قشم - ایرنا - مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۵ مورد ماموریت جستجو و نجات دریایی در پهنه آبی این جزیره راهبردی خلیج فارس توسط شناور ناجی انجام شده است.

علی اشتری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای عمل به الزامات ملی و بین المللی جستجو و نجات دریایی یک فروند شناور ناجی در بندر مسافری شهید ذاکری قشم و تعداد ۹ ایستگاه همیار ناجی با استفاده از ظرفیت های بومی منطقه در سطح جزیره و جزایر لارک و هنگام در حال خدمت رسانی به دریانوردان در آب های های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی در محدوده جزیره قشم می باشند.

وی ادامه داد: با توجه به حضور در ماه های پایانی سال و نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز و استقبال مسافرین و گردشگران از جاذبه های دریایی جزیره قشم، هنگام و لارک، افزایش سفرهای دریایی را شاهد خواهیم بود که با توجه به خطر پذیری های نهفته آن لزوم توجه بیشتر به رعایت الزامات ایمنی توسط شناورها و گردشگران حائز اهمیت است.

مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم توضیح داد: همچنین تلاش می شود با بکارگیری و اجرای طرح های عملیاتی و اقدامات موثر سوانح دریایی به رغم افزایش سفرهای دریایی تجاری، صیادی و تفریحی کاهش یابد.

اشتری اضافه کرد: بر اساس کنوانسیون جستجو و نجات دریایی که جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۳ به آن ملحق شده، کشورهای عضو ملزم به ایجاد مراکز جستجو و نجات برای ارایه خدمات جستجو و نجات به شناورها و افراد مضطر در دریا هستند.

وی گفت: جزیره قشم هم به عنوان مرکز فرعی جستجو و نجات دریایی با بکارگیری شناورهای تخصصی ارایه خدمات امداد و نجات دریایی و پزشکی در آب های محدوده این جزیره و آبراه های بین المللی رفت و آمد ایمن شناورهای عبوری از این منطقه را رصد و پایش می کند.

رییس کمیته حمل و نقل دریایی شهرستان قشم افزود: در کُل پاسخگویی، جستجو و امداد و نجات شناور های مضطر در دریا وظیفه اصلی این شناور ناجی است که در ساحل این جزیره هم مراکز برج کنترل دریایی به عنوان مراکز فرعی جستجو و نجات دریایی وظیفه هماهنگی و مدیریت ماموریت و عملیات آنها را بر عهده دارند.

به گزارش ایرنا، شناورهای ناجی مستقر در جزیره قشم از مدرن ترین شناورهای پیشرفته جستجو و نجات دریایی می باشند که با سرعت بسیار بالا و با قابلیت مانور مطلوب و تجهیزات بسیار پیشرفته پزشکی می باشند.

این شناورها در صورت نیاز «شناورهای مضطر» و اعلام شرایط اضطراری عمومی و پیچیده از سوی آنان در سریعترین زمان ممکن به کمک آنها خواهند شتافت.

کارکنان این شناورهای ناجی در صورت دریافت درخواست کمک اضطراری در پهنای آب های نیلگون و فیروزه ای خلیج فارس به صورت شبانه روزی کار امدادرسانی به هر شناور ایرانی و غیر ایرانی که نیاز به کمک داشته باشند را انجام می دهند.

شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.

۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت می‌کنند.

سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بین‌المللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.