به گزارش خبرنگار ایرنا، این مرکز مهم درمانی به همت انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی یاس که در کرمان و دیگر استان های جنوب شرق کشور خدمات رسانی دارد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان راه اندازی شده است.
نماینده مردم کرمان و راور و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح این مرکز با اشاره به اینکه سال هاست با مجموعه خیریه یاس در ارتباط هستیم و این مجموعه کارهای ارزشمندی در طی سالهای گذشته انجام داده است، افزود: با پیگیریهای وزارت بهداشت در مجموعه های مختلف خوشبختانه بخشی از تجهیزات لازم برای بیماران سرطانی به کرمان تحویل داده شد.
محمدرضا پور ابراهیمی با اشاره به اینکه در دنیا هزینههای مبتنی بر پیشگیری یک سوم هزینههای درمان بیماریهاست، ادامه داد: کرمان در حوزه غربالگری سرطان میتواند پایلوت (نمونه) شود و ما برای تحقق این امر همکاری لازم خواهیم کرد.
وی بیان کرد: وزارت بهداشت نخستین بار در لایحه بودجه به مجلس پیشنهاد داده ردیف مستقلی برای درمان کم خونی اچ ال آ( نوعی پروتئین در سلول های بدن) در نظر بگیرد.
بیش از ۶ هزار بیمار سرطانی تحت حمایت انجمن یاس
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی یاس نیز در این نشست گفت: این انجمن خیریه در ۱۳ سال گذشته در اجرای ماموریتهای خود گامهای بلندی برداشته و تاکنون ۶ هزار و ۲۰۰ بیمار را زیر پوشش قرار داده است.
محمدرضا بهرامی ادامه داد: خدماتی از جمله تامین هزینههای درمان، توزیع بیش از ۱۲ هزار سبد کالا، ساخت مهمانسرا برای همراهان بیماران با هدف اسکان و تامین غذای آنان از جمله خدمات انجمن خیریه یاس طی این سال هاست.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه زیرساختهای درمان در کرمان ضعیف بود و بخش آنکولوژی بیمارستان باهنر وضع بسیار نامناسبی داشت دی پارسال بخش آنکولوژی به همراه یک بخش سرپایی با ۴۸ تخت ساخته شد.
مدیر انجمن خیریه یاس گفت: همچنین به همت خیران آزمایشگاه تخصصی با ۸۰ درصد پیشرفت در بیمارستان افضلی پور ساختیم که تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: خانواده ملکی در کرمان هشت هزار متر زمین و ۲ هزار و ۲۰۰ متر ساختمان به انجمن خیریه یاس دادند و طبق قراداد با علوم پزشکی در این محدوده بزرگترین مرکز شیمی درمانی جنوب شرق کشور ساخته خواهد شد.
بهرامی تصریح کرد: عملیات عمرانی پروژه رادیوتراپی تمام شده و بخشی از زیرساختها باقی مانده که حدود ۱٠ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
کرمان با شیوع بالای کم خونی
رییس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این مراسم با بیان اینکه آمار جهانی کم خونی ۲۷ درصد است که ۴۲ درصد از این میزان مربوط به کودکان زیر پنج سال و ۴۰ درصد متعلق به زنان باردار است ادامه داد: ۱۶۵ هزار نفر در کشور به منظور سنجش میزان کم خونی بررسی شدند که از این تعداد ۹درصد کم خونی داشتند؛ از این میزان سهم زنان ۱۲.۵ درصد و مردان ۴.۵ درصد بود که میتوان گفت به صورت میانگین از هر ۱۰ نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست.
علیرضا فارسینژاد با اشاره به اینکه استان کرمان جزو استانهای با شیوع بالای کم خونی است تصریح کرد: در کرمان ۶ هزار مبتلا به سرطان خون هستند که درمان آن پیوند مغز و استخوان است.
به گفته وی برای شناسایی اهدا کننده، آزمایش نیاز است که این مهم هزینهبر برای بیمار و اهداکننده خواهد بود؛ از این رو از مجلس خواهش داریم یک ردیف مستقل برای آزمایش اچ ال آ در نظر بگیرد.
تقویت زیرساختهای حوزه سلامت
رییس هیات مدیره انجمن خیریه یاس نیز در این مراسم اظهارداشت: کرمان گرچه شهری بزرگ است ولی زیرساختهای ضعیفی دارد که همه ما از این موضوع رنج میبریم.
علی اکبر حقدوست بیان کرد: حوزه سلامت هم در این استان آنگونه پیشرفت نکرده است البته سرمایهگذاری ها قابل توجه بوده اما دولت توان تحمل بار سنگین این بخش را ندارد.
رییس هیات مدیره انجمن خیریه یاس کرمان با اشاره به اینکه در این مجموعه حرکتی هدفمند و روبه جلو داشتیم و در عین توجه به نیاز مستمندان برای تقویت زیرساختها نیز تلاش کردیم، گفت: همیشه پیشگیری بر درمان مقدم است و اصل و پایه این کلینیک کم خونی که امروز بهره برداری شد نیز پیشگیری است.