به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز یکشنبه در آیین افتتاح طرحهای دهه فجر سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این میزان تولیدات با تمرکز بر آبزیپروری در آبهای شور و لبشور با پایهزیستی دریا، سواحل و کرانه مورد تاکید است.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن آبزیان در کشور تولید میشود که از این تعداد ۷۰۲ هزار تن در حوزه صید و صیادی و ۵۵۷ هزار تن در حوزه آبزیپروری است.
حسینی با بیان اینکه شیلات، صنعتی مغفول مانده در کشور است، تصریح کرد: این در حالی است که پروئتین آبزیان بسیار ارزشمند است و با توجه به تنوع گونهها، فراروی و ظرفیتهای کشور باید تمرکز بیشتری در این حوزه داشته باشیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات به جایگاه چهارمحال و بختیاری در حوزه آبزیپروری نیز اشاره کرد و گفت: در این استان سالانه ۲۰ هزار تن ماهی تولید میشود و علاوهبر آن، این استان تولیدکننده ۶۰ درصد خوراک آبزیان کشور است و پتانسیل ایجاد یک زنجیره ارزش را دارد.
حسینی تصریح کرد: برای این استان تولید ۲۵ هزار تن شیلات در افق ۱۴۰۴ دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: از شاخصهای مغفول در این استان، ارتقای ساختار شیلاتی استان است که با پیگیری انجام شده جایگاه ساختاری شیلات را از اداره به ادارهکل ارتقا خواهیم داد.
حسینی در ادامه از خسارتهای وارده به مزارع شیلات کشور در پی سیلاب تابستان، خاطرنشان کرد: در ۱۲ استان کشور هشت هزار تن ماهی قزلآلا از بین رفت که بسیاری از این مزارع تحت پوشش بیمه قرار نداشتند.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات با تاکید بر اینکه صنعت شیلات باید بیمه تخصصی و خاص خود را داشته باشد، افزود: به دنبال این هستیم که شیلات کشور یک بیمه پوشاننده و حمایت کننده اصلی داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: بخشی از خسارتهای وارده به مزارع شیلات کشور جبران شده و در تلاشیم تا مابقی خسارت نیز با مهال تسهیلات بانکی جبران شود.
کشت گلخانه از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی
وی در ادامه به سیاست جهادکشاورزی در اجرای اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و گفت: الگوی کشت بیش از ۵۰ سال در کشور مغفول مانده بود اما با همت دولت سیزدهم اجرا شد و یکی از الزامات آن مدیریت کشت محصولات آببر است.
معاون وزیر جهادکشاورزی، کشت گلخانهای را از اولویتهای جهاد کشاورزی در تحقق الگوی کشت برشمرد و گفت: در برنامه وزارت جهادکشاورزی کشت گلخانهای در کشور نسبت به سال گذشته رشد ۲.۵ برابری داشته است و این مهم در سالهای آینده با جدیت دنبال میشود.
حسینی افزود: کشت گلخانه نه تنها در مدیریت آب موثر است بلکه کمتر از حوادث غیرمترقبه نظیر سرما و گرمای زیاد و سیل تاثیر میپذیرد و برای کشور نیز می تواند ارزآور باشد.
وی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری نیز با وجود اینکه خیلی دیر به بحث کشت گلخانه ورود پیدا کرد اما در حدود ۵۶ هکتار در بخش کشت گلخانه طی سالجاری فعالیت داشته است.
به گزارش ایرنا، ۴۴ طرح بخش کشاورزی با سرمایهگذاری ۱۲۶ میلیارد تومان برای افتتاح در دهه فجر در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری آماده شده است.