به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، از ابتدای سالجاری تا دهم بهمنماه، ۲۸۵۱ درخواست الکترونیکی صدور مجوز کسبوکار در وزارت نیرو به ثبت رسید که با کسب رتبه نخست این وزارتخانه در میان ۲۲ دستگاه پایش شده همراه شد.
از جمله اقدامات صورت گرفته در این رابطه میتوان به تصویب کاربرگ شناسنامه ۱۹ عنوان مجوز وزارت نیرو در هیئت مقرراتزدایی و ارسال کاربرگ استعلامات مجوزها که در هیئت مقرراتزدایی مصوب خواهد شد، اشاره کرد.
در این بین کاربرگ "صدور، اصلاح، تمدید، توسعه، تعلیق و لغو" مجوزهای وزارت نیرو نیز بهزودی برای هیئت مقرراتزدایی ارسال خواهد شد.
در همین راستا، تکالیفی برای مراجع صدور مجوزها و واحدهای فناوری اطلاعات وزارت نیرو درنظر گرفته شده است که الکترونیکی شدن استعلامات مجوزها، پیگیری مستمر رفع درخواست مجوزهای مواجه با تاخیر، ذکر دلایل عدم صدور (رد درخواست) مجوزها و نیز استاندارد کردن دلایل عدم صدور مجوزها از جمله آنهاست.
بر اساس این خبر، موضوع تسهیلگری در صدور مجوزهای کسب و کار در صنعت آب و برق از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و خوشبختانه این مهم با ایجاد و راهاندازی درگاه ملی مجوزهای کسبوکار و اهتمام ویژه وزارت نیرو برای حضوری فعال و پاسخگویی مستمر در این درگاه، مسیری هموار را آغاز کرده است.
درگاه ملی مجوزهای کسبوکار، بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار» است که برای همه کسبوکارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیشنیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را شفاف و قابل فهم ارائه میکند؛ این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسبوکار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسبوکارها در کشور محسوب میشود.
متقاضیان برای ثبت درخواست خود در حوزه آب و برق با ورود به درگاه ملی صدور مجوز کسب و کار به آدرس (mojavez.ir) و کلیک روی آیکن درختواره کسب و کار و در ادامه ورود به بخش صنعت و معدن و تأسیسات و زیرساختها میتوانند درخواستهای خود را در حوزه صدور مجوز کسبوکار در حوزه آب و انرژی ثبت کنند.
هم اکنون تعداد ۱۹ عنوان مجوز در درگاه وزارت نیرو وجود دارد که ۱۰ عنوان مجوز مربوط به معاونت برق و انرژی شامل پروانه صادرات و واردات برق، پروانه خرده فروشی برق، مجوز توزیع برق، پروانه بهرهبرداری برای نیروگاههای متصل به شبکه پایینتر از ۶۳ کیلووات (مولدهای مقیاس کوچک)، پروانه احداث نیروگاه برق، پروانه بهرهبرداری (برای تولید برق نیروگاههای بزرگ)، پروانه احداث مولدهای مقیاس کوچک، پروانه صلاحیت بهرهبرداری و نگهداری (O&M) از نیروگاه، پروانه مرکز توسعه مولدهای مقیاس کوچک و پروانه انتقال نیروی برق است.
در همین رابطه سه عنوان مجوز مربوط به سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) شامل احداث نیروگاه و صادرات برق تجدیدپذیر و پاک، بهرهبرداری نیروگاه تجدیدپذیر و پاک و احداث نیروگاه تجدیدپذیر و پاک میشود.
برای شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور چهار عنوان مجوز درنظر گرفته شده است که مربوط به گواهی صلاحیت شرکت بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آب، بهرهبرداری تأسیسات تولید، انتقال، تصفیه، توزیع، فروش، جمعآوری و استفاده مجدد از آب، فاضلاب و پساب، گواهی صلاحیت شرکت بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات فاضلاب و احداث تأسیسات تولید، انتقال، تصفیه، توزیع، فروش، جمعآوری و استفاده مجدد از آب، فاضلاب و پساب است.
در همین راستا دو عنوان مجوز شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران با زیرمجموعه پروانه صلاحیت حفاری چاه و پروانه صلاحیت نظارت بر حفاری چاه در نظر گرفته شده است.
به دنبال فعالیت جدی، موثر و مستمر وزارت نیرو در حوزه صدور مجوزهای کسبوکار، این وزارتخانه در میان ۲۲ دستگاه پایش شده رتبه اول دستگاههای موفق در صدور مجوز را در درگاه ملی صدور مجوز کسبو کار به خود اختصاص داده است.
بر اساس این خبر، از میان ۱۴۷۲ عنوان مجوز سازمانها و دستگاههای مختلف ۱۹ مجوز مربوط به وزارت نیرو بوده و از ۶۴۰ هزار و ۹۴۵ درخواست، تعداد ۲۸۵۱ درخواست در رابطه با فعالیتهای صنعت آب و برق به ثبت رسیده است.
تعداد کل درخواست ارائه شده به سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) ۱۱۲۵، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران ۳۹، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ۸۳۱ و معاونت برق و انرژی ۸۵۶ مورد را شامل میشود.
تعداد کل مجوزهای الکترونیکی صادر شده در بازه زمانی ۱۱ ماهه، ۲۴۷ مورد را شامل میشود و اکنون ۶۸ مجوز دیگر در دست بررسی است.
طبق گزارش ارسالی از درگاه ملی صدور مجوز، تعداد ۲۴۷۹ مورد از درخواستها قابل تایید نبوده و رد شده است و ۵۷ مورد انصراف متقاضی به ثبت رسیده است.
از بین ۲۸۵۱ درخواست ثبت شده ۶۸ درخواست در حال بررسی بوده که همگی در صف صدور قرار دارد و هیچ موردی با تاخیر در فرآیند تعیین تکلیف روبرو نشده است.
آمار مربوط به تعیین تکلیف درخواستها، تنها شاخص و معیار ارزیابی رتبهبندی دستگاههاست؛ در چنین شرایطی درخواستهای تعیین تکلیف نشده باید در بازههای زمانی ۲۴ ساعته، ۱۰ روزه و تاریخ صدور مجوز مندرج در شناسنامه مجوز تایید یا رد شوند. بر همین اساس بیشترین تغییر رتبه در جهت بهبود به منظور صدور مجوزهای کسب و کار الکترونیکی طی این مدت متعلق به وزارت نیرو است.