به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی یوسفی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار کرد: در این مدت ۶۱۹ پرونده درخواست طلاق در مراکز مشاوره استان ثبت شد که از این تعداد؛ ۱۳۰ فقره منجر به سازش و از سرگیری دوباره زندگی مشترک شده است.
به گفته وی؛ اینک ۱۵۰ پرونده درخواست طلاق نیز در حال رسیدگی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی عنوان کرد: تلاش کارشناسان دادگستری در موضوع طلاق مبنی بر سازش است و برای این مهم مراکز مشاوره استان تقویت شده اند و روانشناسان در این مراکز با سازش از آمار طلاق می کاهند.
وی ادامه داد: پیش از این مراکز مشاوره در شهرستان های اسفراین و راز و جرگلان وجود نداشت و امسال این مراکز با همکاری بهزیستی راه اندازی شد و اینک تمامی شهرستان های استان توسط این مراکز خدمات مشاوره ای می دهند.
حجت الاسلام یوسفی یادآور شد: عملکرد ما در کاهش طلاق از طریق مشاوران مناسب نبوده است و باید مراکز مشاوره ای با حساسیت بیشتر ورود کنند و با مراکز قوی و توانمند قرارداد بسته شود.
وی تصریح کرد: اهمیت حوزه زنان و خانواده بر همگان شفاف است و تقویت خانواده از اولویت های اجتماعی محسوب می شود و ضرورت دارد در این زمینه مشکلات و آسیب های اجتماعی به صورت ریشه ای بررسی شود.
اعتیاد و بیکاری عامل اصلی طلاق در خراسان شمالی
وی در ادامه بیکاری و اعتیاد را عامل اصلی طلاق در خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: بر اساس فعالیت های کارشناسی، مشکلات اقتصادی ذوجین نیز در مراحل بعدی بعنوان عوامل طلاق قرار دارد و این مشکل ناشی از این است که ذوجین تدبیر لازم را برای تامین معاش زندگی خود در زمان عقد و ازدواج نکرده اند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی برگزاری کارگاه(طرح مهر) از جمله راهکارهای کاهش طلاق دانست و افزود: امسال ۱۴۶ کارگاه مهر در شهرستان شیروان، ۱۵۴ کارگاه در مانه و سملقان و ۷۷ کارگاه در در اسفراین و ۱۰۸ کارگاه در بجنورد برگزار شده است.
به گفته وی؛ در مجموع ۱۵۰ نفر ساعت از آموزشهای پیش از طلاق این استان در قالب طرح مهر بهره مند شدند.
حجت الاسلام یوسفی اضافه کرد: برگزاری کارگاههای مهر با هدف ارتقای کیفیت زندگی، کاهش تعارضهای زناشویی و افزایش رضایت زناشویی توانسته است کیفیت زندگی زوجهای متقاضی طلاق را بطور معناداری افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه دورههای آموزشی می تواند در برنامههای پیشگیری از طلاق و رفع تعارضات زناشویی موثر واقع شود، افزود: پیشتر برگزاری این کارگاهها فقط برای طلاقهای توافقی اجباری بود که اکنون بر اساس دستورالعمل جدید این دورهها برای همه درخواستهای طلاق برگزار میشود.
افزایش تعداد کمپهای ترک اعتیاد
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تاکنون در استان ۲ کمپ ماده ۱۶ وجود داشت که با پیگیریهای انجام شده ۲ کمپ بانوان در بجنورد و یک کمپ در شیروان راهاندازی شد.
حجتالاسلام یوسفی اظهار کرد: برنامههای حمایتی و پیشگیری برای ارتقای مهارتهای ارتباطی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری برگزار میشود.
وی برگزاری دوره "هور" برای افرادی که دارای مشکلات اخلاقی هستند، دوره " عشق" برای دانشجویان دانشگاهها، دوره " فرزندان آفتاب " برای سربازها، دوره " مهاجر" برای معتادان متجاهر برگزار میشود.
وی همچنین از اقدامات حمایت از اطفال و نوجوانان و راهاندازی دفاتر حمایت از حقوق زنان و خانواده در تمام شهرستانهای استان خبر داد.