تهران- ایرنا- براساس داده‌های یک پلت فرم جهانی مرتبط با حملات و اخاذی‌های آنلاین (Ransomwhere)، یک نوع بدافزار موسوم به "باج افزار" توانسته بیش از سه هزار و ۸۰۰ نهاد را در آمریکا و اروپا هدف قرار دهد که این موضوع موجب نگرانی مقامات امور سایبری کشورها شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، شیوع جهانی یک باج‌افزار، سرورهای متعلق به دادگاه عالی فلوریدا و چندین دانشگاه آمریکا و اروپای مرکزی را به هم ریخته است.

بر اساس ارقام پلت فرم “Ransomwhere” که مسئولیت جمع‌سپاری اخاذی های دیجیتال و پرداخت‌ های باج آنلاین را برعهده دارد، شمار نهادهای قربانی این باج افزار را بیش از سه هزار و ۸۰۰ اعلام کرده و در عین حال خاطرنشان نموده است که این امر به سرعت رو به گسترش است.

به گفته کارشناسان این باج افزار یکی از قوی ترین آفت های اینترنتی بشمار می رود و کارزار اخاذی آن اگرچه چندان پیچیده نیست، اما به دلیل سرعت گسترش آن، هشدارهایی را از سوی ناظران ملی سایبری دریافت کرده است.

هنوز نام دقیقی از قربانیان این باج افزار منتشر نشده اما رویترز با جستجوی داده‌های مرتبط با سرورهای آسیب‌دیده توانسته برخی از آنها را شناسایی کند.

«پل فلمینگ» سخنگوی دادگاه عالی فلوریدا در این خصوص به رویترز گفت که زیرساخت های آسیب دیده که برای اداره سایر بخش های دادگاه ایالتی فلوریدا استفاده می شد، به دلیل حمله این باج افزار اکنون از شبکه اصلی دادگاه عالی جدا شده اند.

رویترز همچنین در تماس با دانشگاه های متعددی از جمله موسسه فناوری جورجیا در آتلانتا، دانشگاه رایس در هیوستون، و موسسات آموزش عالی در مجارستان و اسلواکی پی برد که این موسسات از دیگر اهداف این باج افزار بشمار می روند، اما نتوانست اطلاع دقیقی از این حمله بدست بیاورد.

رویترز همچنین با هکرها از طریق یک حساب تبلیغاتی در یادداشت‌های باج‌گیری تماس گرفت اما تنها پاسخ دریافتی یک صورتحساب بود و پاسخ دیگری دریافت نکرد.

یکی از کارشناسان امنیت سایبری در این خصوص گفت این شیوع، احتمالا از وجود یک آسیب‌پذیری در نرم‌افزار VMWare (شرکت فراهم کننده نرم‌افزارهای مجازی سازی است که دفتر اصلی آن در شهر پالو آلتو در آمریکا قرار دارد.) نشات می گیرد. VMWare از مشتریان خود خواسته است نسخه های نرم افزاری خود را ارتقا دهند.

از سوی دیگر، کارشناسان معتقد هستند از آنجایی که سرورهای اینترنتی تحت تاثیر قرار گرفته اند، ردیابی مجرمان آسان است.

مقامات ایمنی دیجیتال در ایتالیا روز دوشنبه گفتند که هیچ مدرکی دال بر حمله از سوی یک دولت یا نهاد مشابه دولت متخاصم وجود ندارد.

«سامولی کانونن» متخصص امنیت اطلاعات در مرکز ملی امنیت سایبری فنلاند نیز در این خصوص اعلام کرد که این حمله احتمالا توسط یک باند جنایتکار انجام شده است. وی در عین حال اضافه کرد که این حمله چندان پیچیده نیست، زیرا بسیاری از قربانیان موفق شده اند داده های خود را بدون پرداخت باج نجات دهند. وی خاطرنشان کرد که گروه‌های باج‌افزار با تجربه معمولا چنین اشتباهاتی مرتکب نمی‌شوند.