به گزارش خبرنگار ایرنا، خودکفایی در پیش نیازهای تولید، افزایش بسیار چشمگیر تولید و برق رسانی گسترده به مردم در بخشهای کشاورزی، صنعتی و خانگی همه نمودهایی از رفاه آفرینی انقلاب اسلامی برای بهبود کیفیت زندگی ملت ایران است و آمارهای موجود به اتفاق تایید کننده این واقعیت است.
اگر نگاهی به آمارهای موجود در بخش تولید و توزیع برق در هنگام انقلاب اسلامی در سال 57 بیندازیم و این واقعیتها که در قالب اعداد بیان میشود را با وضعیت امروز صنعت برق کشور مقایسه کنیم، گویای خدمات روشنی که مردم میتوانند در چهل و چهارمین بهار انقلاب ببینند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر که امروز در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژههای صنعت برق شهرستان دشتی سخنرانی میکرد، گریزی به این امار زد و خلاصهای از تغییرات و توسعه شگرف تولید و توزیع برق را در استان بوشهر نسبت به 44 سال گذشته ترسیم کرد.
جمعیت استان بوشهر در هنگامه انقلاب اسلامی کمی بیش از 347 هزار نفر بوده و امروز به بیش از یک میلیون و230 نفر رسیده تا افزایش 3.5 برابری را نشان دهد؛ اما آنطور که غلامرضا حشمتی میگوید: ظرفیت منصوبه انرژی برق در این مدت 78.4 برابر شده است.
به گفته او در حالی که این ظرفیت در سال 57 تنها 75 مگاوات بوده اکنون به بالغ بر پنج هزار و 882 مگاوات رسیده است که خود گویای رشدی شایسته اعتنا است.
در بخش توزیع نیز شاهد چنین رشدی در 44 سال حضور انقلاب اسلامی هستیم و در حالی که ظرفیت ترانسهای توزیع استان بوشهر در سال 57 رقم 370 اُهم آمپر را نشان میدهد به گفته حشمتی اکنون به چهار هزار و 506 مگاوات ارتقا یافته که افزایش 12.5 برابری را نشان میدهد.
اما آنچه ملموستر نمود پیدا میکند، روشنایی خانههای مردم با نعمت پایدار برق است که در این بخش نیز آمارهایی روشن نشان دهنده موفقیت انقلاب اسلامی در خدمت رسانی به مردم است؛ در هنگام پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 تنها 90 روستای پرجمعیت بوشهر از این نعمت برخوردار بودند در حالی که امروز به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق این استان، این شمار به 622 روستا رسیده است و با این افزایش، خانه همه روستا نشینهای روستاهای بالای 10 خانوار این استان از این برکت روشنایی یافته است.
براین اساس به طور کلی شمار مشترکان خانگی استان بوشهر از 28 هزار و 800 مشترک برق در سال 57 به 422 هزار مشترک رسیده که رشدی حدود 20 برابری را نشان میدهد و این یعنی به همین میزان رفاه و کیفیت زندگی عموم مردم بهبود یافته است.
این رشد را در بخشهای تخصصی و اقتصادی هم میتوان مشاهده کرد؛ به عنوان نمونه در حالی که در پایان حکومت پهلوی در استان بوشهر هیچ واحد کشاورزی از نعمت انرژی برق برخوردار نبود و به گفته حشمتی شمار مشترکان کشاورزی این استان صفر بود، اکنون 6 هزار 16 واحد کشاورزی این استان اشتراک برخورداری از این انرژی را دارند و به طور واضح میتوان خدمت انقلاب اسلامی به کشاورزان را در این بخش مشاهده کرد.
روشنای خودکفایی فرزندان ایران در تولید و توزیع برق
همه این پیشرفتها در تولید و توزیع انرژی برق که به طور مستقیم رضایتمندی مردم را به همراه دارد، نتیجه خودکفایی فرزندان ایران در پیش نیازهای فنی و علمی صنعت برق است، درست همان چیزی که حلقه مفقوده و در نتیجه ضعف فعالیتهای و خدمات ارائه شده در زمان حکومت پهلوی است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر در این ارتباط به روزهایی وابستگی صنعت برق کشور در پیش از انقلاب اسلامی اشاره میکند و میگوید: آن زمان حتی پیچ و مهرههای دکلهای توزیع برق نیز از خارج کشور وارد میشد و در زمینه مهندسی و خدمات فنی و مطالعات این حوزه 100 درصد وابسته بودیم .
