به گزارش خبرنگار ایرنا، «محسن معصوم علیزاده» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» از نظر یونسکو جذاب ترین پرونده است افزود: از سال ۹۹ کارهای خوبی برای ثبت این اثر انجام شد و در نهایت با تلاش مسئولان کشوری و استانی به یونسکو تحویل شد.
وی ادامه داد: کاشناسان و ارزیابان یونسکو از این پرونده بازدید و نتایج خود را اعلام می کنند تا در نهایت این پرونده در یونسکو به ثبت برسد.
معصوم علیزاده اظهار داشت: در این راستا کف سازی، مرمت، جداره سازی آثار تاریخی، کاروانسرا و مساجدی که در این منطقه قرار دارند باید انجام شود.
وی محوریت و اولویت کار این اداره کل را ثبت جهانی پرونده هگمتانه و مرمت و آماده سازی فضاهای مرتبط با این اثر عنوان کرد.
۴۰۰ طرح آماده عقد قرارداد است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: هم اینک ۴۰۰ طرح با ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار آماده عقد قرارداد است تا به بانک های عامل معرفی شود.
وی افزود: همچنین از اعتبارات محل سفر رییس جمهور به استان همدان ۴۵۰ میلیارد ریال برای ۱۰ طرح از جمله راه اندازی سفرخانه ها و بخش گردشگری اختصاص یافته است.
۹۴ درصد از تعهد اشتغال میراث فرهنگی محقق شد
معصوم علیزاده با بیان اینکه تعهد اشتغال این اداره کل در سال جاری هزار و ۹۵۲ فقره بود ادامه داد: تاکنون هزار و ۸۳۶ فقره معادل ۹۴ درصد آن تحقق یافته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: شهرستان همدان با اشتغالزایی برای ۶۲۵ نفر معادل ۱۰۰ درصد اشتغال را ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: امسال همچنین در زمینه مشاغل خانگی ۴۳۴ طرح به بانک معرفی شد و در زمینه مشاغل روستایی نیز هزار و ۲۵۱ نفر تسهیلات اشتغالزایی دریافت کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به دهه مبارک فجر و بهره برداری از طرح ها اظهار داشت: پنج طرح با ۳۵۰ مییارد ریال اعتبار و اشتغالزایی برای ۲۱ نفر در این ایام به بهره برداری می رسد.
معصوم علیزاده افتتاح کارگاه منبت چوب با ۵۰ میلیارد ریال اعتبار و ۱۵ نفر اشتغالزایی و باغ گردشگری کشاورزی ملل با ۱۰۰ میلیارد ریال از جمله این طرح ها است.
وی ادامه داد: نشست تخصصی آشنایی مردم با اشیای تاریخی و موزه ها افتتاح کارگاه نقاشی روی سفال نمایشگاه عکس و قدردانی از پیشکسوتان صنایع دستی از دیگر برنامه های میراث فرهنگی همدان در دهه فجر است.
بهار گردشگری در زمستان همدان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان از برگزاری جشنواره زمستانی پس از سه سال وقفه خبر دادو گفت: این جشنواره با عنوان بهار گردشگری در زمستان همدان از ۲۴ بهمن تا ۱۷ اسفند ماه در راستای توسعه گردشگری منطقه و معرفی جاذبه های گردشگری برگزار می شود.
معصوم علیزاده ادامه داد: برپایی نمایشگاه، مسابقات ورزشی از جمله اسکی، نمایشگاه صنایع دستی، جنگ شادی و جشنواره تخفیف از برنامه های جانبی این جشنواره است.
وی از حضور در نمایشگاه بین المللی تهران از ۱۸ تا ۲۲ بهمن ماه با ۱۰ غرفه فروش در زمینه منبت گلریز، سفالف سرامیکف مروار بافی، چرم و مصنوعات و نقاشی روی سفال با هدف معرفی صنایع دستی خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان، نگهداری از میراث فرهنگی و تاریخی استان و انتقال آن به نسل آینده را ضرورری برشمرد و افزود: ما وظیفه داریم میراث فرهنگی گذشتگان را حفظ کنیم و به نسل آینده به عنوان فرهنگ و تاریخ انتقال دهیم.
معصوم علیزاده با تاکید بر اینکه آشنایی مردم با میراث فرهنگی موجب حفظ آنها می شود، آموزش، معرفی و آگاه کردن نسل های مختلف نسبت به ارزش های میراث فرهنگی بهترین راه برای حفظ بناها و محوطه های تاریخی اعلام کرد.
وی افزود: بی توجهی به حوزه میراث فرهنگی به آثار فرهنگی ما آسیب میزند و عدم آشنایی موجب میشود که ما آثار فرهنگی را به عنوان سرمایه نبینیم و به آنها آسیب بزنیم.
استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.
در این نشست لوگوی پرونده جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی همدان و جشنواره زمستانی رونمایی شد.