به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ پاپ فرانسیس در نخستین دیدار یک روزه از سودان جنوبی جدیدترین کشور جهان، به اسقف ها، کشیش ها و راهبه های کلیسای سن ترز در جوبا پایتخت آن، گفت: بیائید از خود بپرسیم چگونه می توان در سرزمینی آسیب دیده از جنگ، نفرت، خشونت و فقر، در خدمت خداوند باشیم.
سودان جنوبی در ۲۰۱۱ از سودان جدا و در ۲۰۱۲ در چنگ درگیری های داخلی میان گرو ه های قومی، گرفتار شد. تداوم درگیری های میان قومی بین ۲ گروه اصلی متخاصم به رغم امضای پیمان صلح در ۲۰۱۸، موجب کشته و آواره شدن شمار زیادی از غیرنظامیان شده است.
سراسقف کانتربری و رئیس کلیسای اسکاتلند نیز پاپ رهبر واتیکان را در ماموریت صلح در کشوری که دین بیشتر شهروندانش، مسیحیت است، همراهی می کنند.
آمار سازمان ملل متحد حاکیست که از جمعیت بیش از ۱۱ میلیون نفری سودان جنوبی،۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در داخل این کشور آواره هستند، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به عنوان پناهجو از کشورشان گریخته اند و نزدیک به دو سوم شهروندان این کشور در پی درگیری ها و جاری شدن سیل های فاجعه بار در سه سال گذشته، به کمک های انساندوستانه نیازمند شده اند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه به مناسبت روز جهانی برادری انسانی، خواستار جلوگیری رهبران مذهبی از نفرت پراکنی و خنثی کردن افراط گرایی در میان پیروان ادیان شد و افزود: در واقع این روز، ارزشهای مهربانی، درک سایر مذاهب و احترام متقابل را گرامی میدارد.
به گفته گوترش؛ نمونه هایی از افراط گرایی و عدم تحمل مذهبی را در همه جوامع و در بین همه ادیان مشاهده می کنیم.جلوگیری از استفاده از نفرت به عنوان ابزار و خنثی کردن افراط گرایی در میان پیروان دین بر عهده رهبران مذهبی است.
گوترش گفت: بیانیه "برادری انسانی برای صلح جهانی و زندگی درکنار هم"- که از سوی پاپ فرانسیس و شیخ الازهر احمد الطیب نوشته شده است، الگویی برای صلح میان ادیان و همبستگی انسانی است.