وحید واسطه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۱.۶۶ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای استان شد.
وی افزود: امسال حجم کل آب ورودی به سدهای بارزو، بیدواز و چری معادل ۵.۶۵ میلیون متر مکعب، سد غلامان و چندیر بسیار ناچیز و در سد گلول صفر بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: امسال ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار مترمکعب آب از سدهای استان خارج شد که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد کاهش دارد.
پُر بودن تنها ۲۲ درصد از مخازن سدها
واسطه ادامه داد: اکنون تنها ۲۲ درصد از حجم مخازن سدهای استان پر است و وضعیت سدها به علت پایین بودن میزان بارندگی مناسب نیست.
وی خاطرنشان کرد: تنها ۵۰ میلیون و ۴۱۰ هزار مترمکعب آب در سدهای استان ذخیره است که این رقم در مدت مشابه ۱۱ ماهه پارسال ۷۰ میلیون و ۲۳۰ هزار مترمکعب گزارش شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: بهترین وضعیت ذخیره سازی آب در سدهای استان مربوط به سد شیرین دره در شهرستان مانه وسملقان است به طوری که ۴۲ درصد از این مخزن پُر است.
وی بیان کرد: ظرفیت سد شیرین دره بر اساس آخرین هیدروگرافی ها ۵۵.۷ میلیون مترمکعب است و این مخزن اکنون ۲۳.۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد.
خراسان شمالی هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب در دست بهره برداری دارد و بنا بر گزارش هواشناسی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون میزان بارش ها در این استان حدود ۵۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است و حدود ۸۲ درصد از مساحت دو میلیون و ۸۰۰ هکتاری استان خراسان شمالی نیز با خشکسالی خفیف تا شدید مواجه اند.
هم اکنون افزون بر ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان شمالی که ۱۲ درصد از اراضی این استان را شامل می شود مجهز به سامانه آبیاری نوین است؛ راندمان بهره گیری از آب در این حوزه حدود ۴۲ درصد است و در اراضی که این سیستم اجرا شد نیز به حدود ۷۵ درصد رسیده است.
علاوه بر این منابع آبی سطحی ذخیره شده در سه سد شیرین دره، بارزو و بیدواز به مصرف شرب شهروندان این استان می رسد