یاسوج - ایرنا- ساکنان پیشین روستای باباکلان از توابع شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد که دهه شصت به دلیل کمبود زیرساخت های زندگی به شهرهای شیراز و دوگنبدان مهاجرت کرده بودند تصمیم گرفته اند به زادگاهشان برگردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا این خانواده ها خانه های قدیمی خود را تخریب کرده اند و اکنون مشغول ساخت واحدهای مسکونی جدید برای بازگشت به زادگاه خود هستند.

دهه شصت شماری از اهالی روستای باباکلان در ۴۰ کیلومتری شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران در حالی زادگاه خود را ترک کردند که از هیچ نوع امکانات زندگی چون آب، برق،گاز،تلفن در این منطقه خبری نبود.

باباکلان مرکز دهستان بی بی حکیمه که با ۲ هزار نفر جمعیت یکی از پرجمعیت ترین روستاهای شهرستان گچساران محسوب می شود اکنون بیشتر امکانات رفاهی مورد نیاز زندگی برای را دارد.

ترکیب ۲ بافت جمعیتی روستایی و عشایر، قرار داشتن در نزدیکی بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام هشتم (ع)، عبور رودخانه زهره، وجود چشمه های آب گرم و گوگردی و یک آبشار فصلی حال بر زیبایی های سکونت در این منطقه افزوده است

تکاپوی مردم روستای باباکلان برای تولید محصولاتی مانند عسل، ماست،کره، دوغ، روغن،شیر، تخم مرغ،گوشت و صنایع دستی افزون بر درآمدزایی برای اهالی شور و حال خاصی به زندگی در این منطقه بخشیده است.

دشواری های زندگی در نبود گاز

یکی از ساکنان روستای باباکلان با اشاره به سختی های زندگی در زمانی که اهالی به زیرساخت های اولیه زندگی مانند گاز دسترسی نداشتند تاکید کرد: در آن دوران تامین نفت سفید یا هیزم برای گرمای مورد نیاز خانه و پخت غذا یا هیزم زندگی را بر اهالی سخت کرده بود.

علی کاظمی افزود: چند دهه پیش بر دوش کشیدن هیزم، سختی های ناشی از سیاهی ظروف برای پخت غذا و دیوارهای خانه زندگی را بر مردم تلخ کرده بود.

یکی دیگر از اهالی باباکلان اعتقاد دارد که زندگی در نبودن برق در دهه های گذشته با توجه به گرمای تابستان در این منطقه گرمسیری و استفاده از چراغ نفتی برای روشنایی خانه از دیگر خاطرات مردم باباکلان در دهه شصت بود که اکنون با تامین این امکانات به فراموشی سپرده شده است.

زینب اکبری با اشاره به اینکه اکنون همه امکانات مورد نیاز در روستای باباکلان از آنتن دهی تلفن همراه، زیرساخت های ورزشی، مسجد تا فضاهای سبز و سنگ فرش معابر ایجاد شده تاکید کرد: زندگی در این منطقه آرامش بیشتری برای ساکنان دارد تا سکونت در هیاهو و شلوغی شهر دوگنبدان.

کاظمی با یادآوری بیکاری شماری از اهالی روستای باباکلان و وجود ظرفیت های گردشگری مذهبی و طبیعی از مسئولان خواست تا با ج فراهم کردن زمینه اشتغال جوانان بیکاری به افزایش انگیزه جوانان برای زندگی در روستا کمک کنند.

باباکلان در مسیر مهاجرت معکوس

با توجه به اینکه کسانی که به رفاه،راحتی و زندگی پرزرق وبرق شهری عادت کردند برگشت به سادگی زیست روستایی برایشان سخت است عزم جدی باباکلانی های سابق برای برگشت به زادگاهشان نشان دهنده رضایت آنان به امکانات موجود در این منطقه است.

دهیار روستای باباکلان گفت: از سال گذشته تاکنون ۵۲ پرونده برای نوسازی واحدهای مسکونی قدیمی در این روستا تشکیل شده است.

یاسر زمانی افزود:این شهروندان در سال های دهه شصت به دلیل نبودن زیرساخت های زندگی و برای یافتن شغل به شهرستان های مختلف مهاجرت کرده بودند و حالا تصمیم برای بازگشت به سرزمین مادری خود گرفته اند.

وی بیان کرد: روستای باباکلان افزون بر زیرساخت های اولیه مناطق برق،آب،گاز و تلفن همراه امکاناتی مانند فضای سبز،پارک تفریحی، زیرساخت های ورزشی دارد.

زیرساخت ایجاد شده در باباکلان

دهیار روستای باباکلان تاکید کرد: تاکنون ۷۰درصد از معابر روستای باباکلان سنگ فرش شده است.

زمانی عنوان کرد: این روستا با داشتن ۲ بافت زندگی روستایی و عشایری جذابیت های زیادی برای سکونت دارد.

وی عنوان کرد: اهالی روستای باباکلان از طریق پرورش دام و زنبور کسب درآمد می کنند.

درخواست های اهالی

دهیار روستای باباکلان تاکید کرد: تکمیل طرح بهسازی جاده شهر دوگنبدان به باباکلان از مهمترین درخواست های مردم این روستا از مسئولان است.

وی عنوان کرد: اهالی این روستا همچنین از مسئولان انتظار دارند تا با تکمیل طرح تامین آب زمین های کشاورزی باباکلان زمینه بهبود وضعیت معیشتی ساکنان این روستا را فراهم کنند.

روستای باباکلان مرکز دهستان سه هزار نفری بی بی حکیمه جمعیت در ۴۰ کیلومتری شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.

درباره دهستان بی بی حکیمه بیشتر بخوانید

روستای باباکلان مرکز دهستان بی بی حکیمه با سه هزار نفر جمعیت در ۴۰ کیلومتری شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.