به گزارش خبرنگار ایرنا، بهزاد ظهیری روز چهارشنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه شرکت دانش بنیان پست های ایران ترانسفو، افزود: ایران بزرگترین کشور در تولید این محصول نیست ولی کاملترین چرخه را دارد به این معنی که تمامی نیازهای آن برای تولید این محصول در خود مجمومه تامین و مدیریت می شود.
این مسوول گفت: اگر شرکت زیمنس آلمان که در سال ۱۳۴۶ این کارخانه را در ایران پایه گذاری کرد می دانست این واحد نه تنها کوچک و محدود نمی شود بلکه روزی با خود شرکت زیمنس در بازارهای صادراتی رقابت کیفی و قیمتی می کند، هیچگاه دست به تاسیس این شرکت در این ایران نمی زد.
وی با بیان اینکه این پیشرفت و توسعه در صنعت ترانسفورماتورسازی ناشی از همت و غیرت و تکیه بر توان داخلی است، گفت: فرصت هایی که امروز به عنوان مولفه های توسعه داخلی از آنها یاد می کنیم، همان تهدیدها و تحریم ها است چون اگر احساس نیاز نمی کردیم به این توانمندی و بالندگی نمی رسیدیم و به همان واردات بسنده می کردیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو گفت: جوانان ایرانی از جهت ضریب هوشی و توانمندی ها چیزی از دیگران کم ندارند و به مراتب استعداد آنها بیشتر از دیگران است.
گروه صنعتی ایران ترانسفو با حدود پنج هزار نفر نیروی انسانی و ۴۰ هزار مگاولتآمپر ظرفیت تولید در سال، حدود ۸۵ درصد نیاز صنعت برق و سایر صنایع کشور به انواع ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع و قدرت و نیز انواع راکتور و پست برق را تامین میکند.
امروز طرح توسعه این شرکت دانش بنیان با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد ریال کلنگ زنی شد که با اجرای آن ظرفیت تولید این شرکت تا ۲ و نیم برابر افزایش می یابد و برای ۱۰۰ نفر اشتغالزایی می شود.
این طرح، مطابق با برنامه ریزی های صورت گرفته، ظرف حدود ۲ سال آینده به بهره برداری می رسد.
شرکت توسعه پستهای ایران ترانسفو به عنوان یکی از شرکتهای تابعه گروه ایران ترانسفو در راستای توسعه و بهینهسازی شبکه برق کشور، انواع پستهای پیشساخته، تابلوهای فشار متوسط، ضعیف و تابلوهای کنترلی را طراحی و تولید می کند.
ترانسفورماتور یا دگردیسگر وسیلهای است که انرژی الکتریکی را بین دو یا چند سیمپیچ و از طریق القای الکترومغناطیسی منتقل میکند، به این صورت، یک جریان متغیر در سیمپیچ اولیه ترانسفورمر موجب تولید میدان مغناطیسی متغیر در هسته ترانسفورماتور گردیده و تاثیر میدان متغیر مغناطیسی منجر به ایجاد ولتاژ در سیمپیچ ثانویه میشود.
استان زنجان حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی دارد.