شهرکرد- ایرنا- رشد بیش از هشت برابری و افزایش تولیدات کشاورزی، توسعه مزارع پرورش ماهی، کشاورزی دانش‌بنیان و توسعه گلخانه‌ها از مهمترین دستاوردهایی است که در طول ۴۴ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری شکل گرفته است.

به گزارش ایرنا، ویژگی‌های طبیعی استان چهارمحال و بختیاری موجب شده تا ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای توسعه مبتنی بر زراعت، باغداری، دامداری و آبزی‌پروری در این استان ایجاد شود که تدوین و اجرای برنامه‌های متعدد توسعه زیرساخت‌ها و بهبود خدمات اجتماعی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی سبب تحول در این بخش‌ها شده است.

یکی از مهمترین ظرفیت‌های این استان، کشاورزی و دامداری است که در طول ۴۴ سال گذشته رشد قابل توجهی پیدا کرده و فعالیت‌های این حوزه توانسته در تامین امنیت غذایی نقش مهمی ایفا کند.

این مهم با جدیت بیشتری از سوی دولت سیزدهم دنبال می‌شود به طوری که استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان می‌کند که نه تنها افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی این استان هدفگذاری شده بلکه تلاش می‌شود تا گردشگری کشاورزی نیز در این استان اجرا شود.

قابلیت‌های بی‌شمار چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی

استاندار چهارمحال و بختیاری چندی پیش در نشست با معاونان وزارت جهادکشاورزی خواستار تحقق گردشگری کشاورزی در این استان شد و گفت: این استان ظرفیت مناسبی برای رونق گردشگری کشاورزی دارد که می‌طلبد با تسهیل در فرایند صدور مجوزها زمینه رونق اقتصادی و اشتغال را در این حوزه فراهم کرد.

غلامعلی حیدری افزود: گردشگری کشاورزی موضوعی است که در سفر رییس‌جمهور به استان و بازدید از مناطق مختلف استان با بالگرد مورد تاکید قرار گرفت.

وی تصریح کرد: این استان علاوه‌بر گردشگری کشاورزی، قابلیت مهمی در کشت گیاهان دارویی، دامپروری، باغداری و تولید ماهیان سردآبی دارد اما آنچه مانع تحقق ارزش افزوده این بخش‌ها می‌شود، خام‌فروشی و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

استاندار چهارمحال و بختیاری، افزایش تولیدات کشاورزی استان با توجه به افزایش چشمگیر جمعیت در طول ۴۴ سال گذشته را از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی در تمامی حوزه‌ها باعث تحول در استان و کشور شده است که یکی از مهمترین بخش‌هایی که دستاوردهای قابل توجهی در آن کسب شده است، بخش کشاورزی است.

یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.

رشد بیش از هشت برابری تولیدات کشاورزی استان

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به پیشرفت‌های استان در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: میزان تولیدات کشاورزی استان در سال ۱۳۵۶ حدود ۲۹۶ هزار تن بود در حالی‌که این میزان تولیدات در حال حاضر به یک میلیون و ۶۲۷ هزار تن رسیده است.

حسین برزگر ادامه داد: در طول چهار دهه اخیر محصولات زراعی استان به ۹۸۶ هزار تن، محصولات باغی به ۲۳۴ هزار تن، محصولات دام و طیور به ۳۷۲ هزارتن، محصولات شیلاتی به ۲۲.۵ هزار تن و تولید قارچ دکمه‌ای به ۶ هزار و ۸۰۰ تن افزایش یافته در حالی‌که در سال ۵۷ میزان محصولات زراعی استان ۲۲۱ هزار تن، محصولات باغی ۲۹ هزار تن، محصولات دام و طیور ۴۷ هزار تن و محصولات شیلاتی استان بسیار ناچیز بود.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی ۲ واحد گاوداری صنعتی در استان فعال بود اما این تعداد به ۵۳۶ واحد در حال حاضر افزایش یافته است و تا قبل از سال ۵۷ تنها پنج واحد پرواربندی گوساله و بره در استان وجود داشت اما این تعداد در سال ۹۷ به ۳۹۴ واحد رسید و تعداد واحد تولید مرغ گوشتی از پنج واحد به ۲۰۹ واحد در حال حاضر افزایش یافته است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به عمکرد جهادسازندگی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: بنیان بیش از ۸۰ درصد جاده‌های روستایی و شبکه برق روستایی در زمان جهاد سازندگی ایجاد شده است.

برزگر توسعه گلخانه‌ها را از مهمترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های اخیر اعلام کرد و گفت: در حالی‌که قبل از انقلاب و طی سه دهه اخیر هیچ واحد گلخانه در استان وجود نداشت اما در حال حاضر ۵۶ هکتار گلخانه در استان ایجاد شده است.

