به گزارش ایرنا، فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی فرصتی است تا دستاوردهای بزرگ انقلاب تبیین و تشریح شود.
مقام معظم رهبری در معرفی دستاوردهای انقلاب می فرمایند: «دستاوردهای انقلاب حقیقتا دستاوردهای عظیم و شگفتآوری است؛ یکی این است که انقلاب چهره کشور را، چهره ایران را از یک کشور عقبمانده علمی که به کلی از لحاظ علمی در آخرین صف های کشورهای دنیا قرار داشت تبدیل کرد به یک کشور آزاد، کشور مستقل، کشور عزیز، برخوردار از موفقیت های بزرگ علمی در رشتههای مهم حیاتیِ امروز. امروز ایران در رشتههای مهمی در بین پنج کشور دنیا، ۶ کشور دنیا یا حداکثر ۱۰کشور دنیا حضور دارد؛ این رشتهها، رشتههای بسیار بااهمیتی است کشور در این قسمت ها پیشرفت کرده و کشور مستقل، کشور آزاد، کشور آبرومندی است؛ این یکی از مهمترین کارهایی است که انقلاب انجام داده».
شهرستان خمین در ایران و جهان بیشتر با نام امام خمینی (ره) و رهبری بزرگ که از این خطه بر خواسته است شناخته می شود.
خمین جنوبی ترین شهرستان استان مرکزی است و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵جمعیت این شهرستان ۱۰۵ هزار و ۱۷ است.
۷۴ هزار و ۲۵۶ نفر از جمعیت این شهرستان ساکن شهر و ۳۰ هزار و ۷۶۱ نفر ساکن روستا هستند.
شهرستان خمین شامل دو بخش مرکزی و کمره , دو شهر خمین و قورچی باشی و هفت دهستان(صالحان , گله زن ،رستاق ، آشناخور ، حمزه لو خرمدشت ، چهار چشمه ) که تعداد ۹۳ روستا در بخش مرکزی و ۵۲ روستا روستا در بخش کمره دارای سکنه است و این خطه دارای یک شهرک صنعتی ، سه ناحیه صنعتی و یک قطب صنعتی است.
خمین به عنوان زادگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی، پس از پیروزی انقلاب همچون مناطق دیگر کشور در مسیر پیشرفت قرار گرفت و دستاوردهای انقلاب اسلامی در این شهرستان غیرقابل شمارش و کتمانناپذیر است.
نگاهی گذرا به هر کدام از بخشها از جمله راه، بهداشت، آموزش و فرهنگ در خمین در دوران رژیم ستم شاهی و پس از پیروزی انقلاب نشان میدهد که اصلا نمیتوان این دو دوره را با یکدیگر مقایسه کرد.
به گفته فرماندار خمین ، این شهرستان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پشیرفت داشته است.
«حمید کمانکش» افزود: وضعیت خمین در بخش اقتصادی قابل مقایسه با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست.
وی ادامه داد: راههای روستایی در طول ۴۴ سال گذشته آسفالت شدند.
فرماندار خمین با بیان اینکه تمام روستاهای دارای ۲۰ خانوار شهرستان از نعمت گاز برخوردار شدند،اضافه کرد: خمین نخستین شهری بود که عنوان شهر سبز را کسب کرد.
کمانکش، شیوه نوین کشاورزی، کاشت گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و آبیاری نوین را مهمترین محورهای توسعه کشاورزی خمین عنوان کرد.
وی با اشاره اینکه صنایع پاک و غیرآلاینده از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، افزود: شیب صنعتی شدن خمین تند است و به زودی این خطه با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد شد.
فرماندار خمین ادامه داد: شهرک صنعتی، نواحی و لکههای صنعتی رهاورد انقلاب اسلامی برای زادگاه امام راحل است.
کمانکش گفت: افزایش مراکز آموزش عالی دولتی، غیر دولتی و نیمه دولتی و پذیرش دانشجوی بومی و غیر بومی در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در خمین از دیگر اقدامات نظام اسلامی در این شهرستان است.
