صدای وحشتناک از دستگاه‌ها و سیستم‌های هیدرولیکی برای هر صنعتگری یک زنگ خطر است! با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله ۵ تا از مهم‌ترین علائم خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی آموزش و ارائه داده می شود.

صدای وحشتناک از دستگاه‌ها و سیستم‌های هیدرولیکی برای هر صنعتگری یک زنگ خطر است! پمپ‌های هیدرولیک صنعتی به دلایل مختلفی مانند استفاده از روغن کثیف و آلوده با ذرات گوناگون، ورود هوا به داخل پمپ و اعمال فشار بیش از حد مجاز دچار خرابی می‌شوند؛ نقص در این پمپ‌ها، کارکرد صحیح کل سیستم را با اختلال مواجه می‌کند. به همین دلیل، در صورت مشاهده هر گونه علائم عجیب در سیستم هیدرولیک، باید هر چه سریع‌تر با متخصصان مربوطه مشورت کنید. در این مقاله ۵ تا از مهم‌ترین علائم خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی را می‌خوانید.

۱. کاهش راندمان سیستم هیدرولیک؛ اولین علائم خرابی پمپ

یکی از مهم‌ترین علائم خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی راندمان سیستم و به عبارت دیگر کند شدن عملکرد است. در واقع عملکرد و بازدهی مناسب سیستم‌های هیدرولیک، تا حد قابل‌توجهی به شدت جریان روغنی که پمپ به جریان می‌اندازد، بستگی دارد. در صورتی که پمپ به درستی کار نکند و نقصی داشته باشد، مدت زمان سیکل عملکرد افزایش می‌یابد. معمولا کاهش روغن در مخزن، کاهش ویسکوزیته روغن و همچنین وجود سایش و خوردگی در پمپ هیدرولیک افت راندمان را به دنبال دارد.

با توجه به قیمت پمپ هیدرولیک صنعتی مهم است که با علائم خرابی پمپ آشنا باشید و آن‌ها را جدی بگیرید. در صورت تشخیص به موقع این علائم می‌توانید با صرف هزینه‌ای بسیار کمتر، پمپ را تعمیر کنید و پمپ جدیدی در اختیار داشته باشید. نکته مهم‌تر اینکه در حین فرایند تعمیر علت خرابی پمپ هیدرولیک نیز مشخص می‌شود از آسیب‌ها و صدمات بعدی جلوگیری خواهد شد. در بخش‌های بعد دیگر علائم خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی را می‌خوانید.

۲. صدای زیاد از سیستم هیدرولیک؛ رایج‌ترین علت خرابی پمپ هیدرولیک

سیستم‌های هیدرولیک در حالت عادی هم هنگام کار کردن، سر و صدا ایجاد می‌کنند؛ اما هر کسی نمی‌تواند تشخیص دهد صدایی که از سیستم شما به گوش می‌رسد، عادی است یا خبر از وجود نقصی در سیستم می‌دهد. برای مثال در صورتی که بیرینگ‌های پمپ فرسوده شوند، صدای ناله و لرزشی ایجاد می‌شود. همچنین در صورت بروز مشکل کاویتاسیون یا حفره زایی پمپ، صدای ریزی شبیه ترکیدن حباب می‌شنوید.

برای تشخیص و اطمینان از اینکه صداهای پمپ عادی هستند، باید با یک متخصص حرفه‌ای مشورت کنید. به یاد داشته باشید که حتی افراد نیمه حرفه‌ای نباید پمپ‌های هیدرولیک را دستکاری کنند؛ چرا که تعمیر این پمپ‌ها کار بسیار پیچیده و حساسی است و فقط باید توسط افراد آموزش دیده با سال‌ها تجربه و سابقه کار صنعتی انجام شود. در غیر این صورت شاید مجبور شوید برای همیشه با پمپ هیدرولیک خود خداحافظی کنید.

۳. کاهش افت فشار؛ ‌ از علائم خرابی ماه و ستاره پمپ هیدرولیک

قلب هر سیستم هیدرولیک، پمپ هیدرولیک آن و قلب پمپ‌های دنده ای، دنده ها و ماه و ستاره است. به پمپ دنده‌ای داخلی سیستم‌های هیدرولیک ماه و ستاره می‌گویند. این پمپ‌ها از سه بخش اصلی پوسته با دندانه‌های داخلی، یک دنده خارجی و قطعه ماه گون تشکیل می‌شوند که دنده خارجی به همراه این قطعه در داخل پوسته حرکت می‌کند.

