در حالی که شهروندان شهر دوگنبدان با اشاره به بوی نامطبوع و سیمای نازیبای کانال ها و جدول های هدایت آب این شهر در تابستان از سویی و آبگرفتگی معابر با سرریز آب آنان در زمستان سال هاست که ساماندهی این زیرساخت ها را به عنوان مطالبه خود مطرح می کنند دولت در تلاش است تا با ساماندهی کانال های هدایت آب این شهر گامی برای ارتقای سلامت،رفاه مردم و همچنین پیشگیری از خسارت های ناشی از باران های سیلابی بردارد.
شهردوگنبدان دارای۲۷ کانال هدایت آب است که عرض برخی از این زیرساخت های هدایت آب به دلیل فرسودگی زیاد شده به طوری که تا نزدیکی خانه های مردم گسترش یافته و در سیلاب های همین تابستان امسال دیوار یکی از کانال ها بر اثر فرسودگی و حجم زیاد آب ریزش کرد که این تجربه ضرورت انجام اقدام های عاجل برای ساماندهی زیرساخت های هدایت آب این شهر را آشکارتر کرد.
بستر شماری از کانال های مذکور تبدیل به نیزار شده که این امر باعث نگرانی شهروندان برای بسته شدن عبور آب آنان می گویند که با هر بارندگی امکان آبگرفتگی خانه های اطراف وجود دارد امری که در بارندگی های سیل آسای تابستان امسال با آبگرفتگی خانه های نزدیک این کانال ها زنگ خطر خسارت های بعدی آن را به صدا درآورد.
براساس برآوردهای کارشناسی انجام شده ۲۳ نقطه شهری و روستایی مستعد وقوع سیلاب در گچساران شناسایی شده ،این صاحب نظران حاشیه بیشتر کانال های شهری دوگنبدان را از جمله این مناطق اعلام کرده اند.
اختصاص تمامی اعتبارات به کانال ها
شهردار دوگنبدان می گوید: به دلیل درخواست های پرشمار شهروندان برای ساماندهی یا ایجاد زیرساخت های هدایت آب، رفاه حال افراد ساکن نزدیک کانال ها و پیشگیری از خسارت های احتمالی تقریبا همه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته از محل بودجه استانی امسال به شهرداری به این مساله مهم اختصاص یافته است.
رضا قشقایی تاکید کرد: البته این میزان اعتبار برای رفع مشکلات هدایت آب در شهر دوگنبدان کافی نیست به طوری که براساس برآوردهای انجام شده ۳۸ کیلومتر کانال در شهر دوگنبدان وجود دارد و ۳۵۰ میلیارد تومان برای ساماندهی آنان نیاز است.
شهردار دوگنبدان تصریح کرد: بستر کانال های این شهر مسطح هستند و شیب لازم برای هدایت آب را ندارد و این مساله افزون بر ضعف هدایت آب در باران های زمستانی باعث دردسرهای فراوانی برای نیروهای خدماتی شهرداری در لجن زار شدن کف آنان شده است.
قشقایی عنوان کرد: تجربه بارندگی های سیلاب این شهر در تابستان امسال و آبگرفتگی خانه های شهروندان نشان می دهد که برخی نقاط شهر دوگنبدان نیازمند ایجاد کانال های جدید است.
وی با اشاره به اینکه جدول ها از زیرساخت های اولیه برای هدایت آب به کانال ها هستند تاکید کرد: بخش زیادی از جدول های هدایت آب در معابر شهر دوگنبدان به دلیل فرسودگی نیازمند نوسازی هستند.
طرح های در دست اجرا
شهردار دوگنبدان بیان کرد: در زمان حاضر پنج طرح احداث کانال در شهر دوگنبدان در دست ساخت است.
قشقایی عنوان کرد:تکمیل کانال حد فاصل مدرسه فراش بندی تا پل شهید محلاتی با مبلغ ۶میلیارد تومان به طول ۵۵۰ متر مربع،عملیات اجرایی ساخت کانال دفع آب های سطحی خیابان پیروزی به مساحت ٢۰٢ متر با اعتبار ۲ میلیارد تومان و تکمیل کانال حد فاصل پل ۱۰۸ تا مدرسه فراش بندی با اعتبار پنج میلیارد تومان و بطول ۴۰۰ متر از جمله این طرح هاست که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی عملیات اجرایی آنان آغاز شده است.
