاهی، ضمن به گردش درآوردن چرخ اقتصادی جامعه محلی، با فراهم سازی انتخاب های جدید برای سفر، گردشگر عادی را به گردشگر وفادار تبدیل می کند.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم ضمن بازدید میدانی از ظرفیت های طبیعی و بومی جزیره لارک یادآور شد: حضور فعالان گردشگری در قالب صاحبان دفاتر مسافرتی و راهنمایان تور، همکاری سازمان بنادر و کشتیرانی، تعاونی شناورداران و مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم در کنار جامعه محلی جزیره لارک، برای ساخت فضایی کار آفرین و نوآورانه در این جزیره لازم است.
زارعی ادامه داد: در همین راستا برنامه هایی برای افزایش رفت و آمد شناورها، ناوگان حمل و نقلی و ارتقا خدمات رفاهی و اقامتی در جزیره لارک در دست اجرا می باشد.
وی به همراه نمایندگانی از سازمان بنادر و کشتیرانی، دفاتر خدمات مسافرتی و تعاونی شناور داران در بازدیدی نیم روزه از ظرفیت های گردشگری طبیعی و تاریخی جزیره لارک با هدف وارد چرخه گردشگری کردن این پتانسیل ها، بازدید کرد.
به گزارش ایرنا، جزیره لارک از جزایر استان هرمزگان با مساحت حدود ۴۹ کیلومتر مربع چهارمین جزیره بزرگ ایران پس از جزایر قشم، کیش و لاوان است که در جنوب شرقی جزیره قشم و جنوب غربی جزیره هرمز واقع شده است.
فاصله جزیره لارک با جزیره قشم ۱۶ کیلومتر، با بندرعباس ۳۱ کیلومتر، با جزیره هرمز ۲۲ کیلومتر و با جزیره هنگام ۵۱ کیلومتر است.
این جزیره از کوه های رنگارنگ تشکیل شده طول آن یازده کیلومتر و بزرگترین عرض آن هفت کیلومتر است و بلندترین نقطه آن تقریبا ۱۴۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
جزیره لارک از ۲ روستای «لارک کوهی» و «لارک شهری» تشکیل شده و مردم آن عموما گویش کُمزاری دارند و شغل اصلی آنها صیادی است.
در جزیره لارک آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی مانند قلعه پرتغالی ها، قبرستان تاریخی، مسجد لارک، فانوس دریایی و آب انبارهای متعددی وجود دارد.
با توجه به موقعیت جزیره لارک دیدنی های طبیعی بی نظیری مانند ساحل رنگین کمان، ساحل لاک پشت ها، ساحل تک درخت، ساحل و کمپ کپر نشین کم سرتکی، کوه کله قندی، رودخانه نمک، دره رنگین کمان و چشم اندازهای طبیعی بکری وجود دارد.
در این جزیره پوشش گیاهی متنوع مانند نخل های پراکنده، کهور، شیریشک، کُنار و غیره وجود دارد.
وجود جانوران خشکی مانند آهوهای زیبای جبیر، خرگوش و جوجه تیغی که دیدن آن ها از فاصله نزدیک امر عادی است هر بیننده و گردشگری را به وجد می آورد.
جانوران دریایی در آب های اطراف جزیره لارک مانند انواع مختلف ماهی ها و لاک پشت های پوزه عقابی و تخم گذاری آنها از دیگر جاذبه های جزیره لارک محسوب می شود.
با توجه به قدمت و سابقه تاریخی زندگی در جزیره لارک آیینها و سنتهای منحصر به فردی مانند مراسم زار، صید و توربافی گرگور، خوس دوزی، رقص شمشیر و آیینهای مذهبی نیز وجود دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.