مایک پمپئو وزیر خارجه تندروی دولت دونالد ترامپ در گفتگویی که در یوتیوب منتشر شده است، افزود: هر روز این جنگ برای ما، برای آمریکا، خطر بزرگی ایجاد می کند.
این مقام سابق آمریکایی اضافه کرد: ما باید این جنگ را به پایان برسانیم. من فقط یک راه برای پایان دادن به این درگیری می دانم و آنهم ارائه ابزارهای مورد نیاز به اوکراینی ها است. سپس باید راه حلی پیدا کنیم که دو ویژگی داشته باشد. این راه حل باید برای مردم روسیه و مردم اوکراین قابل قبول باشد.
پمپئو تاکید کرد م ما این ظرفیت را داریم که از قدرت آمریکا استفاده کنیم. این قدرت نظامی نیست بلکه استفاده از نفوذ آمریکا جهت دستیابی به راه حل سریع و دائمی است.
وی ادامه داد: کمتر درگیری ای وجود دارد که یک طرف به طور کامل طرف دیگری را نابود می کند. این درگیری ها معمولا با یک مصالحه به پایان می رسند و اطمینان دارم جنگ اوکراین نیز اینگونه خواهد بود.
وزیر خارجه سابق آمریکا پیش از این گفته بود: ما (واشنگتن) و اوکراینی ها در موقعیت وحشتناکی قرار داریم زیرا آمریکا قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است.
به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نیز با آغاز کارزار انتخاباتی خود در جمع هوادارانش در ایالت کارولینای جنوبی گفت: بایدن با ضعف و بیکفایتی ما را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار داده است. ما در مقام ریاست جمهوری صلح را از طریق اعمال زور احیا میکنم.
وی افزود که اگر در سال ۲۰۲۰ بار دیگر به ریاست جمهوری میرسید جنگ اوکراین و روسیه رخ نمیداد اما حالا نیز میتواند ظرف ۲۴ ساعت یک «توافق صلح» حاصل کند.
ترامپ گفت: من برای دفاع از آمریکاییها در مقابل تهدید موشکهای مافوق صوت و تسلیحات هستهای، با بهترین فناوری روز سپرهای دفاع موشکی نسل آینده خواهم ساخت.
ایالات متحده از آغاز جنگ اوکراین، ۲۷.۱ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین ارائه کرده است.
اوکراین به دنبال آن است که جنگندههای مدرن اف ۱۶ یا همان اف ۱۵ نیروی هوایی آمریکا، یا انواع مشابه اروپایی آنها شامل تورنادوی آلمان یا گریپن سوئد را جایگزین ناوگان جتهای دوران شوروی خود کند. دهها هواپیمای مدرنتر در طول سال آینده در دسترس خواهند بود زیرا کشورهایی مانند فنلاند، آلمان و هلند تلاش می کنند ناوگان خود را به جنگندههای اف 35 آمریکایی ارتقا میدهند.
به گزارش پولیتیکو، حتی اگر آمریکا تصمیم بگیرد که از ارسال جنگنده F-۱۶ به اوکراین خودداری کند، سایر کشورهای غربی جنگنده های ساخت آمریکا را در اختیار دارند . وزیر امور خارجه هلند، هفته گذشته به پارلمان این کشور گفت که در صورت درخواست کی یف، کابینه وی به تامین اف-۱۶ رسیدگی خواهد کرد. البته ابتدا باید آمریکا ارسال این جنگنده ها را از این کشور تایید کند.