به گزارش امروز (چهارشنبه) دفتر ایرنا در دمشق، زلزله هفت و هشت دهم ریشتری بامداد دوشنبه شمال غرب سوریه که موجب خسارت های زیادی در پنج استان این منطقه از ۱۴ استان سوریه شده، تا این ساعت 1832 قربانی داشته است، هرچند به دلیل وجود صدها خانوار زیر آوار این رقم رو به افزایش خواهد بود.
احمد ضمیریه معاون وزیر بهداشت سوریه اعلام کرده که «ما در حال مسابقه با زمان برای نجات گرفتارشدگان در زیر آوار هستیم، اما شرایط نامساعد آب هوایی مانع فعالیت تیمهای امداد و نجات شده است».
این مقام سوری همچنین با تاکید بر اینکه "سوریه در معرض محاصره اقتصادی ظالمانه کشورهای غربی می باشد و از این مسئله در بحران زمین لرزه رنج میبریم" گفته است که «استان های حلب و لاذقیه بیشترین زیان را در نتیجه زمین لرزه اخیر متحمل شدهاند».
نماینده سوریه در سازمان ملل نیز در دیدار با دبیرکل سازمان ملل خواستار کمک های جامعه جهانی به دمشق برای مقابله با تبعات زلزله ویرانگر سوریه شد.
"بسام صباغ" در دیدار با "آنتونیو گوترش" تلاشهای سوریه را در مقابله با تبعات زلزله ویرانگر سوریه تشریح و در این دیدار نامه "فیصل المقداد" وزیر خارجه سوریه را به وی ارایه داد که حاوی اقدامات دولت سوریه در چارچوب طرحش برای اقدام فوقالعاده برای مقابله با تبعات زلزله است.
این نامه شامل درخواست کمک وزارت خارجه سوریه از کشورهای عضو سازمان ملل و دبیرخانه این سازمان و آژانسها و صندوقها، سازمانهای بینالمللی و بشردوستانه برای حمایت از تلاشهای دولت سوریه در برابر تبعات فاجعه انسانی بهویژه در زمینه جستوجوی افراد زنده و نجات گرفتارشدگان زیر آوار است.
سازمان بهداشت جهانی نیز هشدار داده که زمینلرزه شدیدی که جنوب شرق ترکیه و سوریه را لرزاند، میتواند حداقل هشت برابر بیشتر از شمار قربانیانی که پیشتر اعلام شده است، کشته به بار بیاورد.
"کاترین اسمالوود"، مدیر ارشد شرایط اضطرار در دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت گفته است که «احتمال ریزش جدید ساختمانها همچنان وجود دارد و اغلب معتقدیم آمار قربانیان هشت برابر بیشتر از میزان اولیه باشد».
وی تصریح کرده «متأسفانه همیشه شاهد این الگو در زلزلهها هستیم و این به معنای آن است که میزان کشته و زخمیها در هفته پس از زلزله به شکل قابل ملاحظهای افزایش مییابد».
به گفته اسمالوود،«افرادی که نمیتوانند به خانههای خود بازگردند در مکانهای عمومی دور هم جمع میشوند و این امر خطراتی را به همراه خواهد داشت؛ به ویژه اگر وسایل گرمایشی برای آنها فراهم نشود و ازدحام جمعیت اتفاق بیفتد احتمال انتشار ویروسهای تنفسی هست».
آمریکا مانع اصلی کمک های دیگر کشورها به سوریه
با وجود وقوع فاجعه بزرگ در شمال غرب سوریه سران آمریکا همچنان بر ادامه تحریم و محاصره مردم سوریه پافشاری میکنند و نمی گذارند کمک های دیگر کشورها به دست مردم این کشور برسد و این درحالی است که هنوز هم سرقت منابع نفتی سوریه از سوی ارتش آمریکا و سران واشنگتن ادامه دارد.
البته باید گفت که کشورهایی همچون انگلیس، فرانسه، آلمان و برخی دیگر از کشورهای غربی نیز سران جنایتکار آمریکا را در این مسیر همراهی می کنند.
