نیویورک – ایرنا- پس لرزه های بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی آمریکا که ۱۵ بهمن ماه به وسیله جنگنده های اف ۲۲ ارتش واشنگتن بر فراز اقیانوس اطلس سرنگون شد، همچنان ادامه دارد و دولت بایدن با کشورهای مختلف جهان در حال گفتگو و رایزنی در این زمینه است.

مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی ۱۳ بهمن ماه اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون اطلاعاتی مشکوک چین است که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است. این بایدن دو روز پس از اعلام، سرانجام به دستور جو بایدن رئیس جمهور آمریکا سرنگون شد.

یک مقام ارشد آمریکایی روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران اعلام کرد که این دولت آمریکا جلسات توجیهی در خصوص بالون چینی با حضور دیپلمات‌های خارجی ۴۰ کشور جهان در واشنگتن و پکن برگزار کرده است.

این مقام گفت وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکابه ۱۵۰ دیپلمات خارجی در ۴۰ سفارتخانه توضیحاتی ارائه داده و سفارت آمریکا در پکن در روزهای دوشنبه و سه شنبه دیپلمات های خارجی را برای ارائه یافته های آمریکا در مورد بالون گرد هم آورده است.

این مقام ارشد آمریکایی ادعا کرد: می‌خواهیم تا آنجا که می‌توانیم اطلاعات خود را با کشورهای سراسر جهان که ممکن است با این عملیات ها مواجه شوند، به اشتراک بگذاریم.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۱۸ بهمن ماه (هفتم فوریه ۲۰۲۳) سه شنبه شب به وقت محلی در سخنرانی سالانه خود در کنگره این کشور با عنوان وضعیت ایالات متحده آمریکا در بخش سیاست خارجی دولت خود افزود: امروز ما در قدرتمندترین جایگاه در دهه‌های اخیر برای رقابت با چین یا هر کس دیگری در جهان هستیم.

رئیس جمهور آمریکا با اشاره به دستور سرنگونی بالون اطلاعاتی چین که طی روزهای اخیر منجر به افزایش تنش میان واشنگتن و پکن شد، تصریح کرد: اما اشتباه نکنید. همانطور که هفته گذشته به صراحت اعلام کردیم، اگر چین حاکمیت ما را تهدید کند، ما برای محافظت از کشورمان اقدام خواهیم کرد و ما چنین کردیم.

بایدن با بیان اینکه ما در جهان با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم، یادآور شد: قبل از اینکه رئیس جمهور شوم، بحث بود که چین در حال افزایش قدرت خود در جهان است و آمریکا در حال شکست خوردن بود.

به گزارش ایرنا، مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.

نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.

یک مقام آمریکایی روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد بلینکن سفر آتی خود به چین را که برای هفته آینده برنامه ریزی شده بود، به تعویق انداخته است چرا که نمی‌خواست با سفر خود واکنش افراطی به وضعیت داشته باشد و همچنین نمی‌خواهد موضوع این بالون بر جلسات او با مقامات چینی مسلط شود.

سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد.

گارد ساحلی ایالات متحده آمریکا می‌گوید منطقه امنیتی موقت در آب‌های ساحلی کارولینای جنوبی در نزدیکی محل سقوط بالون چینی ایجاد و عبور کشتی‌ها در نزدیکی این منطقه را ممنوع کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پی افزایش تنش میان واشنگتن – پکن بر سر بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی کشورش گفت که دارای پیچیده ترین روابط با چین و خواهان باز ماندن کانال های ارتباطی هستیم.

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن افزود: ما آشکار اعلام کرده ایم که خواهان باز ماندن کانال های ارتباطی با چین هستیم. ما معتقدیم در خصوص رابطه رقابتی مانند روابط آمریکا و چین، گفتگو و دیپلماسی همیشه مهم است.

برچسب‌ها