یوسف غفارزاده روز سه شنبه پس از بازدید از تالاب قوری گل با اشاره به ضرورت انجام اقدامات لازم برای بهبود آبرسانی به این تالاب، گفت: عمده مشکل آبرسانی، مسیر ١٣ کیلومتری حد فاصل روستاهای هراب تا امین آباد است که با توجه به عدم وجود سازه مهندسی در این منطقه، آب زیادی به زمین نفوذ کرده و دارای تلفات است.
به گفته وی، باید کانالهای آبرسانی در ۴ کیلومتری انتهایی مسیر، کانالهای روستای هراب و تاسیسات آبی روستای نوجه ده مورد بازسازی، مرمت و تعمیر قرار بگیرند تا شرایط آبرسانی و بهره وری موجود بهبود پیدا کند.
غفارزاده با اشاره به اینکه متاسفانه کاهش بارندگی ها در سطح استان در کاهش آب تالاب بین المللی قوریگل بی تاثیر نیست، اظهار امیدواری کرد: با مجموعه اقدامات، چالشهای موجود برای آبرسانی به تالاب قوریگل برطرف شود.
وی همچنین با اشاره به کمبود آب در شهرستان بستان آباد و لزوم توجه به تامین آب پایدار در این شهرستان، خاطرنشان کرد: سد کلقان آبگیری شده و تلاش میشود ردیف اعتباری در بودجه ۱۴۰۲ برای تصفیه خانه و خط انتقال به بستان آباد در نظر گرفته شود.
فرماندار شهرستان بستان آباد نیز در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه کانال انتقال آب تالاب قوریگل نیازمند اصلاح و ساماندهی است، افزود: با مشارکت سرمایه گذار و دولت عملیات اجرایی انتقال آب به تالاب قوریگل به زودی آغاز می شود.
ابولفضل پاشائی با اشاره به جایگاه زیست محیطی و گردشگری تالاب بین المللی قوریگل در منطقه و لزوم احیای این تالاب گفت: مشکل اساسی احیای این تالاب فقط در خط انتقال آب است که به زودی این مشکل با لوله گذاری رفع می شود.
تالاب بین المللی قوریگول که در کنواسیون رامسر ثبت شده با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد در مجاورت روستای امناب قرار گرفته و منابع تأمینکنندهٔ آب آن از آبهای جاری ناشی از برف و باران و تعدادی چشمههای زیرزمینی است که در کف آن جریان دارند.