به گزارش خبرنگار ایرنا، این مسوول وزارت اطلاعات روز چهارشنبه در آئین رونمایی از کتاب "یاران امام(ره) به روایت اسناد ساواک؛ آیت الله سید حسن موسوی شالی" در قزوین افزود: مرکز بررسی های اسناد تاریخی وزارت اطلاعات پس از نزدکی به سه دهه فعالیت بدون اغراق در زمینه تاریخ نگاری و جهاد تبیین از پیشگامان بوده و یافته های خود را در اختیار پژوهشگران و علاقه مندان به تاریخ انقلاب قرار داده است.
این مسوول خاطرنشان کرد: مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات تحول قابل توجهی را در تاریخنگاری انقلاب اسلامی رقم زده است.
وی ادامه داد: پاسخ دهی به دغدغه های مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین، مشروعیت زدایی از رژیم ستم شاهی، بازتولید مشورعیت نظام، جلوگیری از مصادره انقلاب از سوی گروه هایی نظیر نهضت ملی، جبهه ملی و منافقین و حزب توده و نشان دادن وزن و عیار واقعی آنها، هم گرایی بین اقوام ایرانی، تولید منابع متقن برای پژوهشگران و فراهم کردن مواد خام و دست اول برای آنان در زمینه انقلاب اسلامی و شبهه زدایی از القائات دشمن در کنار تقویت هویت دینی و مقابله با گسل های قومیتی از اهداف انتشار این کتب است.
این مسوول با بیان اینکه بخشی از کتب منتشر شده حاوی اسناد ساواک و فعالیت مبارزان انقلابی است،افزود: انتشار اسناد ساواک که امروز شاهد رونمایی یکی از آنها بودیم فرصتی است تا از پیشگامان انقلاب اسلامی و کسانی که در راه پیروزی ارزش های اسلامی تلاش کردند، یاد و تجلیل شود.
وی اضافه کرد: انتشار این مجموعه ها اگرچه بازسازی گذشته و پرداختن به وقایع تاریخی است اما روح کلی حاکم بر آنها تقویت هویت و همبستگی ملی است و نسل جوان ما از این طریق با قهرمانان واقعی خود و سختی هایی که برای پیروزی انقلاب اسلامی بدست آمده اند، آشنا می شوند.
این مسوول خاطرنشان کرد: اسلامی بودن، رهبری امام خمینی(ره)، پیشگامی روحانیت، مردمی بودن از ویژگی ها و اقتضائات انقلاب اسلامی ما است و از بطن اسناد ساواک به خوبی پیداست.
در ادامه این مراسم از کتاب یاران امام به روایت اسناد ساواک، آیت الله سید حسن موسوی شالی رونمایی شد.
مرحوم آیت الله سیدحسن موسوی سالی در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در شهر شال از توابع شهرستان بویبن زهرا استان قزوین و در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و از علما و روحانیون وارسته و برجسته سرزمین مینودری و از یاران صدیق امام خمینی (ره) و مبارزان انقلابی بود.
آیت الله موسوی شالی در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی به نجف اشرف رفت و در مدت ۲۳ سال اقامت در این شهر، تحصیلات اولیه و سپس عالیه را در محضر آیت الله خویی و آیت الله قاضی گذراند.
وی با کسب مدارج علمی و فقهی در شهر نجف اشرف موفق به اخذ مدارج اجتهاد از محضر علمای بزرگ و عالیقدری نظیر آیات عظام آیت الله سیدعبدالهادی شیرازی و آیت الله اصطهباناتی و آیت الله مستنبط شد.
آن مرحوم با کسب مدارج علمی اخلاق و تزکیه نفس، اجازه نقل احادیث اهل بیت معصومین (ع) را از آیت الله طهرانی (ره )صاحب کتاب الذریه و آیت الله مرعشی نجفی (ره ) کسب کرد و پس از ۲۳ سال در سال ۳۳ به شهر شال ، زادگاه خود مراجعت کرده و منشا خدمات بسیاری در این منطقه شد و به همراه شهید محراب آیت الله مدنی نسبت به احداث مدرسه اسلامی در این شهر اقدام کردند.
مرحوم آیت الله موسوی شالی در سال ۴۱ به قزوین آمدند و در این شهر نسبت به ترمیم مدارس علمیه و رونق آنها تلاش فراوانی کردند، آن مرحوم همچنین در مبازره مردم ایران علیه رژیم طاغوت حضوری فعال داشت و در سال ۵۷ نیز با دعوت مردم برای گردهمایی از اعزام نیروهای نظامی این شهر جهت سرکوبی تظاهرکنندگان در تهران جلوگیری کردند.
آیت الله موسوی شالی در سال ۵۸ از سوی امام خمینی (ره ) به عنوان امام جمعه شهرستان تاکستان منصوب شد و در همان سال نیز اقدام به ایجاد حوزه علیه تاکستان کردند که تاکنون بیش از ۳۰۰ طلبه را تربیت کرده است.
وی تا سال ۸۲ و به مدت ۲۴ سال امام جمعه شهرستان تاکستان بودند و در همان سال و به دلیل بیماری از سمت خود استعفا دادند.
آیت الله موسوی شالی که از ۱۵ تن از علمای عظام اجازه اجتهاد داشتند یک دوره نیز به عنوان نماینده مردم منطقه خود از استان زنجان به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کردند.
آیت الله سید حسن موسوی شالی سرانجام در سال ۸۵ و در سن ۹۳ سالگی دیده از جهان فرو بست.