بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: براساس ارزیابی انجام شده در مرکز کشور در ۶ ماه نخست سال جاری این استان رتبه نهم کشور را در جذب سرمایه‌گذار کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز سه‌شنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده خراسان حنوبی که با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور برگزار شد افزود: در مدت خدمت دولت سیزدهم اقدامات خوبی در زمینه جذب سرمایه‌گذار رقم خورده است اما باز هم معتقدم که در زمینه جذب سرمایه‌گذار موفق عمل نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه شاهد نبود تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استان هستیم گفت: با وجود همه مسائل و مشکلات ولی در ۶ ماه نخست امسال بین ۳۱ استان، رتبه نهم را در جذب سرمایه‌گذار کسب کرده‌ایم که رتبه‌ای ارزشمند و خوب است.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: به دلیل ضعف زیرساخت‌ها و نبود تمایل برای سرمایه‌گذاری، وقتی خراسان جنوبی را با استان‌های دیگر مقایسه می‌کنیم دچار عقب ماندگی هستیم.

وی افزود: در سفر دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی، ۱۰۳ هزار نامه مردمی در استان دریافت شد که اکثر آنها به مشکلات اقتصادی بر می‌گردد.

قناعت در بخش دیگری با اشاره به مسائل و آسیب‌های اجتماعی و دلایل آن در خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از دلایل که درگیر آسیب‌های اجتماعی هستیم عقب ماندگی تاریخی در خراسان جنوبی است.

وی افزود: با توجه به مشکلات و ضعف زیرساختی در خراسان جنوبی، نوع پیگیری‌های ما از مرکز از نوع اول یعنی ایجاد زیرساخت‌هاست در حالی که استان‌های دیگر مطالبات و پیگیری‌های آنان از نوع توسعه‌ای است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به همسایگی خراسان جنوبی با کشور افغانستان و آسیب حمل مواد مخدر، گفت: این موضوع آسیب‌ها و تبعاتی برای استان دارد و هر روز شاهد درگیری مرزبانی و کارکنان انتظامی خراسان جنوبی با کاروان‌های بزرگ حمل مواد مخدر هستیم.

وی مهاجرت را از دیگر مشکلات و آسیب‌های خراسان جنوبی دانست و گفت: روند افزایشی مهاجرت در سال‌های گذشته باعث شده که حاشیه نشینی در استان افزایش یابد.

قناعت با اشاره به معضل افزایش قاچاق سوخت به خصوص خودروهای شوتی در خراسان جنوبی، گفت: افزایش تردد خودروهای حمل قاچاق سوخت تصافات خراسان جنوبی را افزایش داده و قاچاق سوخت را از مرزهای استان نداریم و یا بسیار جزئی است و قاچاقچیان تنها محموله‌های سوختی خود را محورهای ما منتقل می‌کنند.

وی ادامه داد: قاقچاقیچان سوخت و خودروهای شوتی با ترفنده‌های مختلف فرآورده‌های نفتی را از محورهای استان عبور می‌دهند که سرعت این خودروها آمار تصادفات فوتی و جرحی استان را افزایش داده است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در خراسان جنوبی رقم خورده و جلسات مستمری در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده در استان برگزار و مصوبات خوبی داشته است.

وی گفت: از مجموع ۱۹ آسیب احصا شده در سطح کشور، در کاهش برخی آسیب‌ها رتبه خوبی داریم چرا که استان محل عبور حمل مواد مخدر و قاچاق سوخت است.

قناعت با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در خصوص ساماندهی متدکدیان و کودکان کار در خراسان به همت دستگاه‌های متولی رقم خورده است، گفت: در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی اگر همه استان‌ها با یک نسخه واحد مدیریت و حمایت شوند، شاید نتوانیم موفق باشیم و درخواست ما این است که در خصوص تامین اعتبار آسیب‌های اجتماعی، خراسان جنوبی ویژه و خاص دیده شود.

وی همچنین خواستار افزایش اختیارات و مصوبات ویژه و خاص در خصوص آسیب‌های اجتماعی برای خراسان جنوبی شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست از شناسایی و احصای مهمترین آسیب‌های اجتماعی در استان گفت و به تشریح برنامه‌هایی پرداخت که برای کاهش این آسیب‌ها در دستور کار است.

سید محمدرضا طالبی افزود: هیات‌های اندیشه‌ورز با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید دانشگاه‌های خراسان جنوبی برای بررسی آسیب‌های اجتماعی و تبعات آنها تشکیل شده است که هر یک از این هیات‌ها در رشته خاصی فعالیت می‌کنند.

وی گفت: مقرر شده آسیب‌های اجتماعی در قالب پایان نامه‌های دانشگاهی از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

معاون استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تکدی‌گری، زباله‌گردی و کودکان کار از جمله این آسیب‌هاست که برای بررسی هر یک از آنها کمیته‌ای را تشکیل داده‌ایم.

وی افزود: قرارگاهی برای این منظور در استان تشکیل شده و مدیران دستگاه‌های اجرایی گزارش اقدامات انجام شده خود را به این قرارگاه ارائه می‌کنند.