به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون ، ۱۹ بهمن دردهه فجر یاد آور سالروز ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷ ، روز بیعت تاریخی جمعی از همافران نیروی هوایی با امام خمینی(ره) است و بهانه ای شده است برای گپ و گفتی دوستانه با یکی از مهندسان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که با ۱۹۸ مرتبه اهدای خون تا کنون ۶۰۰ نفر را از مرگ نجات داده است.
مانند همیشه نشانی از نقشه و پرچم سه رنگ مادر وطن و نشانی از اهدای خون را به سینه دارد و دو سرهنگ از رادمردان نیروی هوایی که به دعوت وی برای اهدای خون آمده اند، اور را همراهی می کنند.
"سید مرتضی سائسی" با ۱۹۸ مرتبه اهدای خون تا کنون ۶۰۰ نفر را از مرگ نجات داده است. او عضو یک خانواده نظامی است که تمام اعضای آن از جمله پدرمرحوم وی ارتشی هستند.
اوکه طی ۵۳ سال، اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار داده است ۷۱ سال دارد و تا ۷۰ سالگی خون اهدا می کرد. گذر زمان اما گویی نمی تواند با دکتر سائسی هماوردی کند، این اهدا کننده پیشکسوت با وجود سال ها اهدای خون و خدمت در نیروی هوایی و مشاغل مختلف همچنان شاغل و استوار و چالاک است و می گوید حاضر است تا زمانی که زنده است خون اهدا کند.
صاحب کارت طلایی اهدای خون است
وقتی نزد ما می آید آرشیوی از عکس ها و لوح های تقدیری که به پاس اهدای خون دریافت کرده است و لیستی از مکان های اهدای خون خود و دفعات آن را به همراه دارد. او صاحب کارت طلایی اهدای خون است و اولین کارت فعالیت های داوطلبانه اش مربوط به جمعیت شیر و خورشید است با عکس جوانی خوش قیافه و آخرین کارت مربوط به اهدای خون است با چهره ای استوار و مفتخر به تمام خدماتی که تا کنون برای همنوعانش انجام داده است. این رضایت را از چهره او به خوبی می توان خواند.
می گوید : اولین بار در سال ۱۳۴۹و زمانی که فقط ۱۸سال داشتم، خونم را اهدا کردم. آن روز در حال رانندگی به سمت قم و حرم حضرت معصومه(س) بودم که متوجه خودرویی شدم که تصادف کرده بود. بدون این که خونسردی ام را از دست بدهم، جلو رفتم تا شرایط را از نزدیک بررسی کنم. دو نفر جان خود را از دست داده و سه نفر مجروح شده بودند. یک نفر را ظاهرا برای درمان به بیمارستان انتقال داده بودند، بنابراین دو نفر دیگر را که پدر و دختر بودند، سوار خودرویم کرده و به سمت بیمارستان نکویی قم حرکت کردم. در بیمارستان گفتند که این پدر و دختر به تزریق خون نیاز دارند و گروه خون هر دوی شان هم+ A است. من هم چون گروه خونی ام+ A بود، گفتم می توانم خون بدهم و همان جا دو واحد خون از من گرفتند. ۲۴ساعت بالای سرشان در بیمارستان بودم تا مطمئن شوم حال شان خوب است و بعد بروم. اقوام شان که از تصادف آن ها و اهدای خون من مطلع شده بودند به بیمارستان آمدند و تشکر کردند که این قدردانی واقعا حالم را خوب کرد.
او عکس هایی از آن حادثه دلخراش را نیز به همراه دارد. او همچنان به حادثه دلخراش دیگری که در سال گذشته در جاده کرج چالوس رخ داده بود اشاره می کند که باز هم دوتن از مجروحان را به بیمارستان رسانده و به خاطر سازگاری گروه خون خود با مجروحان و داشتن کارت طلایی اهدا خون خود را اهدا کرده بود.
حس خوب اولین بار اهدای خون
سائسی در مورد حس اولین بار اهدای خون گفت: اصلا قابل وصف نیست. خیلی خوشحال بودم، از این که خدا مرا وسیله ای قرار داد تا جان این پدر و دختر را نجات دهم. واقعا احساس کردم درهای بهشت به رویم باز شده است. همان لحظه با خدای خودم عهد بستم که تا زمانی که خون در رگهایم جریان دارد، به هر کسی که نیازمند خون است، خون اهدا کنم و خدا را شکر تا به امروز به عهدم پایبند بودم.
بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر را به جمع اهدا کنندگان آورده ام
وی یادآوری کرد:سه برادر دارم که هر سه نظامی هستند، آن ها هم خون اهدا می کنند، زمانی که به عنوان مهندس نیروی هوایی در پادگان فعالیت می کردم، تعدادی از دانشجویان و همکارانم را مجاب کردم که خون خود را اهدا کنند. با همین صحبت ها و تبلیغات در مورد فواید اهدای خون، فکر می کنم تا الان با آگاه سازی من جوانان زیادی به شمار اهدا کنندگان خون اضافه شده باشد. به جرأت می توانم بگویم تا کنون بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر را به جمع اهدا کنندگان آورده ام.
وی در مورد اینکه آیا تا الان با وجود اهدای خون مکرر، عارضه جسمی به سراغش آمده است؟ یاخیر، می گوید: خدا را شکر تا به امروز که ۷۱ سال عمر از خدا گرفته ام، نه بیمار شده ام و نه حتی قرص مصرف می کنم. اهدای خون مستمر، هیچ بیماری نمی آورد و سراسرش سلامتی است. حتی در پاندمی کرونا به این بیماری نیز مبتلا نشدم.
بعد از اهدای خون احساس شادابی و سرحالی می کنم و بعد ازاهدای خون تغذیه خاصی ندارم، اما از میوه ها و سبزی ها در جیره غذایی ام استفاده می کنم و ورزش کردن نیز جز برنامه های روزانه ام است.
همه عمر به اینکه عضو کوچکی از خانواده انتقال خون هستم افتخار می کنم
من همه عمر به اینکه عضو کوچکی از خانواده انتقال خون هستم افتخار می کنم. چنان که تمام اعضای بدنم را نیز اهدا کرده ام تا در زمان مقتضی نجات بخش جان مردم باشد، تا زمانی که خون در بدنم هست حاضرم برای نجات جان بیماران جان فشانی کنم. توصیه ام به مردم و کسانی که توانایی جسمی مطلوبی دارند این است که از اهدای خون خود دریغ نکنند و بدانند با خون خود، نهال زندگی یک فرد نیازمند به خون را آبیاری می کنند تا همچنان به زندگی خود ادامه دهد.