به گزارش ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، مجید بهزادپور با ارایه گزارشی اظهار داشت: ۲۲ محور مشخص در صنعت بیمه در سند تحول دولت سیزدهم دیده شده است.
وی افزود: اهداف ۲۲ گانه صنعت بیمه، توسعه صنعت بیمه، توسعه ضریب نفوذ تحول دیجیتال، آموزش نیروی انسانی و ... در دستور کار قرار گرفته است.
بهزادپور گفت: تفاهمنامههایی با کشور مالزی و امارات بسته شده و سفرهای کاری و دورههای آموزشی در این زمینه انجام شد و همچنین صنعت بیمه با دانشگاه تهران، رویداد حکمرانی صنعت بیمه برگزار کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: از آغاز دوره فعالیت دولت سیزدهم، مجوز فعالیت ۶ شرکت جدید بیمهای در سال جاری داده شد که عمده این شرکتها در زمینههای تخصصی مانند بیمه زندگی و بیمه اتکایی فعالیت میکنند.
وی گفت: هر هفته دو سه تجربه جدید و نوآوری در صنعت بیمه از سوی شرکتهای بیمهای معرفی میشود که اغلب این پروژهها در حال اجراست و هدف از آن تشویق این نوع فعالیتها برای سایر شرکتها و ایجاد رقابت و فراگیری در صنعت بیمه است.
رئیسکل بیمه مرکزی افزود: برای نخستین بار انتشار اوراق بیمه اتکایی توسط سه شرکت در بازار سرمایه منتشر خواهد شد و از شورای فقهی بورس نیز برای تبادل و نقل و انتقال مالکیت اوراق بیمه اتکایی مجوز گرفتهایم.
بهزادپور گفت: انتشار اوراق بیمه اتکایی به منظور انتقال ریسک به مردم صورت میگیرد همچنین با قوه قضائیه، پلیس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامههایی امضاء کردهایم.
وی با بیان اینکه هدف بیمه مرکزی تقویت نظارت حرفهای بر شرکتها است بیان کرد: در این زمینه با اصلاح آئیننامه سرمایهگذاری با رعایت حقوق بیمهگذاران مشکلات شرکتها را برطرف میکنیم و اولویت ما آئیننامههایی است با همکاری اعضای شورای عالی بیمه اصلاح میشود.
رئیسکل بیمه مرکزی ادامه داد: در راستای مقرراتزدایی و کاهش مداخلات بیمه مرکزی و تقویت نقش نظارتی با اصلاح آئیننامه ۹۰ صنعت بیمه، تعداد سمتهایی که نیاز به مجوز بیمه مرکزی داشت از ۱۶ مورد به ۶ مورد کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: سند پدافند غیرعامل صنعت بیمه با کمک سازمان پدافند غیرعامل کشور تهیه شد، همچنین سند مقابله با پولشویی نیز با کمک ارگان های ذیربط تدوین شده است.
بهزادپور همچنین گفت: در راستای کاهش نقش بیمه مرکزی در بیمه اتکایی علاوه بر مجوزهایی که به شرکتهای جدید داده شد به ۱۱ شرکت بیمه موجود هم مجوزهای موقت برای حضور در بازار بیمه اتکایی دادهایم.رئیسکل بیمه مرکزی گفت:در راستای حفظ حقوق مردم در بحث بیمه شخص ثالث وسایل
ریلی بعد از مصوبه ۱۱ آبان سال جاری دولت و مصوبه شورای عالی بیمه، حق بیمه به حوادث ریلی تسری پیدا کرد.
وی افزود: حق بیمه تولیدی در ۱۰ ماه نخست امسال ۱۴۰.۶ هزار میلیارد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۵.۳ درصد داشته است همچنین میزان پرداختی خسارت ۷۳.۳ هزار میلیارد تومان بوده است.