تزریق بودجه آلایندگی هوا به توسعه کانال ها
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص این مساله گفت: امسال ۹۰ میلیارد تومان از محل بودجه ملی برای شهرداری دوگنبدان پیش بینی شده که اختصاص آن به ساماندهی کانال ها می تواند بخشی از مشکلات مذکور را مرتفع کند.
سید ناصر حسینی پور تاکید کرد: هر چند این اعتبار برای کاهش آلایندگی اختصاص یافته اما می تواند به علت حساسیت نیاز شهر دوگنبدان برای تقویت زیرساخت های هدایت آب تزریق می شود.
دیگر برنامه های توسعه شهر دوگنبدان
شهردار دوگنبدان گفت: با مشارکت و حمایتهای دولتی هم اکنون بیش از هفت طرح عمران شهری با اعتباری بیش از یکهزار و ۹۵ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال در مناطق مختلف شهر دوگنبدان در دست اقدام است.
رضا قشقایی افزود: این تعداد طرح عمران شهری در زمینه جدولگذاری، بهسازی، زیر سازی، توسعه فضای سبز، تهیه و اجرای آسفالت در دست اقدام است.
وی بیان کرد: هم اکنون جدولگذاری بیش از هشت هزار متر مربع از معابر شهر دوگنبدان با اعتباری بیش از ۲۴۰ میلیارد ریال در دست اجراست.
قشقایی اظهار کرد: بهسازی ۷۰۰ متر مربع معابر با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال ،۱۲۰ هزار متر مربع زیرسازی با اعتبار ۵۴۰ میلیارد ریال، تهیه و اجرای آسفالت ۹۰ هزار متر مربع با اعتبار ۱۳۵ میلیارد ریال از دیگر طرح های عمران شهری در دست اجرای این شهرستان می باشد.
وی ابراز کرد: در راستای ایجاد شور و نشاط و همچنین امکان ورزش ۴۰ ست ورزشی با اعتباری بیش از چهار میلیارد ریال در حوزه مبلمان شهری در دوگنبدان نصب خواهد شد.
قشقایی تصریح کرد: ایجاد و توسعه ۵۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع فضای سبز با اعتبار ۲۹میلیارد ریال به صورت امانی و پیمانکاری و کاشت ۱۲ هزار اصله نهال با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال از دیگر طرح های در دست اجرا در زمینه عمران شهری این شهرستان است.
شهردار دوگنبدان افزود: همزمان با دهه فجر امسال چندین طرح توسعه شهری در زمینه های احداث پارک، پیاده رو سازی، فضای سبز، بازگشایی بلوار هاو ساخت بوستان کلنگ زنی یا بهره برداری شد.
رضا قشقایی بیان کرد: از این تعداد طرح های عمران شهری ۱۰ مورد با اعتبار ۲۳۰ میلیارد ریال کلنگ زنی و ٢ طرح با اعتباری بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
وی اظهار کرد: پارک مهر دوگنبدان به مساحت ۹ هزار متر مربع و با ۵۰ میلیارد ریال و احداث و بازگشایی بلوار شهید تاجگردون حدفاصل خیابان ۱۱ شمالی تا میدان نرگس با اعتباری بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از جمله طرح های دهه فجر بوده که به بهره برداری رسیده است
شهردار دوگنبدان ابراز کرد: همچنین طرح های ساخت پل بلوار اندیشه با اعتبار ٢٠ میلیارد ریال، پیاده رو سازی خیابان رزمندگان با اعتبار ۱۲ میلیارد ریال، پیاده روسازی ضلع جنوبی با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال به مساحت ١۰ هزار متر مربع، پیاده رو سازی محله لبنان با اعتبار ١٣ میلیارد ریال و مساحت ۱۱۰ متر، ساخت بوستان لاله با اعتبار پنج میلیارد به مساحت ٢ هزار متر، ساخت فاز دوم پارک پونه با اعتبار ٢٠ میلیارد ریال و مساحت ٢١ هزار متر مربع در دهه فجر امسال آغاز شد.
شهر ۱۰۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.