حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در دانشگاهها روز پنجشنبه در گفتگو با گروه علم و آموزش ایرنا درباره اهمیت برگزاری مراسم گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: دهه فجر یادآور روزهای بزرگ و محقق شدن اراده خداوند بر اراده مستکبران و طاغوت ها است. ملتی توانست بدون تکیه گاه نظامی، ابرقدرتی و حمایتهای خارجی این دیکتاتور ریشه دار دارای گارد و ساواک و ارتش و ابزارهای قدرت را به زیر کشد و نظام شاهنشاهی از این کشور رخت بربندد و عملا برای اولین بار حکومت مبتنی بر رای و خواست مردم در این کشور محقق شود.
رستمی افزود: دهه فجر دهه بزرگ و مبارکی است، به ویژه امسال که شاهد نقشه دشمنان بودیم که بسیار پیچیده و هم افزا همراه با به کارگیری هم ابزارها برای آسیب زدن به کشور طراحی شده بود و گروههای تجزیه طلب، براندازها و منافقان و مرتجعان سلطنت طلب تا مرتجعان منطقه کنار هم قرار گرفتند تا با قدرت رسانه ای و فضای مجازی و سایر ابزارهایی که در اختیار دارند این کشور را ناامن کنند، اما ملت با هوشیاری تو دهنی به آنها زد و این بساط جمع شد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: گرامی داشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب به معنای پایمردی و پایداری این مردم برای دفاع از کشور و نظام و انقلاب و تاکید بر رسیدن به آن قله ها و آرمان ها است.
وی ادامه داد: مسوولین موظف هستند تا جایی که ممکن است خدمتگذار مردم باشند و قطعا در دهه فجر امسال و ۲۲ بهمن باز مردم این را ثابت خواهند کرد که پای انقلاب خود هستند.
رستمی درباره ناآرامیهای اخیر و جلوگیری از تکرار این گونه مسایل گفت: موضوع فقط دانشگاه نیست و فضای عمومی جامعه است. در دانشگاه های ما هم اساتید و هم مجموعه های انقلابی دانشگاه بیش از پیش فعال باشند و امکانات در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند دانشجویان را هم با مبانی معرفتی و هم با دستاوردهای نظام و هم با سیاستها و طراحیها و نیرنگهای بدخواهان این کشور آشنا کنند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تاکید کرد: لازمه آن ارتباطات فراوان برگزاریهای اردوها و فرصت دادن به گفت و شنود جریان های موثر است و این گونه که احساس می شود سیاست این دولت در مسیر حمایت بیشتر از دانشگاه ها است.
رستمی درباره برنامه های این نهاد گفت: تحول در دروس معارف با رویکرد مسایل جدید و شبهات و به نوعی ماموریت های مسوولین دفاتر نهاد، ائمه جماعات و مجموعه اساتید انقلابی برای روشنگری و تبیین در فضاهای کلاسی و دانشگاهی و حمایت و تقویت تشکل های انقلابی و میدان دادن به آنها برای رقم زدن فضای ارزشمند و مطلوب جامعه ایرانی و اسلامی در فضای دانشگاهی جزو سیاست های ما است.
هر دانشگاه یک برنامه اعتکاف
وی در ادامه درباره برگزاری مراسم اعتکاف به ویژه دانشگاهیان عنوان کرد: اعتکاف دانشگاهیان با شعار «هر دانشگاه یک برنامه اعتکاف» برگزار می شود. این برنامه با تجمیع دانشگاه ها یا با اعتکاف شهری یا به صورت مستقل برگزار می شود تا فضای مناسب و مورد مطالبه فطرت پاک و روح معنویت گرایی دانشجویان در این سرچشمه اعتکاف سیراب شود.
رستمی درباره استقبال دانشجویان و احتمال محدودیت فضا برای برگزاری اعتکاف گفت: از نام نویسی هایی که آغاز شده مشخص شد با محدودیت فضا روبرو خواهیم شد. در همان روزهای اول بیش از هزار نفر در دانشگاه تهران نام نویسی کردند یا در دانشگاه امیرکبیر نزدیک به ۲۰۰ نفر ثبت نام کرده اند و این استقبال قطعا ما را با محدودیت هایی مواجه می کند، اما تاکید بر این است تا جای ممکن به ویژه با همکاری همکارانمان در اعتکاف شهری بتوانیم زمینه معتکف شدن بچه های متقاضی را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، اعتکاف در ایران در ایام البیض ماه رجب برگزار می شود. اعتکاف، اقامت در مسجد برای مدتی مشخص (دستکم سه روز) همراه با روزه است. ارکان این عبادت، ماندن در مسجد و روزه است و عبادت یا عمل خاص دیگری برای آن تعیین نشده است. اَیامُ البیض به معنای روزهای سفید و به روزهای سیزدهم ، چهاردهم و پانزدهم ماه قمری می گویند. ایّام البیض در نزد شیعیان از اهمیتی زیادی برخوردار است.