این پمپ‌ها سیال را از سمت مکش دریافت می‌کنند و فشار جریان را از طرف خروجی به سیستم انتقال می‌دهند؛ بنابراین کاهش افت فشار می‌تواند علامتی از خرابی ماه و ستاره پمپ هیدرولیک باشد. از آنجایی که قیمت پمپ هیدرولیک دنده‌ای نیز چندان پایین نیست، باید علامت خرابی این قطعه را بشناسید تا بتوانید سریعا مشکل را برطرف کنید.

۴. داغ شدن پمپ؛ از علائم خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی

بر اساس استانداردهای جهانی دمای بحرانی روغن سیستم‌های هیدرولیک، باید حداکثر ۸۲ درجه سانتی‌گراد باشد و به هیچ عنوان نباید دمای روغن و به تبع آن پمپ هیدرولیک بیش از این میزان داغ شود. با وجود این استاندارد، تجربه کار در صنعت نشان می‌دهد که وقتی دمای روغن هیدرولیک به ۷۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، احتمال آسیب رسیدن به قطعات و لوازم سیستم هیدرولیک صنعتی بالاست. داغ شدن روغن به آب‌بندها صدمه می‌زند و باعث می‌شود که روغن سریع‌تر فاسد شود. به همین دلیل سیستم‌های هیدرولیک نباید در دماهای بالاتر از ۷۰ درجه سانتی‌گراد کار کنند.

در واقع داغ شدن پمپ به افزایش دمای بیش از حد روغن موجود در آن برمی‌گردد و علت داغ شدن روغن، معمولا کاهش توان سیستم برای دفع گرما یا افزایش بار حرارتی سیستم است. پمپ‌های هیدرولیک حرارت اضافی را از طریق مخزن دفع می‌کنند؛ به همین علت باید همیشه اطراف مخزن را چک کنید تا فضای کافی برای حرکت جریان هوا وجود داشته باشد. هر نوع آلودگی روی سطح مخزن، مانع تبادل حرارت آن با محیط و خنک شدن روغن و پمپ هیدرولیک می‌شود.

۵. نشتی؛ آخرین علامت خرابی پمپ هیدرولیک صنعتی

نشتی پمپ‌ها از آن دست علائمی است که شاید تشخیص آن چندان کار سختی نباشد ولی قطعا تعمیرش کار هر کسی نیست. هر کدام از قطعات پمپ که آسیب ببینند، احتمال نشتی از قسمت‌های مختلف پمپ هیدرولیک وجود دارد. برای مثال در صورت خرابی کارتریج پمپ هیدرولیک در خروجی پمپ نشتی می‌بینید. البته علامت خرابی کارتریج در پمپ‌های دنده‌ای به همین مورد محدود نمی‌شود و از طرف دیگر، همیشه هم علت نشتی خرابی کارتریج نیست. مانند آنچه در قسمت‌های قبل تاکید کردیم، تعمیر نشتی پمپ هیدرولیک را نیز نباید به هر کسی بسپارید.

تعمیر تخصصی انواع پمپ‌های هیدرولیک صنعتی توسط هیدشاپ

در این مقاله ۵ مورد از مهم‌ترین علائم خرابی پمپ‌های هیدرولیک صنعتی را خواندید؛ اما علائم بیشتری هم وجود دارند که نادیده گرفتن آن‌ها می‌تواند به قیمت از بین رفتن پمپ تمام شود. به این ترتیب، برای عیب یابی سیستم هیدرولیک باید با متخصصین مربوطه مشورت کنید. البته همیشه ایراد از پمپ نیست و گاهی اوقات حتی مشکلات بزرگ‌تری وجود دارد که در صورت عدم رسیدگی به موقع، ضررهای مالی هنگفتی را به دنبال خواهد داشت. خرابی‌های پمپ هیدرولیک با توجه به نوع پمپ به سادگی با پرداخت هزینه‌ای کم تعمیر می‌شوند یا در صورتی که قابل تعمیر نباشد، باید پمپ را به سرعت تعویض کنید تا به سیستم هیدرولیک آسیب نزند.

فروشگاه هیدشاپ با سال‌ها تجربه حرفه‌ای در زمینه عرضه محصولات سیستم‌های صنعتی و لوازم پمپ هیدرولیک آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز است. متخصصان حرفه‌ای این فروشگاه، همه قطعات و لوازم یدکی انواع پمپ‌ها را دارند و همچنین از دانش و تجربه کافی برای تعمیر اصولی پمپ‌ها برخوردار هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت این فروشگاه به نشانی hydshop.ir مراجعه کنید. همچنین برای مشاوره با کارشناسان این مجموعه به منظور تعمیر یا خرید پمپ نو و اصل با شماره تلفن ۰۲۱۷۷۷۳۷۱۸۹ تماس بگیرید.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.