قاسم جعفری در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برگزاری پرشکوه تر مراسم گرامیداشت دهه فجر اظهار داشت: انقلاب اسلامی ملت ایران رویداد بزرگی بود که در تاریخ افتاده است، برهمین اساس کار ما دانشگاهیان، فرهیختگان و ارباب علم و دانش در حوزه دانشگاهها همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، جهاد تبیین است.
معاون نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری افزود: در این جنگ ترکیبی نقش علما و ارباب علم مهم تر است. در واقع سلاح دانشگاهیان، فرهخیتگان و علما قلم و بیان است. در اینجا به همکاران خود می گویم امروز اگر پای کار نیاییم چه زمانی باید بیاییم. امروز باید علما، اندیشمندان و اعضای هیات علمی و دانشجویان پای کار بیایند و این نور فرهنگی و تمدنی انقلاب اسلامی که جهانی را تغییر داده، در جهت امانت داری و همچنین بسط و گسترش آن تلاش کنند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ثابت کرد جزو معدود و محدود انقلاب های کبیر اجتماعی اثرگذار در کل تاریخ بوده است؛ بنابراین باید قدر آن را بدانیم. شعاع این نور هر روز بیشتر گسترش پیدا می کند و جایگاه خود را پیدا می کند. البته نباید انکار کنیم که عوامل مختلفی هم دخیل بوده است و کاستی هایی هم داریم.
جعفری تاکید کرد: انقلاب اسلامی را باید از سه دریچه آرمان ها، دستاوردها، آسیبها و چالش ها نگاه کرد. اگر مدافع خوب انقلاب هستیم باید این سه محور را باهم دید که اگر ببینیم قطعا می توانیم برای چالش ها به ویژه دانشگاهیان راه حل پیدا کنند.
وی درباره عملکرد وزارت علوم و دانشگاه ها در ناآرامی های بیان کرد: در این قضیه خط مقدم آشوب ها را در دانشگاه ها قرار داده بودند و دلیل آن این است که دشمن روی دانشگاه ها سرمایه گذاری کرده بود.
معاون نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری گفت: اگرچه دانشگاه ها شروع کننده این حوادث و ناآرامی ها نبودند و شروع کننده جای دیگر بود، اما سعی کردند از ظرفیت دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های اسم و رسم دار در این ناآرامیها استفاده کنند.
وی افزود: اگرچه فراز و نشیب در برخی افراد دیده می شود، اما اگر بخواهیم قضاوت کنیم در مجموع مدیران آموزش عالی و روسای دانشگاه ها پای انقلاب ایستادند که از این بابت باید از آنها تشکر کرد؛ چرا که حتی شنیدم خود وزیر علوم در میدان و در متن حوادث بودند که قابل تقدیر است.
شبکه پارلمانی تنظیم کننده روابط بین سه قوا است
جعفری در ادامه درباره برگزاری جلسه های معاونان امور مجلس دستگاه های اجرایی گفت: شبکه پارلمانی یکی از شبکه های معظم کاری اجرایی است که تنظیم کننده روابط بین سه قوا به ویژه دو قوه مجریه و مقننه است. یعنی تمام تعاملاتی که بین دولت و مجلس باید انجام شود از پنجره و ورودی معاونان پارلمانی انجام می شود. میز دولت ۱۹ وزارتخانه و هفت نفر در رده معاونت های رییس جمهور یا سازمان ها دارد که آنها هم بعضا معاون امور مجلس دارند.
وی افزود: وزارتخانه ها هرکدام معاون امور مجلس دارند که راسا کارهای خود را پیگیری می کنند و پیگیری کارهای ریاست جمهوری از طریق معاونت امور مجلس ریاست جمهوری توسط آقای حسینی و دو معاون تقنینی و نظارتی انجام می شود.
معاون نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری گفت: معاونت امور مجلس ریاست جمهوری حلقه وصل و نخ تسبیح این شبکه پارلمانی است که به طور ماهانه سعی می کنیم جلساتی را برای هماهنگیها لازم و تعامل و رایزنی ها در مسایل مختلف و مواردی که پیش می آید داشته باشیم.
جعفری گفت: در گذشته برگزاری این گونه جلسات خیلی با این اهتمام مورد توجه نبود، سعی بر این است از ظرفیت همه با یک هم افزایی استفاده کنیم. برهمین اساس هربار یکی از وزارتخانه ها یا یکی از دستگاه های اجرایی وزارتخانهها میزبان این جلسات هستند و این میزبان ضمن این که برنامه های خود را تشریح می کند، از مشارکت دیگران هم در مواردی که پیش می آید استفاده می کند.
وی افزود: در حال حاضر بودجه سال ۱۴۰۲ را پیش رو داریم که هماهنگی می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد و از طرف دیگر سوال و استیضاح پیش می آید که هماهنگی و تعامل درست و هم افزایی شبکه پارلمانی اثر گذار است.
معاون نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ادامه داد: از دیگر کارهای معاون امور مجلس ریاست جمهوری نظارت بر عملکرد معاونان پارلمانی است که هرسال دو بار ارزیابی میدانی انجام می شود و مشخص می کنیم هرکدام از معاونت ها براساس رسالت های تعریف شده در چه جایگاهی قرار گرفته است.
وی درباره ارزیابی تعامل وزارت علوم و مجلس هم گفت: وزارت علوم به رغم این که معاونان پارلمانی آنها سابقه نمایندگی ندارند، اما در جایگاه مناسبی قرار دارد. البته شاخص های کمی و کیفی در ۲۰ شاخص تعریف شده که در مجموع از عزیزان تشکر می کنیم؛ مسیری که طی کرده اند مسیر خوبی است.
جعفری تاکید کرد: قطعا وزارت علوم جزو بخش مثبت است، اگر چه راه نرفته هم داریم، اما در مجموع شاخص آنها مثبت است.