گام‌های استوار دولت سیزدهم در بخش کشاورزی استان

وی به عملکرد دولت سیزدهم نیز اشاره و تصریح کرد: میزان مساحت گلخانه‌های استان در ابتدای دولت سیزدهم ۳۰ هکتار بود که در این دولت ۴۰ هکتار به گلخانه‌های استان اضافه شده است و ظرف چند ماه آینده نیز چندین واحد گلخانه نیز در استان به بهره‌برداری می‌رسد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون طرح‌های بزرگ و بی‌شماری در بخش کشاورزی استان آغاز و همچنین روند پروژه‌های در دست اجرا نیز شتاب چشمگیری گرفته است که از مهمترین این طرح‌ها می‌توان به احداث ۱۱ واحد سردخانه در نقاط مختلف استان از جمله در شهرستان بروجن اشاره کرد.

برزگر افزود: این ۱۱ واحد سردخانه با ظرفیت ۱۷۰ هزار تن هریک تاکنون از ۱۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است و با بهره‌برداری از آن نیاز استان به سردخانه به طور کامل پوشش داده می‌شود.

وی شکل‌گیری نهضت گلخانه‌سازی را از دیگر برنامه‌های دولت سیزدهم در بخش کشاورزی استان نام برد و گفت: در نیمه دوم سال گذشته جواز تاسیس احداث ۴۰۰ هکتار گلخانه در استان صادر شد و در حال حاضر ۱۰۰ واحد گلخانه به مساحت بیش از ۵۰ هکتار در نقاط مختلف استان در دست احداث است که نسبت به سال گذشته از ۲۰۰ درصد افزایش برخوردار شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به رشد سه برابری احداث گلخانه در استان طی دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: تشکیل شرکت فراگیر گلخانه‌سازان و انجمن پیمانکاران گلخانه‌ساز از دیگر اقداماتی بود که در یکسال اخیر در استان شکل گرفته است.

برزگر از سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی در استان با افتتاح ۲ واحد تولید خوراک آبزیان طی سالجاری خبر داد و گفت: تولید بذر اصلاح شده و جایگزینی ارقام زودرس در راستای افزایش بهره‌وری و عملکرد از دیگر اقدامات استان در حوزه نهاده‌های کشاورزی بوده است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان دارد و از این ظرفیت در بخش کشاورزی در راستای افزایش تولید و تحقق امنیت غذایی بهره گرفته است، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در تولید بذر، ترکیبات غیرشیمیایی، سم، نهال، کشت بافت، تجهیزات سنجش از راه دور و کشاورزی هوشمند در استان فعالیت دارد و در همین راستا در سالجاری نخستین واحد دانش‌بنیان تولید سیب‌زمینی بذری در استان آغاز به کار کرد و یک واحد کشت بافت با تولید یک میلیون نهال کشت بافتی و گیاهان زینتی در استان به بهره‌برداری رسید و ۱۰ نهالستان دیگر به ظرفیت تولید نهال استان اضافه شد.

برزگر ایجاد نخستین شهرک دانش‌بنیان نهاده‌های کشاورزی را از دیگر طرح‌های مهم استان در بخش کشاورزی و از مهمترین مصوبات سفر رییس‌جمهور عنوان کرد و افزود: زمین برای احداث این شهرک به مساحت ۸۰ هکتار در شهرستان بروجن تامین و روند اجرایی شدن طرح در حال انجام است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، افزایش ۴۰ هزار تنی محصولات کشاورزی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ را از دیگر توفیقات استان در بخش کشاورزی دانست و گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در ۵۰۰ هکتار، توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار به میزان ۸۰۰ هکتار و توسعه ۲ هزار هکتار باغات استان از دیگر اقدامات انجام شده در یکسال اخیر بوده است.

برزگر تجهیز ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین را از دیگر طرح‌های مهم کشاورزی استان در دولت سیزدهم برشمرد و افزود: در بخش افزایش بهره‌وری در مصرف آب می‌توان به طرح جهش تولید در دیم‌زارها و استفاده از آب سبز (باران) اشاره کرد که در همین راستا ۳۰ هزار هکتار کشت غلات، علوفه و جبوبات دیم در استان تعهد شده که تاکنون ۲۳ هزار هکتار آن محقق و مابقی آن نیز تا پایان آذر انجام می‌شود.

وی توسعه مجتمع‌های دامپروری در ۴۳ شهر استان را از دیگر برنامه‌های مهم استان در بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: در تلاش هستیم تا برای هر ۴۳ شهر استان یک مجتمع دامپروری احداث کنیم اما مکان این مجتمع‌ها را باید از داخل شهر به اراضی روستایی انتقال دهیم که در حال حاضر در مرحله مکان‌یابی قرار داریم.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آماده‌سازی نخستین شهرک تخصصی بادام کشور در شهرستان سامان، خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های این شهرک آماده شده است و سرمایه‌گذاران تا پایان آذر فرصت دارند آمادگی خود را اعلام کنند، با راه‌اندازی این شهرک گام بزرگی در حوزه فراروی و بسته‌بندی بادام از مهمترین محصولات باغی استان برداشته می‌شود.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری اکنون ۱۱ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر دارد.

برچسب‌ها