به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «محمد مخبر» عصر سهشنبه پس از بازدیدهای میدانی از شهر زلزلهزده خوی و روند اسکان موقت و اضطراری مردم در کمپها و اردوگاهها، در جلسه مدیریت بحران این شهرستان که با حضور استاندار آذربایجان غربی، مدیران استان و دستگاههای امدادرسان در فرمانداری خوی برگزار شد، تصریح کرد: حضور مسئولان و پیگیریهای مجدانه آنها باید به نحوی باشد که آرامش به مردم منتقل شود و زلزلهزدگان احساس نکنند در این مصیبت و مشکلات تنها هستند.
وی افزود: با وجود اینکه حجم کمکها و اقلام توزیع شده وسیع بوده، اما هنوز برخی از مردم موفق به دریافت این اقلام نشدهاند که این مشکل باید بهسرعت برطرف شود و نیازهای ضروری مردم نظیر اقلام غذایی، پتو و لوازم گرمایشی و بخصوص چادر باید در اسرع وقت تأمین شود.
معاون اول رئیسجمهور بر نقش اثرگذار روحانیت، گروههای مردمی، جهادی و داوطلب برای حضور در میان زلزلهزدگان و آرامشبخشی به آنان تأکید کرد و گفت: لازم است برنامهریزی شود تا حضور گروههای مردمی و داوطلب در میان زلزلهزدگان بهصورت مستمر ادامه داشته باشد تا روحیه مردم آسیبدیده تقویت شده و منجر به کاهش آلام روحی آنان شود.
مخبر با تأکید بر ضرورت الکترونیکی کردن توزیع خدمات و اقلام امدادی در حوادث و بحرانها، تصریح کرد: در شرایط فعلی اقلام و کمکها باید به هر نحو ممکن به دست مردم برسد و نباید ارائه این خدمات فقط به کمپها و اردوگاهها منحصر شود؛ توزیع و پخش اقلام باید بهصورت متمرکز انجام شود و تمام کسانی که از زلزله یا دیگر بلایای طبیعی آسیب دیده و به کمک نیاز دارند، باید از این اقلام برخوردار شوند.
وی ضرورت همدلی، تعامل و همکاری میان دولت و سایر نهادهای امدادرسان، غیردولتی و نظامی را برای امدادرسانی هرچه بهتر به زلزلهزدگان مورد تأکید قرار داد و افزود: امروز باید همه با هم با همدلی و مشارکت، مشکلات مردم خوی را مرتفع کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از نجابت، بصیرت و هوشمندی مردم زلزلهزده شهر خوی اظهار داشت: مردم خوی با وجود آنکه در رنج و زحمت و سختی بودند، بسیار هوشمندانه و نجیبانه عمل کردند که جای قدردانی دارد.
مخبر از اهتمام ویژه دولت برای کمک به مردم شهر خوی و جبران آسیبهای وارده به آنان خبر داد و گفت: دولت برنامهریزی لازم را برای جبران خسارات از روشهای مختلف نظیر کمکهای بلاعوض، اعطای تسهیلات ارزان قیمت و کمک به بازسازی منازل مسکونی انجام خواهد داد.
در این جلسه استاندار آذربایجان غربی، مسئولین دستگاههای نظامی و انتظامی، هلال احمر و سایر اعضای مدیریت بحران گزارشی از اقدام انجام شده از لحظات نخست وقوع زلزله ارائه و پیشنهاداتی برای امدادرسانی هرچه بهتر مطرح کردند.
در این نشست پس از جمعبندی گزارشهای میدانی و طرح نظرات و دیدگاههای مختلف، تصمیمات لازم جهت رفع مشکلات زلزلهزدگان در سریعترین زمان ممکن اتخاذ شد.