وی یادآور شد: فعالیت ۴۲ سازمان مردم نهاد در خمین نشان دهنده مشارکت گروههای مردم در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
فعالیت یک کتابخانه عمومی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در خمین
رییس اداره کتابخانه های عمومی خمین با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ، یک باب کتابخانه در این شهرستان فعال بود، گفت: هم اکنون ۶ باب کتابخانه شامل سه کتابخانه در مناطق روستایی و سه کتابخانه در شهرهای خمین و قورچی باشی فعالیت دارند.
« اشرف شمسی » ادامه داد: منابع کتابخانههای خمین دارای ۱۳۱ هزار و ۹۰۶ جلد کتاب است و سه هزار و ۳۵۸ عضو از کتابخانه ها استفاده می کنند.
ساخت پنج سالن ورزشی استاندارد در شهرستان خمین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
رییس اداره ورزش و جوانان خمین از ساخت پنج سالن ورزشی استاندارد در روستاهای شهابیه، جوادیه ،رباط مراد، فرنق و دهنواز توابع این شهرستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: احداث زمین چمن مصنوعی در روستای لکان و ۲ سالن خیر ساز در روستای لیلیان و جلماجرد از دیگر دستاوردهای انقلاب در حوزه ورزش روستایی است.
«سعید امجدی» ادامه داد: ۲۶ خانه ورزش روستایی در خمین مجهز به تاتامی ،دارت،فوتبال دستی و میز تنیس روی میز هستند.
وی افزود: مجموعه ورزشی شهید مطهری شامل استخر شهید مطهری ،خانه کشتی جهان پهلوان تختی سالن رزمی کوثر، زمین چمن شهید مطهری و چمن تیر و کمان، شهید بهشتی شامل زورخانه پوریای ولی، تنیس روی میز، خانه شطرنج و تیر اندازی، سالن یکهزار نفری نفری یادگار امام (ره)، سالن ورزشی بعثت،سالن ورزشی بانوان و سالن ورزشی در شهر قورچی باشی از جمله اقدامات برای توسعه ورزش خمین است.
رییس اداره ورزش و جوانان خمین گفت: تا کنون ۲۶ باشگاه ورزشی از این اداره مجوز فعالیت گرفتند.
امجدی اظهار داشت: پنج هزار و ۵۰۰ ورزشکار سازمان یافته شامل ۲ هزار و ۷۰۰ مرد و ۲ هزار و ۸۰۰ زن و ۲۵ هزار ورزشکار غیرسازمان یافته در خمین فعالیت دارند.
توسعه روزافزون جادههای خمین
به گفته رییس راهداری و حمل و نقل جاده ای خمین، جادههای این شهرستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه پیدا کرده است.
«علی سرلک» افزود: احداث باند مسیر رفت به طول ۱۴ کیلومتر و بهسازی مسیر برگشت و احداث باند برگشت مسیر به طول ۱۴ کیلومتر در محور خمین - گلپایگان دردست اقدام است.
وی ادامه داد: احداث محور دهنو – خمین به طول ۲۴ کیلومتر( در دهه ۷۰ ) ، روکش آسفالت محور موجود به طول هشت کیلومتر ( در سنوات قبل)از دیگر اقدامات توسعه راه های خمین پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی تصریح کرد: باند برگشت مسیر از انتهای حوزه به طول ۲۳ کیلومتر در دست اقدام میباشد که ۱۲ کیلومتر آن زیرسازی شده است .
رییس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای خمین بهسازی، ۳۳۷ کیلومتر آسفالت راه روستایی، ۹ کیلومتر راه شوسه و ۳۴ کیلومتر راه خاکی را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در خمین بیان کرد.
۱۷ هزار و ۸۲۲ دانشآموز در خمین تحصیل میکنند
مدیرآموزش و پرورش خمین گفت: ۱۷ هزار و ۸۲۲ دانش آموز در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم در این شهرستان مشغول به تحصیل هستند.
«محمدحسن محمدی» ادامه داد: چهار هزار و ۵۱۷ دانش آموز دختر و پسر در ۴۲ مدرسه شهری و روستایی مقطع متوسطه اول تحصیل میکنند.