او ادامه میدهد: امروز فعالیتهای فنی و توزیع و تولید برق به طور کامل به دست توانمند متخصصان بومی انجام میشود و نتنها ایران از واردات در این بخش بینیاز است بلکه امروز جوانان وطن هم در حوزه دانش و مهندسی و هم در حوزه خدمات اجرایی در کشورهای همسایه نیز فعالند و شبکه و نیروگاه احداث میکنند و این از برکات واقعی انقلاب اسلامی است.
تداوم خدمت رسانی در چهل و چهارمین فجر انقلاب اسلامی
در ادامه این برق رسانی و خدمتگذاری به ملت، چهل و چهارمین فجر انقلاب نیز در استان بوشهر شاهد تداوم اجرا و افتتاح زیرساختهای تولید و توزیع برق است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیر.ی برق استان بوشهر درباره پروژههایی که در یک سال گذشته در این حوزه انجام شده، میگوید: از ابتدای 1401 تا امروز بالغ بر 4 هزار 534 میلیارد ریال پروژه در این استان افتتاح و اجرایی شده که یکهزار و 309 میلیارد ریال آن هفته دولت بهره برداری شده و سه هزار و 225 میلیارد آن در دهه مبارک فجر افتتاح میشود.
او اضافه میکند: علاوه بر این 960 میلیارد ریال پروژه توزیع برق نیز در این دهه اجرایی میشود که بر اساس پیش بینیها تا پیش از پیک بار تابستان آینده به بهره برداری میرسد.
حشمتی که در شهرستان دشتی سخن میگفت، بیان میکند که در شهرستان دشتی امروز بالغ بر 87 میلیارد ریال بهره برداری و 122 میلیارد ریال نیز اجرایی شد تا در تابستان افتتاح شود.
به اعتقاد او در حوزه برق هر ترانسی که در کوچهای از سطح استان نصب شود به طور مستقیم در رضایتمندی مردم موثر است و این به معنای رضایتمندی ملت از انقلاب خواهد بود.
تولید برق از نیروی بی بدیل خورشید؛ راهبردی پایدار
یکی از راهبردهای انقلاب اسلامی بویژه در دوره اخیر تولید برق از نیروگاههای برق خورشیدی و بهرهگیری بهینه از شرایط اقلیمی ایران است.
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر بیش از صدها هزار تراوات انرژی از خورشید به زمین میرسد و که 20 برابر بیش از نیاز وافعی انسان ها هست و درایران میتوان به خوبی از این نعمت خداوندی استفاده کرد.
محمد هادی رستمیان با اشاره به مزایا و معایب تکیه بر ایجاد نیروگاههای تولید برق خورشیدی، معتقد است که معایب این نوع انرژی برق در استان بوشهر با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی آن عیب به شمار نمیآید و بلکه حسن است.
او توضیح میدهد: یکی از معایب تکیه بر انرژی برق خورشیدی وابستگی بیش از اندازه آن به شرایط آب و هوایی است که البته به سبب اقلیم گرم و خشک و داشتن حداقل روزهای ابری در استان بوشهر عیب به شما نمیرود.
رستمیان ادامه میدهد: دومین عیبی که برای این نوع تولید نیروی برق برشمرده میشود این است که زمین بیشتری نسبت به احداث نیروگاه برای تولید این میزان برق نیاز دارد که با توجه به اینکه استان بوشهر 27 هزار کیلومتر مربع اراضی غیر کشاورزی و مسکونی در اختیار دارد امکان بهره گیری از منبع پایدار خورشید برای تولید برق در بوشهر فراهم است.
او با این توضیحات از سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه و تولید برق خورشیدی در بوشهر دعوت و اعلام حمایت کرد.
آنطور که مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر میگوید در این استان سه هزار و 790 کیلووات ارژی برق خورشیدی تولید میشود که از این میزان سه هزار و 165 کیلووات آن در قطب انرژی برق خورشیدی آن یعنی شهرستان دشتی است.
حشمتی در باره پروژهای که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شده نیز میگوید: در قالب این نیروگاه خورشیدی 200 کیلووات برق تولید میشود و برای ساخت آن 70 میلیارد تومان هزینه شده است.
او اضافه میکند: فاز دوم این نیروگاه نیز در مجاورت واحد فعلی امروز کلنگ زنی میشود که امید است تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسد.
حشمتی با اشاره به تسهیل چشمگیر روند سرمایهگذاری در این بخش نسبت به سالهای گذشته، اعلام میکند: با پیگیری مجموعه استانی و در نشست با مسئولان منابع طبیعی استان بوشهر بیش از 750 مگاه وات زمین برای احداث این نیروگاه ها را شناسایی، تثبیت و فریز شده و آماده استقبال از سرمایهگذار هستیم.