به گزارش ایرنا، محمد مهدی جوادیان زاده روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد با بیان اینکه در دولت سیزدهم طرح های حوزه آب و ساخت مخازن در استان سرعت بیشتری گرفته است، افزود: در سفر دور اول رییس جمهور به استان با توجه به تامین اعتباری که صورت گرفت، ۹۰ هزار متر مکعب مخزن آب در استان ساخته شد.
وی اضافه کرد: این طرح ها به منظور افزایش پایداری آب شرب استان به ویژه در مواقع حوادث و قطع شبکه انتقال اجرا شده است و تا قبل از ساخت مخازن جدید، توان ذخیره سازی آب استان در فصل تابستان ۱۶ ساعت بود که اکنون به ۲۴ ساعت افزایش یافته و در فصل زمستان نیز از ۲۴ تا ۳۰ ساعت به ۳۶ تا ۴۸ ساعت رسیده است.
صدور مجوز ساخت ۱۲۰ هزار مترمکعب مخزن آب
جوادیان زاده در ادامه از صدور مجوز ساخت ۱۲۰ هزار متر مکعب مخزن آب در استان خبرداد و گفت: عملیات ساخت این مخازن در استان آغاز شده که برای ۵۰ هزار متر مکعب کارفرمای طرح شرکت آب نیروی ایران و مابقی آن توسط شرکت آب منطقه ای در حال انجام است.
دولت سیزدهم طرح های حوزه آب و ساخت مخازن در استان سرعت بیشتری گرفت در سفر دور اول رییس جمهور به استان با توجه به تامین اعتباری که صورت گرفته ۹۰ هزار متر مکعب مخزن آب در استان ساخته شد.وی اضافه کرد: پیش بینی می شود این مخازن ظرف مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه به بهره برداری برسد که مدت زمان اجرا منوط به تامین اعتبارات است، که در این رابطه شرکت آب منطقه ای علاوه بر منابع دولتی از منابع داخلی برای اتمام طرح ها استفاده می کند، زیرا اجرای طرح های تامین آب برای استان حیاتی است و از هر منبعی برای جذب اعتبار تکمیل طرح ها استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد تصریح کرد: اکنون میزان اعتبار پیش بینی شده برای این مخازن حدود ۵۰ میلیارد تومان است که برای اتمام آنها به ۲۵۰ میلیارد تومان منابع نیاز است.
جوادیان زاده در خصوص تنوع بخشی به منابع آب به دلیل محدودیت این منابع در استان افزود: با توجه امکانات، تکنولوژی موجود و مطالباتی که از بخش از آب در استان وجود دارد، نمی توان با روش ۱۰۰ سال گذشته به این نیاز پاسخ داد، بدین ترتیب موضوع بازتخصیص آب از ۲ سال گذشته در استان اجرا شده و اکنون هم در شورای عالی آب مصوبه شده و جزو الزامات است.
طرح خط سبز آبرسان به صنایع استان یزد
وی اجرای طرح خط سبز آبرسان به صنایع استان را از رویکردهای آب منطقه ای برای تامین آب این بخش عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این خط شامل احداث یک باب مخزن بتنی به حجم ۲ هزار مترمکعب و اجرای خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر با قطر ۵۰۰ میلیمتر در دست اجرا است که در مرحله نخست به منظور باز تخصیص آب کیفی و جایگزینی پساب در بخش صنعت انجام می شود و ۱۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تحویل صنایع می شود و معادل آن آب شرب کیفی وارد مدار شرب می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد خاطر نشان کرد: این طرح حدود ۷۰۰ میلیارد ریال برآورد هزینه شده و با مشارکت شرکت سهامی آب منطقهای یزد و شرکت تولید نیروی برق منطقه شرق در دست اجرا است و بر اساس پیش بینی ها، در تیرماه سال آینده به بهره برداری می رسد که با اجرای این طرح صرفه جویی در ۲ تا سه میلیون متر مکعب آب شرب صورت می گیرد.
بهره برداری فاز اول طرح بازچرخانی پساب شهر یزد برای منابع آب زیرزمینی
جوادیان زاده گفت: با توجه به بهره برداری فاز اول طرح بازچرخانی پساب شهر یزد برای تقویت منابع آب زیرزمینی در سفر رییس جمهور به استان، این پروژه به طول ۵.۴ کیلومتر خط لوله به قطر ۴۰۰ میلیمتر با آماده سازی ۶ حلقه چاه برای جمع آوری و جذب پساب انجام شده است که باعث تغذیه مصنوعی منابع آب زیرزمینی می شود و از لحاظ زیست محیطی با انتقال پساب تصفیه شده از تصفیه خانه، کاهش انباشت پساب در محوطه تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد را نیز به همراه دارد.
وی افزود: دبی طراحی شده در این طرح برابر با ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است که این طرح یک پروژه بسیار پیشرفته است و برای نخستین بار در کشور به شکل کاملا فنی و استاندارد در استان یزد اجرا شده است.
طرح انتقال آب از خرسان به یزد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در خصوص طرح انتقال آب از منطقه خرسان به یزد گفت: این طرح اکنون حدود ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کاربری آن صرفا برای مصرف شرب است و اکنون با حمایت دولت سرعت گرفته است و برای تامین اعتبار آن مدلی مالی در ۲ سال گذشته تهیه شده و تنوع بخشی در روش های تامین اعتبارات آن پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: برای تامین منابع مالی این طرح ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع استان و با توجه به مصوبه هیات دولت مشوق هایی هم برای صنایع بزرگ مانند معافیت مالی در نظر گرفته شده است.
طرح انتقال آب از خرسان به یزد ۱۳ تا ۱۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کاربری این طرح صرفا شرب است که امید است با تامین اعتبار تکمیل و به بهره برداری برسدجوادیان زاده در خصوص اجرای عملیات خط دوم طرح انتقال آب خلیج فارس به یزد و ۲ استان دیگر فلات مرکزی (کرمان و اصفهان) با حضور رییس جمهور و وزیر نیرو نیز گفت: مقرر شده اعتبارات مورد نیاز این طرح از محل حقوق تمام معادن دولتی با اختصاص ۱۵۰ هزار میلیارد تومان طی ۱۰ سال به یک شرکت ذیصلاح انجام شود و این شرکت متعهد می شود با توانمندی خود، این طرح انتقال آب را سه ساله برای یزد اجرایی کند تا دغدغه کم آبی یزدی ها حداقل برای ۵۰ سال آینده رفع شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد اضافه کرد: این خط انتقال آب ۷۲۰ کیلومتر است و با هدف تامین آب صنایع و معادن، کشاورزی پربازده و شرب با ظرفیت انتقال آب تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال اجرا می شود.
استان یزد کم بارش ترین استان کشور با متوسط بارش سالیانه حدود ۶۰ میلیمتر است و بخش عمده آب شرب استان از طریق آب انتقالی تامین می شود.