تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی از دیدار قریب الوقوع یک هیات سیاسی سودان از سرزمین‌های اشغالی به منظور فراهم‌کردن زمینه‌های امضای پیمان ابراهیم (سازش) خبر دادند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز» در گزارشی از دیدار یک هیات سودانی از سرزمین های اشغالی در روزهای آینده خبر داد و نوشت: هیات سودان به ریاست یک ژنرال یا نخست وزیر سودانی به تل‌آویو سفر می کند تا درباره جزئیات توافق صلح و روابط دوجانبه با مقامات (رژیم) اسرائیل گفت وگو کنند.

این در حالی است که شماری از مردم سودان عصر دوشنبه با تجمع مقابل ساختمان وزارت خارجه این کشور در خارطوم به سازش با رژیم صهیونیستی اعتراض کردند.

شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی، شعارهایی علیه سازش با رژیم صهیونیستی سردادند و پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها «سازش خیانت است» و «نه به سازش با دشمن اسرائیلی» نوشته شده بود.

سودانی‌ها روز یکشنبه نیز تظاهراتی را در شهر خارطوم در اعتراض به سفر «ایلی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به کشورشان و تصمیم خارطوم به عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها برگزار کردند.

این تظاهرات به دعوت ائتلاف «سودانی‌های ضد عادی‌سازی روابط» که فوریه ۲۰۲۰ رسما فعالیت خود را آغاز کرد، برگزار شد.

احزاب و جریان‌های سیاسی سودانی ضمن محکومیت تصمیم دولت برای عادی‌سازی رسمی روابط با تل آویو، اعلام کردند که به حمایت از ملت فلسطین و قضیه عادلانه آن ادامه می‌دهند و با هرگونه عادی‌سازی روابط با اشغالگران صهیونیستی مخالفت خواهند کرد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته پس از بازگشت از سودان مدعی شد که این رژیم با خارطوم برای عادی‌سازی روابط به توافق رسیده است.

کوهن افزود که با «سه آری به صلح، مذاکره و به رسمیت شناختن اسرائیل از خارطوم بازگشتیم. پیش نویس توافقنامه صلح با سودان را ارائه کردیم که پس از تشکیل دولت غیرنظامی در آنجا امضا خواهد شد.»

پیوستن خارطوم به توافق سازش مساله جدیدی نیست؛ چرا که این مساله در مکالمه تلفنی میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان در اکتبر سال ۲۰۲۰ مورد اشاره قرار گرفت.

سودان اکتبر سال ۲۰۲۰ از اراده خود برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط با آن در چارچوب توافقات با دولت ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا خبر داده بود که البته حذف نام این کشور از فهرست سیاه کشورهای حامی تروریسم واشنگتن را شرط حرکت در این مسیر اعلام کرد.