فرزاد تیموری روز سه شنیه در پاسخ به خبرنگاران درباره آخرین وضعیت تحویل پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» به یونسکو گفت: برای ثبت جهانی هگمتانه کارهای زیادی از سال گذشته تاکنون انجام شده است و این موضوع در سفر هیات دولت به همدان مطرح که اعتبار خوبی برای آن پیش بینی شد.
وی اضافه کرد: همچنین نشست های متعددی از سال گذشته تاکنون با وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و معاونان وزیر برای ثبت جهانی هگمتانه برگزار شده است چرا که این موضوع برای مجموعه استان بسیار حائز اهمیت است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان خاطر نشان کرد: موضوع ثبت جهانی از سال گذشته مطرح شد و در نشست بهمن ماه سال گذشته با معاون وزیر میراث فرهنگی مقرر شد که در صورت اجرایی یک سری کارها از سوی مسئولان استان، پرونده هگمتانه برای ثبت به یونسکو ارسال می شود.
تیموری افزود: با سیاست گذاری و تلاش های علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان همه فعالیت ها و برنامه ها در راستای رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه پیش رفت.
وی اظهار داشت: یکی از درخواست ها حذف راه دسترسی به بازار آهن و حذف تردد سواره از هگمتانه بود که این موضوع در شورای ترافیک و کمیسیون ماده پنج مطرح و تصویب شد و تاکنون هم بخش زیادی از مصوبات از سوی شهرداری همدان اجرا شده است.
وی گفت: جلسه کمیته پیگیری و رفع موانع ثبت جهانی هگمتانه به صورت مستمر برگزار شده و آخرین نشست نیز در تپه هگمتانه برگزار و موارد و موضوعات طرح شده در حال پیگیری است.
استاندار همدان امروز در نشست خبری اعلام کرد که پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» به یونسکو رفته است.
پرونده ثبتجهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» گسترهای از محوطه باستانی هگمتانه، میدان مرکزی شهر، بازار تاریخی همدان، آرامگاه بوعلیسینا و خیابانهای تاریخی این محدوده را شامل میشود.
وسعت «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» در این پرونده حدود ۱۰۰ هکتار درنظر گرفته شده که شامل تپه هگمتانه، بازار، بافت و ۱۴۰ اثر تاریخی است و با ثبت جهانی این اثر، انتظار میرود بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راههای شهر همدان حفظ شود.