به گزارش عصر سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در دیدار با مهدی خالقی معاون پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم تامین مالی شرکت های دانش بنیان، اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان متعددی در این جزیره وجود دارد که به همت جوانان بومی کارهای ارزشمندی انجام داده و برای تجاری کردن طرح های خود به تامین مالی به هنگام با استفاده از ابزارهای مناسب نیاز دارند.
وی ادامه داد: نهادهایی همچون صندوق نوآوری و شکوفایی با در اختیار داشتن منابع مالی و فناوری نقش مهمی در ارتقای شرکت های دانش بنیان بازی می کنند و حضور این مجموعه در جزیره قشم فرصت مغتنمی برای توسعه به شمار می رود.
در ادامه این دیدار معاون پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب های متعددی همچون پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، سرمایه در گردش و نظایر آن، صدور ضمانت نامه های بانکی، مشارکت در سرمایه گذاری طرح ها و پروژه های دانش بنیان، مشارکت در صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و خصوصی بورسی از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.
خالقی با اشاره به وجود زیرساخت های مناسبی همچون پارک زیست فناوری خلیج فارس و مرکز بین المللی رشد قشم، گفت: آماده هستیم تا با حمایت و تامین مالی شرکت های منطقه نقش خود در ارتقای علمی جزیره را برگزار کنیم.
به گفته وی، مشارکت صندوق در طرح های دانش بنیان یک مشارکت واقعی است و در سود و زیان شریک خواهیم بود.
در ادامه نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بر حمایت از شرکت های دانش بنیان در راستای دستیابی به توسعه متوازن در قشم تاکید شد.
نشست مشترک حمایت از شرکت های دانش بنیان با حضور افشار فتح الهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، مهدی خالقی، معاون پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، فرزاد خلفی مدیر مرکز بین المللی رشد و محمد شریف رنجبر رییس پارک زیست فناوری خلیج فارس برگزار شد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.