به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، مانوئل مارِرو نخست وزیر کوبا در پیامی توییتری تاکید کرد که خسارتهای ناشی از سیاست تحریمی آمریکا از زمان رسمی شدن آن در سال ۱۹۶۲، بیشمار است.
ماررو نوشت: ما از مطالبه پایان این محاصره ناعادلانه که مانع از پیشرفت ملت ما میشود و همه ما را تحت تاثیر قرار میدهد خسته نخواهیم شد.
جان اف کندی رئیسجمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۶۲، پس از چندین تصمیم اجرایی که از سال ۱۹۵۹ توسط سلف وی، دوایت آیزنهاور، اعمال شده بود، به قانون تجارت با دشمن در سال ۱۹۱۷ برای اجرای تحریم اقتصادی علیه کوبا متوسل شد.
چنین سیاستی با هدف اعلام شده خفه کردن اقتصاد کوبا و تغییر رژیم این جزیره است و در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۵ به تصویب رسید.
تحریمهای آمریکا از سال ۲۰۱۷ و با وجود همهگیری کووید-۱۹ تشدید شده است. تحریمهای واشنگتن علیه هاوانا یکی از طولانیترین محاصرههای تاریخ است که پانزده بار توسط سازمان ملل متحد محکوم شده است.
اقدام وزارت امور خارجه آمریکا در گنجاندن خودسرانه کوبا در فهرست حامیان تروریسم، وضعیت دشوار کوبا را تشدید کرده است زیرا این مسئله، صادرات این کشور را محدود میکند، دریافت اعتبار از موسسات مالی بین المللی را لغو کرده و اعطای کمکهای اقتصادی را با مشکل مواجه میکند.
این جزیره کارائیب با وجود موانع ذکر شده، با ایستادگی در مقابل تحریم های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا، در ترویج مدل توسعه سوسیالیستی خود پایمردی و پافشاری کرده و در مسیر هدف خود برای تحکیم استقلال و حاکمیت و حق تعیین سرنوشت حرکت میکند.