گنبدکاووس - ایرنا - جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا گفت: دولت سیزدهم و وزارت کشور به دنبال تحقق حکمرانی روستایی است تا در سایه آن توسعه و پیشرفت این سکونتگاه‌ها با تصمیم‌گیری‌های محلی تسریع شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مجید بکائی عصر پنجشنبه درجشن بزرگ انقلاب ویژه مناطق روستایی گنبدکاووس در روستای "آق آباد" این شهرستان افزود: کشور ما مملو از ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی است که بخش زیادی از این ظرفیت‌ها در مناطق روستایی قرار دارند.

وی بابیان اینکه تاکنون کمتر از ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی استفاده شده اضافه کرد: باید این ظرفیت‌ها را بشناسیم و از آنها برای عمران و توسعه همه جانبه کشور و روستاها استفاده کنیم.

سردار بکائی ادامه داد: دهیاران و شوراهای روستایی مطابق با قوانین موجود که جنبه حمایتی از آنها دارد، می‌توانند با شناسایی ظرفیت‌های روستا و با تصمیم گیری و برنامه‌ریزی درون روستایی، از آنها برای توسعه همه جانبه روستای خود استفاده کنند.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا همچنین گفت: روستاها در همه جای دنیا جایگاه ویژه‌ای در تولید و تامین امنیت غذایی کشور به‌عنوان مولفه‌ اصلی امنیت ملی دارند ضمن اینکه این سکونتگاه‌ها از فرهنگ متعالی در البسه و پوشاک، موسیقی، آداب و رسومی که ریشه در تاریخ دارد، برخوردارند.

سردار بکائی اضافه کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی خدمات زیرساختی و رفاهی خوبی در روستاهای بالای ۱۰ خانوار انجام شده که به هچ وجه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست با این حال جمعیت روستایی کشور از ۷۰ درصد در دهه ۴۰، در اوائل پیروزی انقلاب به ۵۰ درصد و اکنون به ۲۵ درصد کاهش یافته است.

وی، کم توجهی به امکانات اقتصادی در روستاها را از عوامل اصلی کاهش جمعیت این سکونتگاه‌ها دانست و تصریح کرد: باید ظرفیت‌های روستا را ابتدا شناسایی و سپس آنها را به ارزش‌های اقتصادی در راستای رشد و توسعه روستاها تبدیل کرد.

به گفته وی، در حکمرانی روستایی که دولت و وزارت کشور آنرا دنبال می‌کنند، استفاده بهینه از ظرفیت‌های روستایی در بخش‌های مختلف با تصمیم گیری درون روستایی توسط شوراها و دهیاران است.

جانشین قرارگاه پیشرفت همه جانبه روستا همچنین با تبریک دهه فجر پیروزی انقلاب گفت: پیروزی انقلاب اسلامی که نقطه عطفی در تاریخ ایران است سبب غلبه مستضعفین بر مستکبرین جهان شد.

سردار بکائی با تاکید برضرورت تبیین ابعاد مختلف انقلاب و دستاوردهای ۴۴ ساله آن در بخش‌های گوناگون برای نسل جوان افزود: قبل از انقلاب دانشگاه‌ها، جوانان و مراکز تحقیقاتی ما قادر به تولیدات علمی و صنعتی نبودند اما پس از پیروزی انقلاب این اعتماد به نفس با شعار "ما می‌توانیم" امام خمینی (ره) ایجاد شد و در دوران دفاع مقدس بسیاری از تسلیحات نظامی و دفاعی توسط جوانان ایرانی ساخته شد.

وی اضافه کرد: ایران اسلامی با تولیدات متنوع در بخش‌های مختلف از جمله تسلیحات نظامی از قدرت‌های برتر جهان است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم که مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری گلستان، نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه، بخشداران و برخی مدیران ادارات و نهادها و جمع کثیری از اهالی روستاهای بخش مرکزی این شهرستان حضور داشتند، برخی برنامه‌های فرهنگی و هنری مانند موسیقی سنتی ترکمن و سیستانی، مسابقات کشتی ترکمنی گورش، غرفه غذاهای بومی و سنتی قوم ترکمن و نمایشگاه مزیت‌های اقتصادی روستاهای این بخش اجرا و برپا شده بود.

شهرستان گنبدکاووس ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و حدود ۱۷۰ پارچه آبادی دارای کد شناسایی سکونت دارند.