کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با اشاره به افزایش خانه‌های بهداشت و مراکز شهری و روستایی استان، گفت: در سال ۵۷ تنها ۵۰ مرکز در استان فعال بود اما اکنون تعداد مراکز به یک هزار مرکز شهری و روستایی رسیده و تقریباً کل جمعیت استان حتی عشایر نیز تحت پوشش و مراقبت های بهداشتی و درمانی قرار دارند.

به گزارش ایرنا، «قباد محمدی» در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمانشاه در مسجد جامع این شهر، افتخارات حوزه بهداشت و درمان طی ۴۴ سال گذشته را نتیجه خودباوری جوانان دانست و افزود: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، امروز الحمدالله در شاخص‌های زیادی شاهد رشد و بالندگی کشور عزیزمان هستیم.

وی اظهار کرد: بیماران استان کرمانشاه تا همین ۳۰ سال گذشته برای آنژیوگرافی قلب باید به تهران می‌رفتند اما اکنون برای بیماران ما اقدامات آنژیوگرافی مغزی نیز در استان انجام می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: همه این موارد از نفس قدسی مقام معظم رهبری و شکوه و جلال انقلاب و خودباوری جوانان ما است که در اثر انقلاب به وجود آمده و اگر بخواهیم از موفقیت‌های فرزندانمان در این حوزه صحبت کنیم ساعت‌ها نیاز داریم.

وی یادآور شد: قبل از انقلاب ما حتی در تامین پزشکان عمومی هم مشکل داشتیم و اکثر پزشکان درجه پایین از کشورهای هند و بنگلادش بودند اما اکنون به یُمن و برکت انقلاب اسلامی در جایی هستیم که دندانپزشکان و داروسازان ما جزو پزشکان ترازو اول هستند و حتی خیلی از کشورها مایلند برای درمان به کشور ما بیایند.

محمدی عنوان کرد: ما قبل از انقلاب حتی یک پزشک تربیت شده از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در کشور نداشتیم و حتی یک دانش آموخته دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نداشتیم اما اکنون این فرزندان شما هستند که هر ساله از همین دانشگاه در رشته های مختلف فارغ التحصیل می‌شوند.

او اظهار داشت: هزاران نفر پزشک باکیفیت و تخصص عالی از دانشگاه ما فارغ التحصیل می شوند و اکنون ما افتخار داریم که دانشجویان ما در ۲۰ رشته تخصصی و ۲ رشته فوق تخصصی دانشجویان ما تربیت می شوند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از شاخص‌هایی که طی چند سال بعد از انقلاب رشد چشمگیری داشته میانگین سنی جامعه است که در سال ۵۷ میانگین طول عمر هر ایرانی حدود ۵۶ سال بود اما به همت فرزندان همین کشور هم اکنون میانگین طول عمر به ۷۹ سال رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران باردار به عنوان یکی دیگر از شاخص‌هایی است که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی شاهد آن بوده ایم.

وی افزود: در مورد تالاسمی ماژور در ۱۳ سال گذشته خوشبختانه هیچ کودکی با تالاسمی ماژور به دنیا نیامده، بیماری سل هم بسیار کاهش یافته و به ندرت دیده می‌شود، مالاریا نیز تقریباً ریشه کن شده و بیماری سالک هم که قبلا مردم را تحت تاثیر قرار می‌داد بسیار کم شده است.

محمدی همچنین پوشش ۱۰۰ درصدی شنوایی سنجی نوزادان تازه متولدشده را یکی دیگر از موفقیت های انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: پوشش واکسیناسیون نوزادان که قبل از انقلاب ۲۰ درصد بود اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده که باعث کاهش چشمگیر بسیاری از بیماری‌ها از جمله فلج اطفال شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان گفت: در بحث تجهیزات پزشکی نیز بسیار موفق بوده ایم، الحمدالله اکنون از نظر دارو و واکسن به خارج وابستگی نداریم و در مورد درمان بیماران کمترین اعزام را داریم و خوشبختانه در ۹۵ درصد جراحی‌ها یعنی تقریباً بیشتر جراحی‌ها متخصص داریم.