به گزارش ایرنا، پیش از انقلاب اسلامی تنها ۲ تعاونی در کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت آن هم خبری از نقش آفرینی بانوان در این تعاونی ها نبود ولی اینک و پس از شکل گیری و تثبیت نظام جمهوری اسلامی تاکنون بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تعاونی فعال و دردست اقدام ایجاد شده که ۲۵۷ شرکت تعاونی آن مربوط به بانوان است.
گردآفرین بویراحمدی یکی از زنان کارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمدی می گوید: تصویری که از زنان و دختران در آن دوران های پیش از انقلاب اسلامی در ذهنش مانده همان هیزم به دوشی، بردن گوسفندان به چرا و انجام کارهای سخت و طاقت فرسا است.
به گفته این بانوی کارآفرین ، زنان و دختران در آن دوران حق تصمیم گیری نداشتند و به ارزش های زن توجهی نمی شد و در امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره جایگاهی نداشتند .
گردآفرین معتقد است که ایجاد تعاونی های زنان برای خودکفایی آن ها بهترین شیوه برای خودباوری آنان پس از انقلاب اسلامی بوده است زیرا پیش از انقلاب زنان هیچونه سهمی در مشارکت اجتماعی ، سیاسی و فعالیت های نوین اقتصادی نداشت .
این زن کارآفرین سی سختی ادامه داد: زنان آنقدر محدود شده بودند که وظیفه او را تنها انجام امورات منزل می دانستند و حتی ابتدای تاسیس تعاونی ها از کار در آن خجالت می کشیدند اما اکنون به برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی تعاونی های بانوان در حال گسترش است و زنان نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند.
ایجاد ۱۹۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی های زنان در استان
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخش تعاون یکی از بخش های تاثیر گذار برای توسعه و پیشرفت کشور است که در چشم انداز و افق ۱۴۰۴ سهم این بخش در تولید و اقتصاد کشور ۲۵ درصد تعیین شده است.
حمید رضا واعظی زاده افزود: بخش تعاون بهترین وجه اقتصاد مردمی است که سهم بسزایی در توزیع عادلانه ثروت وسرمایه دارد.
وی تاکید کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در استان تنها ۲ شرکت تعاونی در استان وجود داشت و که این آمار هم اکنون به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تعاونی فعال و دردست اقدام رسیده است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از این تعداد ۲۵۷ شرکت تعاونی مربوط به بانوان است و تعداد اعضای شرکت های تعاونی زنان یک هزار و ۷۰۰ نفر هستند.
واعظی زاده تصریح کرد: حدود یک هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی توسط شرکت های تعاونی زنان در استان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: برای تشکیل شرکت تعاونی زنان، باید بیش از ۷۰درصد اعضای آن بانوان باشد تا بتوانند شرکت تعاونی زنان را تشکیل دهند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شرکت های تعاونی زنان از امتیازات منحصر بفردی برخوردار هستند و می توانند در طول سال از کمک های بلاعوض و منابع اعتباری مختص به این شرکت ها استفاده کنند.
وی گفت: شرکت های تعاونی زنان در رشته های مختلفی نظیر صنایع دستی ،کشاورزی عمرانی ،خدماتی و صنعت فعالیت می کنند که امکان استفاده از منابع بانکی براساس تفاهم نامه های منعقد شده با بانک های عامل را دارند.
واعظی زاده با اشاره به اقدامات مطلوب دولت سیزدهم در خصوص صدور مجوز های بصورت آنی، افزود: درسال جاری بیش از ۱۰ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده است که از این تعداد بیش از ۷۰درصد آن مربوط به زنان بوده است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد، سهم بانوان از تسهیلات پرداخت شده ازسوی بانک های عامل تاکنون را ۲۲۰میلیارد ریال عنوان کرد.
تعاونی های زنان نیازمند حمایت های بیشتر
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: تسهیلات کم و با نرخ بالای سود بانکی مانع از توسعه تعاونی های استان بخصوص در حوزه بانوان شده است .
عاطفه سادات مدبر نژاد اظهار کرد: هم اینک ۲۵۷ تعاونی فعال در حوزه زنان در استان وجود دارد که با مشکلات عدیده ای از جمله تسهیلات مواجهند.
به گفته مدبر نژاد در این استان زنان توانمند بسیاری وجود دارد که تسهیلات کم آن هم با نرخ سود بالا مانع از فعالیت و اشتغال آنان در بخش های تولیدی شده است .
مدیرکل امور بانون و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: خرید مواد اولیه به دلیل تورم سنگین هزینه بر است.و انتظار می رود میزان تسهیلات افزایش و نرخ سود کاهش یابد تا شاهد اشتغال بیشتر زنان در استان باشیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر محصولاتی که در این تعاونی ها تولید می شوند بازاری برای فروش ندارند و محلی برای فروش محصولات آنان وجود ندارد.
حضوربانوان درفعالیت های اقتصادی نوید بخش حرکتی جدید در عرصه های مختلف است که می طلبد زمینه را برای حضور بیشتر بانوان در فعالیتهای مختلف اجتماعی گرفته تا اقتصادی در این استان فراهم شود.
با ایجاد و توسعه این طرح های تعاونی شاهد تحولی چشمگیر در اقتصاد استان خواهیم بود و بنابراین باید با توجه به سهم ۲۵ درصدی تعاونی ها در برنامه ششم توسعه باید دستگاه های اجرایی متولی به تقویت تعاونی ها بپردازند.