به گزارش ایرنا، در این نمایشگاهها که تا پایان دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی بر پا است، دست ساختههای هنرمندان این شهرستانها برای فروش و بازدید عموم مردم در معرض تماشا قرار گرفته است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دالاهو گفت: تولیدات صنایعدستی این شهرستان در قالب چهار غرفه در این نمایش در معرض دید عموم قرار گرفته است.
«فرشاد مهتایی» با اعلام اینکه این نمایشگاه تا پایان دهه مبارک فجر دایر است، گفت: تولیداتی همچون گلیم بافی، معرق، گیوه، چرم دوزی و ساز سنتی در این نمایشگاه عرضه شده است.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه با همکاری بسیج هنرمندان در شهر کرندغرب برگزار شده، افزود: این نمایشگاه باهدف حمایت از هنرمندان شهرستان دالاهو برپا شده که بتوانند تولیدات خود را عرضه کنند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دالاهو گفت: در شهرستان دالاهو بیش از ۲۸۰ صنعتگر فعال وجود دارد که در رشتههای ساخت ساز سنتی، چاقو و ابزار آلات فلزی، گلیمبافی ، گیوهبافی، معرق، منبت و چرم دوزی فعالیت میکنند.
دالاهو به عنوان شهر ملی ساخت ساز تنبور در فهرست شهرهای ملی صنایعدستی کشور به ثبت رسیده است.
افتتاح نمایشگاه صنایعدستی در کنگاور
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از افتتاح نمایشگاه موقت صنایع دستی به مناسبت سالگرد شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر در این شهرستان خبر داد.
«محمدجواد عظیمی» افزود: در این نمایشگاه ۱۰ غرفه تولیدات صنایع دستی هنرمندان کنگاوری شامل گلیم، چرم دوزی و ساز سنتی عرضه شده است.
عظیمی افزود: این نمایشگاه با هدف حمایت از هنرمندان شهرستان کنگاور برپا شده است که بتوانند تولیدات خود را عرضه کنند.
او ادامه داد: در شهرستان کنگاور بیش از ۳۰۰ صنعتگر فعال وجود دارد که در رشتههای گلیمبافی، گیوهبافی، ساخت ساز سنتی، معرق، منبت چوب، گره چینی، رنگرزی سنتی، چلنگری، فرش بافی، تابلو فرش و نگارگری فعالیت میکنند.
روستای «فش» در شهرستان کنگاور به عنوان روستای ملی ساخت سازهای سنتی به ثبت رسیده است.
هنرمندان صحنه نمایشگاه صنایع دستی برپا کردند
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صحنه هم گفت: هنرمندان این شهرستان محصولات صنایعدستی خود را در نمایشگاه روستا بازار ارایه کردند.
«سعید بروشان» افزود: روستا بازار شهرستان صحنه با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جهادکشاورزی و دیگر ادارات مربوطه در شهر صحنه با حضور مسوولان شهرستان افتتاح شد.
وی اظهار داشت: برای اولین بار روستا بازار با پیگیریهای مستمر مسوولین جهاد کشاورزی برای عرضه محصولات از تولید به مصرف و حمایت از بخش خصوصی و مشاغل خانگی و زنان سرپرست خانوار این شهرستان راهاندازی شده است.
بروشان ادامه داد: صنایعدستی شهرستان صحنه در این نمایشگاه حضور پر رنگی دارد و صنعتگران این حوزه تولیدات خود را برای فروش به صورت گسترده عرضه کردهاند.
او افزود: ۸ غرفه این روستا بازار به عرضه محصولات صنایعدستی و پخت غذاهای محلی، نان ساجی و بژی اختصاص یافته است
گلیمبافی، چرم دوزی، عروسک دوزی، سوزن دوزی، ترمه دوزی از جمله تولیدات شاخص صنایعدستی شهرستان صحنه است.
کارگاه نخریسی «آفرت» در هرسین افتتاح شد
در دومین روز از دهه مبارک فجر کارگاه تولیدی نخریسی آفرت در شهرستان هرسین افتتاح شد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرسین نیز اعلام کرد: به مناسبت دهه مبارک فجر کارگاه بزرگ نخریسی آهن آفرت در شهر هرسین افتتاح شد.
«اردشیر رشیدی» اظهار کرد: این طرح یکی از طرحهای بزرگ و اشتغالزا در شهرستان هرسین است که با سرمایهگذاری ۴۵ میلیارد ریال شروع به کار کرده است.
او ادامه داد: این طرح از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ به مبلغ سه میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است.
رشیدی با بیان اینکه این پروژه با مشارکت صندوق کارآفرینی امید انجام شده است، گفت: میزان اشتغالزایی ۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰ نفرغیر مستقیم است که با نظارت دستگاه اجرایی شهرستان در حال فعالیت است.
او افزود: این کارگاه با هدف تامین مواد اولیه گلیم بافان شهرستان راهاندازی شده است و میتواند باعث رونق این صنعت کهن در شهرستان شود.
به گزارش ایرنا، هرسین با چهار هزار صنعت گر ماهر به عنوان شهر ملی گلیم ایران در فهرست شهرهای ملی صنایعدستی کشور به ثبت رسیده و گلیم این شهرستان دارای نشان جغرافیایی بینالمللی است.
هم اکنون ۲۵۰ رشته صنایع دستی مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۰ رشته آن در استان کرمانشاه فعال است.
جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را میتوان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوختهای سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبد بافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.
ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هور بافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داور بافی (سیاه چادر)، موج بافی را میتوان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.