به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی فیز، پرتابگر فوقسنگین استارشیپ به طول ۶۹ متر پرتابگر دومرحلهای با قابلیت استفاده مجدد و در حال توسعه توسط شرکت اسپیسایکس از سال ۲۰۱۲ است.
آزمایش همزمان موتورهای استارشیپ روی سکو در پایگاه استاربیس (Starbase) شرکت اسپیسایکس در جنوب تگزاس روز پنجشنبه به وقت محلی انجام شد و قرار بود هر ۳۳ موتور این پرتابگر روشن شود؛ ولی گروه متخصصان یکی از موتورها را پیش از اعمال فرمان آتش خاموش کرد و موتور دیگر نیز حین عملیات خاموش شد.
ایلان ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس با انتشار پیامی در توئیتر ضمن اعلام این خبر پیشبینی کرد اولین پرواز آزمایشی مداری استارشیپ تا ماه مارس (اسفند/ فروردین) قابل انجام باشد؛ البته در صورتی که بقیه برنامههعای آمادهسازی این پرتابگر خوب پیش برود و تحلیلها از آزمایش انجام شده نیز مثبت باشد.
اداره کل هوانوردی آمریکا (ناسا) برای اعزام فضانوردان قصد دارد به فضا طی سالهای آتی از پرتابگر استارشیپ استفاده کند تا آن را به کپسول فضایی اوریون در گردش دور مدار ماه متصل کند. همچنین گفته میشود ماسک میخواهد برای اعزام فضانوردان به کره مریخ از این پرتابگر کمک بگیرد.
بر اساس این خبر، پرتابگر فوق سنگین استارشیپ که سنگینترین پرتابگر ساختهشده تاکنون است، میتواند تا ۸۵۰ هزار کیلوگرم را با خود به فضا ببرد که دو برابر پرتابگر توسعهدادهشده توسط ناسا است که سال گذشته میلادی کپسول خالی اوریون را در ماموریت آرتمیس ۱ به کره ماه پرتاب کرد و برگشت (اخبار بیشتر در این مورد را اینجا بخوانید).
پرتابگر استارشیپ ماه گذشته نیر آزمایش سوختگیری روی سکو و پاییز گذشته آزمایش روشنکردن ۱۴ موتور را همزمان پشت سر گذاشته بود.