به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس؛ مارکوئز کنشگر حقوق بشر آفریقایی تبار، با اشاره به میزبانی مذاکرات صلح میان دولت کلمبیا و نیروهای ارتش انقلابی کلمبیا "فارک"، افزود: نام کشوری را که برای صلح، تلاش می کند، نمی توان در فهرست جنگ و دشمنان قرار داد.
مارکوئز افزود: کوبا در پیشرفت کلمبیا برای دستیابی به صلح، مشارکت زیادی داشته است که منجر به توافق صلح ۲۰۱۶ و پایان جنگ داخلی پس از ۵۰ سال شد.
واشنگتن در ۱۹۸۲ هم زمان با دوره جنگ سرد، برای نخستین بار کوبا را به اتهام امان دادن، آموزش و تامین مالی شورشیان چپگرا، در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است. کوبا به همراه کره شمالی، ایران و روسیه، در فهرست سیاه ایالات متحده قرار دارد.
هاوانا به مذاکرات صلح برای پایان یک جنبش چپ گرای دیگر کلمبیا به نام ارتش آزادیبخش ملی نیز فعالانه کمک می کند که در نوامبر گذشته ازسرگرفته شده است.
به گزارش پنجم بهمن ماه ایرنا،«گوستاوو پترو» رئیس جمهوری کلمبیا گفت که کشورش درخواست آمریکا برای ارسال سلاحهای ساخت روسیه به اوکراین را رد کرده است.
پترو که برای شرکت در هفتمین اجلاس سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) به آرژانتین سفر کرده است، در پاسخ به خبرگزاری تاس گفت: سلاحهای روسی ما در این مناقشه برای اوکراین استفاده نخواهند شد.
وی افزود: در جریان گفتوگویی که با ژنرال لورا ریچاردسون (رئیس فرماندهی جنوبی آمریکا) و سایر مقامهای آمریکایی داشتم به من گفتند که بدلیل ناتوانی کلمبیا در نگهداری سلاحهای ساخت روسیه، این تسلیحات آماده انتقال بوده و به اوکراین فرستاده شوند.
در همین حال، رسانههای غربی گزارش دادند که آلمان و آمریکا تصمیم گرفتهاند تانکهای مدرن به اوکراین بدهند.
رسانههای آلمانی سه شنبه به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که دولت آلمان تصمیم گرفته است تا یک گروه از تانک لئوپارد ۲ ای۶ را به اوکراین ارسال کند.
از سوی دیگر، یک مقام آمریکایی گفت که جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه تصمیم واشنگتن برای ارسال تانک آبرامز به اوکراین را اعلام خواهد کرد.
همچنین دمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین مدعی شد که شرکای اروپایی کییف در حال گفتوگو بر سر ارائه جنگندههای اف-۱۶ به این کشور هستند.
برخی کشورهای غربی خواستار پایان دادن به کمکهای نظامی به کییف هستند و هشدار میدهند که عرضه تسلیحات جدید میتواند منجر به درگیری جهانی شود.