وی افزود: چهار هزار و ۶۸۳ دانش آموز مقطع متوسطه دوم در ۴۱ مدرسه شهری و روستایی خمین مشغول به تحصیل هستند.
مدیر آموزش و پرورش خمین بیان کرد: ۱۰۷ مدرسه شهری و روستایی خمین محل تحصیل هشت هزار و ۶۲۲ دانش آموز در مقطع ابتدایی است.
محمدی نهضت سوادآموزی را از دستاوردهای انقلاب اسلامی بیان کرد و افزود: هم اکنون ۳۸ نفر در دورههای سوادآموزی، ۳۹ نفر در دوره تحکیم و ۴۲ نفر در دوره انتقال در شهرستان خمین فعالیت دارند.
ارتقای شبکه بهداشت و درمان خمین به دانشکده پزشکی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خمین، ارتقای شبکه بهداشت و درمان شهرستان به دانشکده علوم پزشکی را مهمترین دستاورد انقلاب در این خطه عنوان کرد و گفت: این دستاورد موجب کیفی سازی خدمات شده و بستر تربیت نیروی انسانی ماهر برای حوزه سلامت را در خمین مهیا کرده است.
دکتر«حیدر فراهانی» افزود: حوزه سلامت به عنوان یکی از اولویتهای کلان کشور است و در طول ۴۴ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی انقلابی در ارائه دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان و رضایتمندی قابل توجهی در بین شهروندان ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: خمین در اجرا و تکمیل طرحهای عمرانی بهداشتی و درمانی در کشور پیشرو است و بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت و درمان این دانشکده در سالهای اخیر بهدلیل شمار بالای طرحهای درمانی و بهداشتی و تسریع در تکمیل و بهرهبرداری آن ها در مدت زمان کوتاه در زمره دانشکدههای برتر کشور بوده است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خمین ادامه داد: خدمات درمانی در خمین اکنون از طریق یک بیمارستان دولتی ارایه میشود و ۲ مرکز جامع سلامت شهری، سه مرکز جامع سلامت شهری و روستایی، هشت مرکز جامع سلامت روستایی، ۴۹ خانه بهداشت فعال روستایی و ۹ پایگاه سلامت در شهر و حاشیه شهر انجام می شود.
فراهانی اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰۰ دانشجو در ۶ رشته پرستاری، اتاق عمل، بهداشت عمومی، فوریت های پزشکی و علوم آزمایشگاهی در این دانشکده مشغول تحصیل هستند.
وی یادآور شد: ۴۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و هشت پزشک عمومی در خمین به بیماران خدمات درمانی ارائه میدهند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خمین افزود: بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان با توجه به تحولات توسعهای به عنوان مرکز درمانی برای استانها و شهرهای همجوار تبدیل شده است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خمین با اشاره به اینکه این شهرستان از مناطق کمتر توسعه یافته است که پس از اراک بیشترین آمار بیکاری را در دیار آفتاب دارد گفت: طی سالهای اخیر عملیات اجرایی سه طرح مهم صنعتی در این خطه با هدف کارسازی و رونق اقتصادی کلید خورد و به بهره برداری رسیده است.
« محمدرضا سلیمانی» بیان کرد: سه واحد تولید پنلهای خورشیدی، پتروشیمی و خودروسازی سه ضلع ترسیمی برای رونقدهی به اقتصاد خمین پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی بیان کرد: ایجاد این سه واحد تولیدی با هدف اشتغالزایی، افزایش درآمد و گردش مالی، شکوفایی استعدادهای داخلی، رشد تجارت و بازرگانی بین المللی و تاثیر آن بر زندگی و رفاه مردم در خمین هدفگذاری و دنبال شد.
شهردار خمین گفت: ۷۰ پارک به منظور ایجاد شادی و نشاط در بین شهروندان در این شهر پس از پیروزی انقلاب اسلامی احداث شده است.
«حمید احمدی» ادامه داد: خمین ۹۸ هکتار فضای سبز دارد و سرانه فضای سبز هر فرد در این شهر، ۱۳.۳مترمربع است.