به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر فاطمه تارا افزود: در راستای بهبود فرزندآوری و کمک به بقای جنین سالم دستگاه مایکروویوابلیشن در انجام جراحی حذف جنین دچار اختلال در بارداری حامل دوقلوهای همسان برای نخستین بار در این دانشگاه راه اندازی شده است که این دانشگاه پس از شیراز دومین مرکز کشور است که از این روش استفاده می کند.
وی ادامه داد: امروزه به علل مختلفی از جمله به دلیل افزایش سن باروری و استفاده بیشتر از روشهای کمک باروری، شیوع بارداریهای دوقلو افزایش یافته است.
رییس بخش طب مادر و جنین دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: احتمال بروز بارداری دوقلو حدود یک درصد بوده که یک سوم آنها به صورت مونوکویونیک یا تک تخمکی (همسان) است و نسبت به دیگر انواع دوقلویی با عوارض و خطرات بیشتری همراه است.
دکتر تارا افزود: در دوقلوهای تک تخمکی با جفت مشترک، گاهی مشکلات کلینیکی متعدد و بارزی همچون ناهنجاریهای شدید غیر قابل درمان در یک قل رخ می دهد، در واقع در موارد بروز عارضه جدی در یکی از دو قل با جفت مشترک، حذف انتخابی جنین درگیر یا بیمار با هدف بهبود شانس بقاء در جنین سالم ضرورت دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: تاکنون در اینگونه موارد زنان باردار برای استفاده از روش فتوکواگولیشن لیزری یا RFA به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارجاع می شدند، در حالیکه تکنیک مایکروویوابلیشن بند ناف آخرین و به روزترین تکنیک استفاده شده برای انسداد بندناف در مراکز پزشکی دنیا به شمار می رود و دارای عوارض کمتری نسبت به سایر روشها است.
به گفته وی، تمامی هزینههای انجام حذف جنین دچار اختلال در دوقلوهای همسان توسط دولت پرداخت می شود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.