به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی روز سه شنبه در دیدار سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی( ایرنا) زنجان، افزود: نگاه فعالان رسانه باید در جهت تقویت نظام اسلامی باشد و از ظرفیت رسانه به عنوان یک فرصت در این مسیر استفاده کنند.
وی افزود: خبرنگاران در هر زمان و مکانی محترم هستند و در وقایع مختلف به عنوان مثال در جنگ اوکراین که خبررسانی می کنند دارای مصونیت هستند چون کار آنها دارای ارزش است.
صادقی نیارکی با اشاره به اهمیت موضوع رقابت پذیری رسانه ها در عصر کنونی، گفت: کیفیت و کمیت خبری رسانه ها در این خصوص مد نظر قرار می گیرد و رسانهای موفقتر است که با اخبار صحیح، دقیق و با کیفیت بتواند رویدادهای مختلف را به بهترین نحو پوشش دهد.
این مسوول با تاکید بر اینکه کیفیت خبر باید مورد توجه و نظر باشد، ادامه داد: کیفیت خبر از عناصر مختلفی تشکیل می شود و یک خبر باید هنرمندانه انعکاس پیدا کند و محتوای مناسبی داشته باشد چون امروزه دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب با تولید اخبار دروغ به نفع خود بهره برداری می کنند.
وی با بیان اینکه در حوادث اخیر نیز جنگ رسانهای دشمن علیه کشور ما آشکار شد، اظهار داشت: باید مراقب باشیم که در دام دشمنان نیفتیم و زمینه سوء استفاده آنها را فراهم نکنیم.
رییس کل دادگستری استان زنجان با تاکید بر شفافیت در حوزه خبررسانی، ادامه داد: ورود به هنگام رسانه ها در حوادث اهمیت زیادی دارد که نمونه آن را در حادثه اخیر حمله به سفارت باکو در تهران دیدیم و واکنش رسانه های داخلی در مقابل این پدیده خوب بود، چراکه در آغازین لحظات حادثه، آن را به خوبی منعکس کردند و سپس فیلم حادثه نیز در رسانه های مختلف منتشر شد و واکنش سریع خبری، هوشمندانه و شفاف نقشه دشمن را خنثی کرد.
حجت الاسلام صادقی نیارکی افزود: شفافیت در همه امور جز مواردی که به امنیت عمومی ارتباط دارد، خوب است و به اعتماد عمومی کمک می کند و اخباری که سریع و شفاف منتشر می شود، اعتمادساز است.
این مسوول با بیان اینکه در هنگام صراحت و شفافیت نیز باید مراقب بود مبادا با اخبار نادرست و دروغ، آبرو و حیثیت دیگران را خدشه دار کرد، افزود: دروغ دارای مجازات دنیوی و اخروی است و رسانه نیز از این آموزه دینی مستثنی نیستند، به عنوان مثال دروغی از سوی رسانه ای در ارتباط با اختلاس چند هزار میلیاردی مطرح شد که هزینه هایی برای کشور و نظام داشت و حتی قوه قضائیه ۲ بار نیز نسبت به آن واکنش نشان داد.
وی با تاکید بر اینکه دروغ، هم در نوشتن و هم گفتن مذموم است و آثار مخربی به دنبال دارد و آبروی یک گروه یا فرد را خدشه دار می کند، گفت: نباید خبری را منتشر کرد که هنوز صحت و سقم آن مشخص نیست، هر چند برخی رسانه ها توجیهاتی از قبیل افشاگری یا اصطلاحاتی از قبیل سوت زنی در این زمینه دارند اما باید خبررسانی در قالب ارزش های اسلامی باشد.
رییس کل دادگستری استان زنجان با بیان اینکه ما باید در خبررسانی، مقررات اسلامی را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: آموزه های دینی و رعایت قانون امر مهمی است که خوشبختانه خبرگزاری ایرنا که از سابقه و پیشنیه خوبی برخوردار است همواره آن را مد نظر دارد.