به گزارش ایرنا، لاوروف در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی تصریح کرد که آمریکا به طور مستقیم در انفجارهای خطوط لوله نورد استریم مشارکت داشته است.
لاوروف افزود: ویکتوریا نولاند معاون سیاسی وزیر خارجه روسیه با ابراز خوشحالی از انفجار در خطوط لوله نورد استریم به موضوع مشارکت آمریکا در این حمله اعتراف کرد. سخنان او نشان دهنده مشارکت مستقیم آمریکا در این حمله تروریستی است.
لاوروف همچنین در این مصاحبه تصریح کرد: روسیه به دنبال سوق دادن ارتش اوکراین به فاصله ای امن برای خود است.
وی گفت هرچه بیشتر تسلیحات دوربرد از سوی غرب به رژیم کی یف ارسال شود، آن ها را باید از خاک روسیه دورتر کرد.
وزیر خارجه روسیه گفت، وی متقاعد شده است که کشورهای غربی با هر اقدامی بیشتر در باتلاق فرو می روند. لاوروف این وضعیت را به یک گلوله برفی تشبیه کرد و گفت: این اقدام با تجهیز اوکراین با نوعی کلاه ایمن برای نظامیان اوکراینی آغاز شد، سپس سلاح های کوچک ظاهر شدند اکنون آنها درباره هواپیماهای قدرتمند صحبت می کنند. رهبران اتحادیه اروپا و آمریکا تاکنون عرضه جت های جنگنده به اوکراین را رد کرده اند.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان به ویژه گفته است که برلین، علیرغم تصمیم برای انتقال تانک های لئوپارد ۲ خود به کی یف، «تحت هیچ شرایطی» نیرو یا هواپیماهای جنگی به آنجا اعزام نخواهد کرد.
به گفته لاوروف، با این حال شولتس به توانایی در تغییر سریع موضع خود شناخته شده است.
همزمان امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه این احتمال را مطرح کرد که ارتش اوکراین میتواند جتهای جنگنده را در صورت استفاده از آنها برای دفاع، به جای حمله به خاک روسیه به دست آورد.
به گفته لاوروف، مسکو به دنبال پایان دادن درگیری ها هست اما زمان عامل اصلی در پایان درگیری ها نیست.
وی اظهار داشت هیچ کس برای متقاعد کردن کی یف برای بازگشت به مذاکره با مسکو تلاشی نمی کند. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین احساس یک شخصیت مستقل را ندارد او مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
این مقام روس همچنین گفت: غرب امیدوار به شکست راهبردی روسیه است تا نتواند برای چند دهه خود را بازیابی کند. ما در کانون نبرد ژئوپلیتیکی قرار داریم.
لاوروف در بخشی از این مصاحبه گفت: این فرض که روسیه حاضر به مذاکره در مورد اوکراین نیست کذب است، مسکو به رد این موضوع ادامه خواهد داد.
به گفته این مقام روس، غرب تقریباً «روزانه»، کشورهای در حال توسعه، از جمله کشورهای آفریقایی را مجبور میکند تا تحریمهایی را علیه روسیه اجرا کنند.
لارووف در خصوص روابط بین روسیه و چین گفت این روابط از نظر کیفیت، برتر از یک اتحاد نظامی است. محدودیت یا تابویی وجود ندارد.