به گزارش خبرنگار اعزامی سیاست خارجی ایرنا، رئیس جمهور نیکاراگوئه در این دیدار گفت: به آقای امیرعبداللهیان و تیم همراهشان از طرف نیکاراگوئه خوشامد میگویم و پیام محبت ما را به ملت ایران و رهبر معظم انقلاب اسلامی میرسانیم.
وی افزود: ما دشمن مشترک داشتیم، دشمنی که شما با آن در سال ۱۹۷۹ مبارزه کردید، همان دشمنی که ما در نیکاراگوئه با آن مبارزه کردیم و در همان سال شکست دادیم.
اورتگا گفت: دشمنان صلح و آرامش جهانی همچنان سیاستهای امپریالیستی خود را حفظ کردند بلکه میخواهند همه دنیا را حیات خلوت خود کنند و چه جنگها و جنایتهایی به اسم دموکراسی مستقر کردند.
وی تاکید کرد: آنها کشورهای بسیاری را اشغال کردند تا استقلال خود را به دست بیاورند اما امپریالیسم به سیاستهای خود ادامه میدهد.
رئیس جمهور نیکاراگوئه تصریح کرد: جلسهای که در آرژانتین برگزار شد، اجلاسی برای ارج نهادن در زندگی بود. شرکت کنندگان این اجلاس ملتها و دولتها بودند تا این اجلاس بتواند منبع صلح و آرامش باشد این درحالی است که اروپا و ایالات متحده در آنچه که دموکراسی میدانند کمپینهای وحشت راه انداختند، تحریمها و هجمههایی که آنها علیه ایران و علیه ملت ونزوئلا راه انداختهاند.
وی افزود: آنها کشتیهای نفتکش ایران به ونزوئلا را تهدید میکردند اما دولت ایران هیچ وقت عقب ننشست و همچنان صاحب قدم همکاری دوستانه خود را با ونزوئلا ادامه داد.
اورتگا ادامه داد: پس نقش سازمان ملل در این وسط چه میباشد!؟ وقتی که مجمع عمومی سازمان ملل رای به توقف محاصره و تحریم داده اما تاثیری نداشته است، نشان میدهد که سازمان ملل در دست امپریالیسم است.
رئیس جمهور نیکاراگوئه افزود: ما اطمینان داریم که مسیر آینده روشن و مشخص است و سلطه امپریالیسم دیگر بیش از این نمیتواند در دنیا ادامه پیدا کند و نیروهای جدیدی در دنیا برای تقویت بین الملل در حال ظهور هستند و این واقعیتی است که در دنیا در جریان است.
اورتگا ادامه داد: امپریالیسم جهان خوب بمب اتمی میسازد اما ما خواهان بمب اتمی نیستیم. آنها خودشان بمب اتمی ساخته و بر سر مردم میاندازند حال چطور به خودشان اجازه میدهند که چنین موضوعی را در مورد ایران مطرح کنند در صورتیکه ایران بارها اعلام کرده است که به دنبال بمب اتمی نیست.
وی افزود: ما با هم اهداف مشترک داریم که صلح برای ما و ملتهای جهان است و ابراز همبستگی میکنیم با ملت ونزوئلا، کوبا و بولیوی که سالها تحت تاثیر تحریم هستند.
نیکاراگوئه کشوری با مساحت کم است و در مرکز آمریکای مرکزی بوده که نقطه استراتژیک است. دلیل این همه همجمه امپریالیسم این است که میخواهد نیکاراگوئه را در اختیار خودش قرار دهد و درگیریها بین قدرتهای امپریالیستی است. آمریکاییها، انگلیسیها و آلمانیها همه به دنبال تصاحب نیکاراگوئه بودند.
به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب وارد ماناگوآ شد و از سوی همتای نیکاراگوئه ای خود مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
در مراسم استقبال از امیرعبداللهیان همچنین وزیر جوانان و دستیاران رئیس جمهور نیکاراگوئه حضور داشتند.
وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود در جمع خبرنگاران از حسن استقبال مقامات نیکاراگوئه تشکر کرد و گفت: من و همکاران همزمان با جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران و سالروز پیروزی انقلاب ساندنیستی در نیکاراگوئه هستیم.
وی با اشاره به دیدگاههای مشترک و همکاریهای متنوع بین دو کشور تاکید کرد: ما در تهران به تازگی با وزیر خارجه سند همکاریهای بلندمدت دو کشور را به امضا رساندیم و در جریان این سفر در خصوص چگونگی اجرای سند با دستیار ارشد رئیس جمهور، وزیر خارجه و سایر مقامات نیکاراگوئه بویژه دانیل اورتگا گفت وگو میکنیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: سلامهای گرم مقامات عالی کشورم و مردم بزرگ ایران را به رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و همه مردم خوب این کشور تقدیم میکنم.
وی تصریح کرد: رئیسان جمهوری اسلامی ایران و نیکاراگوئه در تماس تلفنی بر این نکته تاکید داشتند که همکاریهای متنوع و هر چه بیشتری را بین دو کشور رقم بزنیم و یک باز تعریف جدید برای همکاریهای پرشتاب و گسترده را رقم بزنیم.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: از نقش مهم و سازنده معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه نیز تشکر میکنم.
وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در راس هیات سیاسی عازم ماناگوآ پایتخت نیکاراگوئه شد.
وی قرار است در این سفر در مورد مسائل دوجانبه و بینالمللی با مقامهای این کشور دیدار و گفت وگو کند.
وزیر امور خارجه در سفر دورهای به آمریکای لاتین قرار است پس از نیکاراگوئه، عازم ونزوئلا شده و در آنجا نیز با مقامات این کشور دیدار کند.
وزیر امور خارجه سهشنبه وارد نواکشوت پایتخت موریتانی شد و با مقامهای جمهوری اسلامی موریتانی دیدار و گفت وگو کرد.
امیرعبداللهیان پس از دیدار با رئیس جمهور موریتانی در جمع خبرنگاران، گفت: جمهوری اسلامی ایران خود در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد و از هر اقدامی که به ثبات و امنیت منطقه، قاره آفریقا و جهان کمک میکند در رسیدن به جهان امن و آرام و با ثبات حمایت میکند.