به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ الغیث در حاشیه کنفرانس هفته انرژی هند گفت که از نقش سازنده و مثبت ما در حمایت از ثبات بازار جهانی باید ستایش شود که شامل یادآوری سپاسگزاری کشورهای عضو جی ۲۰ (گروه ۲۰) و مصرف کنندگان عمده در جهان، از اقدامات تاریخی ما در ۲۰۲۰ نیز خواهد بود.
با اینکه تصمیم اکتبر اوپک پلاس، ابتدا موج انتقاد سنگین ایالات متحده و کشورهای غربی را برانگیخت، اما تحولات بازار از آن هنگام به بعد نشان داد که این کاهش تولید، بهای هر بشکه نفت خام را از بالای ۱۰۰ دلار در ۲۰۲۲ به نزدیک ۸۵ دلار رساند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی شنبه شب هشدار داد که تحریمهای غرب علیه روسیه ممکن است در آینده به کمبود انرژی منجر شود.
بن سلمان طی کنفرانس ریاض در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر اقدامات تجاری بر بازار انرژی، افزود: همه تحریمها، محدودیتها و عدم سرمایهگذاری به کمبود منابع انرژی تبدیل میشود در حالی که ما به شدت به آن نیاز داریم. عربستان سعودی در حال تلاش برای ارسال گاز مایع به اوکراین است. این گاز معمولاً به عنوان سوخت برای مصارف پخت و پز و گرمایش استفاده میشود.
عبدالعزیز همچنین در باره درسهایی که از تحرکات بازار انرژی در سال ۲۰۲۲ آموخته شد، گفت که مهم ترین درس این بود که بقیه جهان به اوپک پلاس اعتماد کنند. ما یک گروه مسئول از کشورها هستیم، همه مسائل مربوط به بازار انرژی و نفت را در یک (سبد) قرار می دهیم، اما وارد مسائل سیاسی نمیشویم.
به گزارش ایرنا، پس از شروع جنگ اوکراین و کاهش صادرات نفت و گاز روسیه به اروپا، مسکو در جستجوی مشتریان جدید در قاره آسیا و آفریقا است.
پیش تر الکساندر مرژکو رئیس کمیته امور خارجی پارلمان اوکراین با درخواست از آمریکا برای همبستگی کامل در برابر حمله روسیه، از واشنگتن خواست برای جلوگیری از ادامه خرید انرژی هند و چین از روسیه، تحریمهای ثانویه بر آنها اعمال کند.