به گزارش چهارشنبه ایرنا، پژوهشکده انگلیسی کانتار اعلام کرد که تورم مواد غذایی به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۸ رسیده که این سازمان شروع به جمعآوری دادهها در این زمینه کرد. نهاد یادشده درباره افزایش پرسرعت قیمت اقلام ضروری مانند شیر، پنیر و کره هشدار داد و افزود که تداوم این وضع فشار قابل توجهی را روی خانوارها وارد کرده است.
براساس مطالعات صورت گرفته مردم انگلیس این روزها به خرید کالاهای اقتصادی و ارزانقیمت روی آورده و به همین خاطر فروش آن، ۹.۳ درصد در ماه ژانویه افزایش یافته است. البته برخی از فروشگاههای زنجیرهای مانند الدی و لیدل که درقیاس با سایر سوپرمارکتها در انگلیس قیمتهای ارزانتر و رقابتیتری را عرضه میکنند، فروش بیشتری را تجربه کردهاند. بهعنوان مثال آمار کانتار نشان میدهد که الدی در ماه ژانویه گذشته ۲۶.۹ درصد و لیدل ۲۴.۱ درصد افزایش فروش داشتهاند.
این درحالیست که طبق جدیدترین آمارها، یکپنجم مردم انگلیس در مواجهه با افزایش افسار گسیخته قیمتها، خوراکیهای تاریخ مصرف گذشته استفاده یا وعدههای خود را کوچکتر کردهاند.
مرکز ملی آمار انگلیس اخیرا تحقیقاتی را صورت داده تا تاثیر افزایش هزینههای زندگی و تاثیر مشکلات دسترسی به خدمات بهداشتی در این کشور را بررسی کند. در نتیجه مطالعات صورت گرفته روی هزاران خانوار انگلیسی ۱۸ درصد بزرگسالان گفتهاند که وعده غذایی کمتر و یا غذای تاریخ مصرف گذشته مصرف میکنند.
یافتههای مرکز ملی آمار انگلیس نشان میدهد خانوادههای دارای فرزند، آنهایی که به دیابت و یا علائم افسردگی متوسط تا شدید مبتلا هستند، بیشتر به صرف غذاهای کمتر یا تاریخ گذشته متوسل شدهاند. حدود یکی از هر هفت بزرگسال (۱۵ درصد) در انگلیس هم نسبت به مشکلات مالی برای تهیه خوراکی اشاره کردهاند.
از سویی طبق آخرین مطالعات صورت گرفته بالا رفتن آمار فقر و گرسنگی، بانکهای غذا را در آستانه ورشکستگی قرار داده است. یافتههای یکی از بزرگترین موسسات خیریه انگلیس موسوم به «تراسل تراست» نشان میدهد که بالغ بر ۳۲۰ هزار مراجعه کننده جدید به صف استفادهکنندگان بانکهای غذا در این کشور ملحق شده که میزان قابل توجهی از آنها از خانوادههای شاغل هستند. بر اساس این گزارش بیش از ۱.۳ میلیون بسته اضطراری تنها در مدت شش ماه بین افراد نیازمند توزیع شده که یک رکورد تازه بشمار میرود.
«تراسل تراست» با بیان اینکه مراجعه خانوادههای شاغل به بانکهای غذا یک هشدار جدی نسبت به وضعیت فقر در کشور است افزود که برای نخستین بار سطح مراجعه از کمکهای ارائه شده فراتر رفته است.
شرایط اقتصادی انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰.۵ درصد رسیده که بالاترین حد در نزدیک به ۴۰ سال گذشته است.
کشور به گفته رئیس بانک مرکزی انگلیس وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده و نرخ بهره بینبانکی که با اقساط وام میلیونها خانوار انگلیسی ارتباط مستقیم دارد به ۳.۵ درصد رسیده که طی دو دهه گذشته سابقه نداشته است. پیشبینی میشود که این نرخ فردا (پنجشنبه) در جلسه کمیته سیاستّای پولی بانک مرکزی انگلیس به ۴ درصد افزایش یابد.
نخستوزیر انگلیس چندی پیش با اعتراف به مشکلات عمیق اقتصادی تصریح کرد که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات مالی آنها باشد. وی همچنین عنوان کرد که مشکلات اقتصادی کشور در سال جدید میلادی (۲۰۲۳) از بین نخواهد رفت.