تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما از فعالیت هر پلتفرم خارجی در ایران استقبال می‌کنیم مشروط بر اینکه حداقل به قواعد خودشان پایبند باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، عیسی زارع‌پور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همانطور که رئیس جمهور شب گذشته در گفت‌وگوی تلویزیونی خود تاکید کرد، ما از فعالیت هر پلتفرم خارجی در ایران استقبال می‌کنیم مشروط بر اینکه حداقل به قواعد خودشان پایبند باشند.

وی افزود: به تازگی مرکز ملی فضای مجازی با شرکت متا که مالک شبکه های اجتماعی اینستاگرام و واتساپ است، مکاتبه کرده است که در این زمینه مذاکره کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: همین‌جا اعلام می‌کنیم هر پلتفرم خارجی که قواعد جمهوری اسلامی و یا حداقل قواعد خودشان را بپذیرد و به آن پایبند باشند که بتوانیم حقوق مردم را در این پلترفرم‌ها دنبال کنیم، استقبال خواهیم کرد.

زارع‌پور بیان کرد: مصوبه فیلتر شدن اینستاگرام و تلگرام که رئیس جمهور هم به آن اشاره کردند ارتباطی به وزارت ارتباطات یا حتی دولت ندارد؛ این تصمیمی است که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با حضور سران سه قوه گرفته شده است.

وی ادامه داد: ارتباط صوتی و تصویری در پیام‌رسان‌های کشور برقرار است؛ روزانه چند میلیون تماس تصویری و صوتی از طریق پیام‌رسان‌ها و با کیفیت انجام می‌شود و هر روز بر کیفیت آنها اضافه می‌کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: همه زیرساخت‌های وزارت ارتباطات پای کار پیام‌رسان‌ها آمده که بتوانند خدمات باکیفیتی را به مردم ارائه کنند. حدود ۴-۵ پیام‌رسان‌هایی که این روزها مردم از آن استفاده می‌کنند این قابلیت را دارند.

زارع‌پور عنوان کرد: به زودی نسخه جدید پیام رسان ایتا که بعد از روبیکا بیشترین اقبال را داشته است، منتشر می شود و در نسخه جدید آن امکان تماس تصویری وجود دارد.

وزیر ارتباطات همچنین گفت: پیام‌رسان های بله با مشارکت سروش‌پلاس، آیگپ و روبیکا به تماس تصویری مجهز شده‌اند.

وی افزود: دو هفته پیش که وزیر ارشاد به موریتانی رفته بود، با پیام رسان‌های ایرانی با هیات دولت در تماس بود.

در ادامه وزیر ارتباطات به صورت آزمایشی تماس تصویری با یک پیام رسان داخلی در حضور خبرنگاران انجام داد.


زارع‌پور همچنین ادامه داد: در وزارت ارتباطات نه تنها با تبعیض در دسترسی به اینترنت مخالف هستیم بلکه در تلاشیم تا امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای همه نقاط کشور فراهم کنیم. ما در حال پیگیری هستیم که همان اینترنت پرسرعتی را که مردم در شمال شهر تهران دارند در دورترین نقاط روستایی هم داشته باشیم.

وی عنوان کرد: در طی یکسال گذشته دسترسی حدود ۲۸۰۰ روستا را برای اولین بار با همان تکنولوژی فورجی که در تهران است به شبکه برقرار کردیم. فیبر نوری را هم که اکنون برای شهرها دنبال می‌کنیم سپس برای تهیه آن به سراغ روستاها خواهیم رفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: بنابراین از این جهت تبعیضی میان مردم وجود ندارد و همان امکانی که کلانشهرها هست تلاش می‌کنیم در دورترین نقاط روستایی هم فراهم کنیم.

زارع‌پور تصریح کرد: براساس مصوبه‌ای که کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه داشته مانند اینترنت خبرنگاری که برای شما فراهم کردیم و از دولت گذشته هم وجود داشته است برای دسترسی به برخی سایت‌هایی که ما تحریم را تحریم کرده‌اند و یا برخی سایت‌هایی که فیلتر شده‌اند اما کاربردهای علمی و فناوری دارند تلاش می‌کنیم که در مصادیق فیلترینگ بازنگری شود و برای عموم مردم باز شود.

وی افزود: درخصوص سایت‌های تحریمی برای اساتید دانشگاه در کارگروه به ما تکلیف شده که ابزاری را فراهم کنیم که اساتید بتوانند در این سایت‌های تحریمی که عمدتا برای دانلود مقالات علمی و کارهای پژوهشی استفاده می‌شود بتوانند کارهایشان را انجام دهند.