علی محمد سیفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این قرارداد بین شرکتهای آب منطقه ای خراسان رضوی، آب و فاضلاب مشهد و شرکت تولیدی صنعتی"فراسان" به امضا رسید.
وی بیان کرد: در این قرارداد شرکت سرمایهگذار در مرحله اول، در ازای واگذاری حجم ۱۱ میلیون متر مکعب در سال از پساب تصفیه خانههای فاضلاب شهر مشهد ملزم به اجرای طرحهای مرتبط است.
سیفی خاطر نشان کرد: احداث تصفیه خانه فاضلاب طبرسی شمالی به ظرفیت ۶۸ هزار متر مکعب در شبانه روز، اجرای خط انتقال جدید آب از غرب دشت مشهد به طول تقریبی ۴۵ کیلومتر و انتقال آب از یال شمالی رشته کوههای هزار مسجد به مشهد از جمله این طرح ها است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اضافه کرد: در این طرح علاوه بر مدیریت پساب در شهر مشهد به موضوع بازچرخانی پساب و ارتقای تصفیه خانه های فاضلاب نیز پرداخته شده است.
سیفی افزود: جذب مشارکت مالکان بهره برداری آب زیرزمینی دشت مشهد جهت تکمیل طرحهای فاضلاب، استفاده از پساب تولیدی و مابه ازای آن آزادسازی چاهها و خرید چاههای با کیفیت در غرب مشهد با استفاده از پساب، از دیگر برنامه های تامین آب و جایگزینی پساب در دفتر مشارکت های مردمی و پساب شرکت است.
قراردادهای بیع متقابل که اغلب بلندمدت هم هستند (معمولا از حداقل ۳ سال تا حداکثر ۲۰ سال)، یک شرکت سرمایهگذار بخش خصوصی بهعنوان پیمانکار اصلی، هزینههای سرمایهگذاری و تجهیز در یک پروژه خاص را برای طرف دیگر قرارداد، برعهده میگیرد و با انتقال سرمایه، تجهیزات، ماشینآلات و فناوری مورد نیاز به طرف دیگر قرارداد، عملیات ساخت، توسعه یا نوسازی و بهرهبرداری از پروژه مورد توافق را آغاز میکند.
در واقع با قراردادهای بیع متقابل میتوان هم جذب سرمایه خارجی را تا حد زیادی تضمین کرد و هم فناوری و تجهیزات پیشرفته و بهروز دنیا را به کشور منتقل کرد و در آخر نیز به محض پایان قرارداد، همه حقوق و مالکیت تجهیزات و تولیدات پروژه را در اختیار گرفت و در واقع مالکیت کامل بر پروژه یافت.
مصرف آب در مشهد حدود ۲۰ میلیون متر مکعب و در استان ۳۰۲ میلیون مترمکعب در سال است.