فیروز خدائی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به توسعه ساخت و سازها در مجاورت خطوط لوله انتقال گاز و به منظور حفظ حریم ایمنی و ممانعت از ساخت و سازهای غیر مجاز، پاسخ دهی به استعلام ها و نامه های اشخاص حقوقی، حقیقی و سازمان ها ضرورت داشته که در این مورد، طی ۹ ماهه سالجاری ۲ هزار و ۴۹۷ مورد پاسخ به استعلامات داده شده است.
وی با تاکید بر مشتری مداری و تسریع در پاسخگویی به مکاتبات و تلاش در جهت رفع مشکلات موجود، افزود: پاکسازی حریم و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز به منزله صیانت از سرمایه های ملی بوده و فراهم کردن حداقل ایمنی و سلامتی برای ساکنین جوار خطوط لوله فشار قوی، در سرلوحه کار منطقه است.
خدائی، برضرورت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، برای فراهم کردن حداقل ایمنی و سلامتی برای ساکنان جوار خطوط لوله فشار قوی گاز تاکید کرد و همدلی و همکاری تمام نهادها و سازمان ها را خواستار شد.
وی خاطرنشان کرد: خطوط لوله گاز کشور از سرمایه های عظیم و ﺷﺮﯾﺎﻧﻬﺎی ﻣﻬﻢ اﻗﺘﺼﺎدی بوده و حفاظت و حراست از این سرمایه های ملی بسیار حائز اهمیت است.
خدائی با اشاره به اینکه بیشتر موارد رعایت نکردن حریم خطوط لوله در این منطقه مربوط به کشاورزان ، گاوداری ها ، مرغداری ها و ویلاسازی هاست، اظهار کرد: پس از سه مرتبه اخطار در صورت عدم اصلاح وضعیت، طبق قانون با همراهی نیروی انتظامی نسبت به قلع و قمع ساخت و سازهای بدوم مجوز اقدام می شود.
بر مبنای قانون منع احداث بنا و ساختمان در طرفین خطوط لوله انتقال گاز مصوب سی و یکم خرداد ۱۳۵۰ شمسی احداث هر گونه بنا و ساختمان در فاصله ۲۵۰ متر از هر طرف محور خطوط انتقال گاز در خارج از محدوده شهرها ممنوع است.
بر اساس همین قانون صدور هرگونه مجوز و برداشت از کلیه معادن تا فاصله ۲۵۰ متری خطوط انتقال گاز، همچنین صدور هرگونه مجوز و برداشت مخلوط های رودخانه ای تا فاصله ۲۵۰ متر در بالا دست و ۱۰۰۰ متر در پایین دست خطوط انتقال گاز، بدون اجازه کتبی از شرکت ملی گاز ممنوع است.
منطقه ۸ عملیات انتقال گاز بعنوان یکی از مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ایران در سال ۱۳۷۰ با ۱۰۲ کیلومتر خطوط لوله، کار خود را شروع کرد و وظیفة انتقال گاز به مبادی مصرف در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و قسمتهایی از استانهای گیلان، زنجان و کردستان را بر عهده دارد.
این منطقه در حال حاضر با دارا بودن سه ایستگاه اندازهگیری و صادرات و یک ایستگاه اندازهگیری و واردات، به عنوان تنها دروازه اصلی صادراتی گاز ایران به کشورهای تحت قرارداد می باشد.
منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران به جهت تحت پوشش قرار دادن استانهای سردسیر و صعب العبور کشور و همچنین با داشتن ۹ تأسیسات تقویت فشار گاز ، ۱۳درصد از تأسیسات تقویت فشار گاز شرکت انتقال را به خود اختصاص داده و با دارا بودن۳۲ واحد توربوکمپرسور ۱۳ درصد از کل گاز کشور را انتقال می دهد.
امسال میزان گاز انتقال یافته در منطقه نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۹ درصد افزایش داشته است.