هرچند برخی کشورها همچون ایران، روسیه، هند، عراق، الجزایر و برخی دیگر از کشورها بدون توجه به تحریم سوریه از سوی آمریکا و غرب اقدام به ارسال برخی از مایحتاج مردم آسیب دیده سوریه کرده اند.
غرب و در راس آن آمریکا در حالی با مردم سوریه هنوز هم سرجنگ دارند که رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) اعلام کرده که ۶۵ کشور جهان در حال ارسال کمک به این کشور هستند و این در حالی است که فقط نزدیک به 10 کشور به سوریه کمک های محدودی ارسال کرده اند.
این مقام ترکیه اعلام کرده که تیمهای اعزامی کشورهای مختلف در حال عزیمت به منطقه فاجعه زده هستند. وی شمار نیروهای اعزامی از خارج برای امدادرسانی به زلزله زدگان ترکیه را ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر نیروی آماده و آموزش دیده ذکر کرده و گفته که تهیه سرپناه برای زلزله زدگان در اولویت قرار گرفته و تاکنون حدود ۶۵ هزار چادر و بیش از ۳۰۰ هزار پتو و سایر اقلام از جمله بخاری به مناطق حادثه دیده ارسال شده است.
در حالی کشورهای غربی دوگانه با مساله زلزله جنوب ترکیه و شمال غرب سوریه برخورد می کنند که ادعای حقوق بشری آنها گوش فلک کر کرده است.
همانگونه که ما معتقد هستیم مردم آسیب دیده ترکیه نیاز به کمک های جهانی دارند، مردم آسیب دیده سوریه بیشتر نیازمند این کمک ها هستند، چرا که آنها ۱۲ سال است که درگیر جنگ با تروریست های مورد حمایت جبهه غربی – عربی – صهیونیستی هستند و کشور سوریه آسیب های فراوانی طی این سال ها دیده است.
شرایط مردم آسیب دیده آنقدر وخیم هست که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) با صدور بیانیهای هشدار داده که در پی وقوع زمین لرزه در ترکیه و سوریه هزاران کودک در معرض خطر هستند.
یونیسف در بیانیه خود تاکید کرده که «زلزله هزاران خانه را ویران و هزاران خانواده را (در دو کشور) آواره کرده و شرایط کودکان به خاطر سرما خطرناک تر شده است».
شورای کلیساهای خاورمیانه هم به دنبال وقوع زلزله در سوریه و کشته شدن صدها نفر در این کشور، در بیانیهای خواستار رفع فوری تحریمهای غرب علیه سوریه شده و اعلام کرده که «تداوم این تحریمها در شرایط کنونی جنایت علیه بشریت است».
این هیأت مذهبی همچنین خواستار این شده تا همه موارد مورد نیاز اجازه ورود به سوریه را پیدا کند.
فرود سه هواپیمای باری حامل کمک های ایران در سوریه
تا این ساعت سه فروند هواپیمای باری جمهوری اسلامی ایران که شامل کمک های دارویی، بهداشتی، غذایی و ... می باشد در فرودگاه های سوریه فرود آمده و محموله های خود را تخلیه و تحویل دولت سوریه داده اند.
"سلمان نواب نوری" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حلب (شمال غرب سوریه) اعلام کرده که ۱۵ دستگاه مهندسی جمهوری اسلامی در حال کمک به مجموعه های سوری در آوار برداری در حلب می باشند و مجموعه بهداری جمهوری اسلامی نیز با ۱۰ دستگاه آمبولانس و کادر دکترها و پرستاران مشغول به خدمات رسانی به مردم حلب در سطح این شهر هستند.
وی پخت و توذیع غذای گرم در حلب را که بیشترین آسیب را در زلزله بامداد دوشنبه دیده از برنامه های این کنسولگری اعلام و تصریح کرده که در روز دوم زلزله (سه شنبه) ۱۵هزار پرس غذای گرم در میان آسیب دیدگان زلزله در حلب توزیع شد و این روند ادامه خواهد داشت چون اکثر خانه ها حلب ناایمن هستند و مردم نمی توانند وارد خانه های خود شوند.
نواب نوری توزیع سوخت در میان بیمارستان ها و مراکز درمانی حلب با هماهنگی استانداری را از دیگر فعالیت های امروز کنسولگری ایران در حلب عنوان کرد.