بوشهر - ایرنا - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل واحدهای صنعتی و تامین گردش مالی واحدهای فعال در سفر دوم آیت الله رئیسی و هیات دولت سیزدهم به استان بوشهر پیشنهاد شده و پیگیری می‌شود.

مهدی صفوی روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بوشهر بیان کرد: در صورت مصوب شدن این پیشنهاد، حدود ۵۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ استان بوشهر تکمیل و بهره‌برداری می‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مطالبات در دومین سفر هیات دولت به استان بوشهر تصویب افزایش دامنه شمول تعاونی‌های مرز نشینان به ۷۰ کیلومتر است که در این صورت همه جمعیت استان را شامل می‌شود و نقش موثری در رونق اشتغال و معیشت مردم دارد.

صفوی اظهار کرد: تعاونی‌های مرز نشین با تدبیر استاندار بوشهر و همت مسئولان این حوزه فعال شده و بخش عمده‌ای از مشکلات تعهدات ارزی آنها مرتفع شده است.

وی گفت: تامین مالی واحدهای سیمان استان بوشهر برای ایجاد نیروگاه‌های برق کوچک مقیاس اختصاصی، تامین زیرساخت‌های منطقه اقتصادی شمال استان و خوراک صنایع این منطقه و ایجاد پارک‌های شیمیایی از دیگر پیشنهادات حوزه صنعت، معدن و تجارت برای تصویب در سفر دوم رئیس جمهور به این استان است.

جایگاه اول تا سومی بوشهر در صادرات غیر نفتی کشور

صفوی با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در صادرات غیر نفتی کشور طی ماه‌های مختلف همواره اول تا سوم بوده است، اعلام کرد: در ۱۰ ماه گذشته از سال جاری ۱۱ میلیارد دلار محصول از این استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه گذشته بیش از ۵۱ درصد افزایش یافته است.

صفوی بیان کرد: امسال تاکنون ۴۰۳ کارت بازرگانی صادر و ۶۹۶ مورد تمدید شده است که نشان دهنده صادرات سالم در استان بوشهر است.

وی توضیح داد: در صورتی کارت‌های بازرگانی تمدید می‌شود که صادر کننده به تعهدات مالیاتی و ارزی خود در صادرات و واردات عمل کرده باشد و تمدید این میزان کارت بازرگانی در بوشهر نشان دهنده صادرات قانونمند است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به برگزاری میز ملی خرما در استان و آثار مثبت آن برای رونق صادرات، ادامه داد: تهاتر خرما با واردات میوه‌های گرمسیری مشوق صادراتی بسیار خوبی برای استقبال صادرکنندگان بوشهری است که به زودی ابلاغ می‌شود.

تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی در احیای واحدهای راکد بوشهر

صفوی گفت: امسال تاکنون با رفع مشکلات و موانع تولید، ۱۹ واحد راکد استان بوشهر با اشتغال ۹۳ نفر به چرخه تولید بازگشته و احیا شده‌اند که از این شمار ۲ فقره در بخش معدن است.

وی افزود: تعهد صمت بوشهر برای احیای واحدهای راکد در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷ واحد تولیدی راکد بوده که با گذشت ۱۰ ماه از سال تحقق بیش از ۱۱۰ درصدی داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان بوشهر یادآورشد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از ابتدای امسال ۴۴ نشست برگزار کرده و ۳۶۱ پرونده واحدهای تولیدی را بررسی کرده و برای حل این مشکلات ۴۰۳ مصوبه داشته که تاکنون ۷۰ درصد آن اجرا شده است.

تمایل جوانان به کارآفرینی و تولید در استان بوشهر افزایش یافته است

صفوی اظهار کرد: عملکرد مجموعه صنعت، معدن و تجارت در استان بوشهر به نوعی عملکرد مجموعه دستگاه‌های اجرای و مدیران این استان است و در یک سال گذشته شاهد ایجاد فضای همدلی برای تولید در بوشهر هستیم.

وی گفت: تمایل جوانان هم استانی به کارآفرینی و تولید افزایش یافته و شاهد گرایش بازرگانان بوشهری به سرمایه گذاری صنعتی هستیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر بیان کرد: امسال تاکنون ۲۱۱ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸، ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در این استان پرداخت شده و یکصد میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۶ (مشاغل خانگی) نیز توزیع شهرستانی شده است.

صفوی یادآورشد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۲ جواز تاسیس صنعتی با پیش بینی سرمایه گذاری ۴۷ هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال صادر شده که در صورت احداث برای چهار هزار ۷۸۲ نفر اشتغالزایی می‌کند.

وی اضافه کرد: در این مدت ۲۸ واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۸۰ هزار و ۱۴۲ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده و از این طریق برای ۸۶۶ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.